Har dere begynt å tenke på neste års mål?

Som barn og tenåring lærer man og utvikler man seg ufattelig mye. På et år vil en baby lære seg å se, høre, ord, holde hodet oppe, ligge på magen, krype, gå, sjarmere, kommunisere ut hva de vil (min nevø lot for eksempel hele butikken vite at han ville ha banan NÅ denne helgen) etc. Som student lærte jeg mye faglig og jeg utvidet horisontene mine. Når jeg begynte å jobbe sakket jeg ned, ganske kraftig. Dette hadde nok mye med meg selv, jeg skjemtes fordi jeg ikke hadde fullført bacheloren, jeg overbeviste meg selv om at jeg var der jeg ville være, og jeg ville ikke klare en annen jobb uansett. Selvtilliten var ikke særlig høy kan dere kanskje se. Jeg ventet på å bli oppdaget av noen, og var ikke villig til å satse noe selv. (Link fra innlegg i oktober om akkurat dette). 

Det siste året har vært det beste siden jeg var ferdig med videregående. For ja, jeg lærte mye faglig og utvidet horisonten min som student, men målene mine var fremdeles veldig overfladiske. Det handlet om å få gode karakterer, ikke å finne meg selv eller hva jeg ønsket å gjøre med det jeg studerte. Det siste året der i mot… Ja, jeg har lært så mye om min egen kapasitet og hva jeg kan gjøre og oppnå, dere aner ikke!

For mens jeg i 6 år ikke trodde jeg kunne gjøre noe, (og dermed ikke forsøkte), har jeg med å bestemme meg, sette mål og holde fokus, klart å kjøpe leilighet (sparte like mye de to år siste årene som jeg sparte de 10 første årene, hvor av 5 var i fullt arbeid), jeg har betalt 100 000 tilbake på lånene mine i år, jeg kommer til å klare å spare opp nok penger til å pusse opp kjøkkenet til våren (har sjekket litt på priser i dag), jeg har fått meg fast arbeid, jeg har fått go ahead til å jobbe overtid om jeg anser behovet (som det er) og jeg har lært så mye om meg selv, jeg nesten ikke skjønner hvordan jeg har klart å gjøre avgjørelser tidligere. Alt i alt, akkurat nå strutter jeg av selvtillit og jeg gleder meg til hver dag hvor jeg har mulighet til å lære nye ting. 

I februar satte jeg opp en liste personlig målsetning, mye fordi alle på Youtube anbefalte det. De første målene var bare satt opp, men jo mer jeg leste jo mer innså jeg at skulle jeg gjøre dette, måtte jeg gjøre det skikkelig, tross jeg ikke helt trodde det var så viktig. Guri, jeg er glad for jeg gjorde det skikkelig. Jeg har hatt økonomiske, selvutvikling, profesjonelle, og helse mål. Og det er ikke alt jeg har gjennomført på. Jeg har ikke turt å veie meg selv, men jeg har gått opp, ikke ned. Jeg drikker enda mye brus, og jeg lager ikke særlig mat til meg selv. Det er ikke sunn mat i hvert fall. Så helsemål går ikke bare så-som-så, det går ikke i det hele tatt, MEN jeg ligger ganske godt an alle andre steder (bortsett fra fransk). 

Derfor må jeg tenke meg godt om når det nå er litt over en måned igjen til nyttår. For jeg skal ikke ha nyttårsforsett, men 2018 mål som er revidert til min nye hverdag. Jeg må sette opp SMARTe mål, Spesifikk, Målbar, Ambisiøst, Realistisk, Tidsrom, for dette er ting jeg ikke bare håper jeg kan klare å oppnå, dette faktisk ting jeg mest sannsynlig vil kunne oppnå i løpet av 2018, og det er ganske kult. Kartet for 2018 skal nå bli inn i produksjon! 

Har du noen planer for 2018 og hva du selv skal klare å gjøre? 

#plan #2018 #målsetning #utvikling #økonomi #personligutvikling #utvikling #helse #mål 

6 kommentarer
  1. Hurra for alt du har fått til å gjøre i år!!
   Kan jeg spørre hva du jobber som/med?
   For flere år siden hadde jeg som mål å få 100% fast jobb og kjøpe meg hus. Det gikk fint, men jeg glemte en ting – som jeg har forstått nå i det siste at er nesten like viktig: Vær fornøyd med det du har og får til, men ikke glem å ha planer for videre utvikling….. Har foreløpig ikke satt meg ned med 2018-mål, men i løpet av (forhåpentligvis) denne uka. Så takk for tips til et blogginnlegg 🙂

  2. Kjersti: Vel bekomme! Alltid gøy å se andres tanker om et tema man har skrevet om!
   Jeg er veldig fornøyd med fremgangen min, jeg føler meg bedre og er stolt av hva jeg har klart. Jeg tenker det å huske på hvor man kommer i fra er litt som de som går ned i vekt/bygger muskler/eller noe lignende. Fordi man er med på reisen, så er det vanskeligere å se fremdriften, med mindre man ser hvor man kom i fra.
   Og jeg jobber en delt stilling mellom IT og regnskap i et logistikkfirma. Man skulle ikke tro at det er så ‘person-relatert’ som jeg ønsker, men det er faktisk det. Snakker med kunder, leverandører og ansatte i selskapet hver eneste dag.

  3. Ja til å måle og følge med på fremgang, det er ofte først når en ser på det at en innser hvor langt en faktisk har kommet.
   Regnskapsdelen høres spennende ut; har hørt flere som jobber med regnskap si at det er ofte er mer kontakt med kunder og andre personer enn de fleste ser for seg.

  4. Kjersti: Jeg har hatt to stillinger i Regnskap, men den første var bare som sommervikar. Det jeg gjorde der var å verifisere fakturaene. Det vil si kontrollere at det systemet hadde automatisk registrert på fakturaen faktisk var det som sto. At vi skal betale 5000 kr og ikke 6000 kr for eksempel. Hvis utskriften er dårlig, er de tallene lett å blande. Det var ikke så kjekt i lengden, fordi det var bare meg, pc-en og scanneren. Det jeg gjør nå er mye kjekkere.
   Min erfaring er at det er to avdelinger i et hvert selskap som kjenner bedriften i helhet best. Det er regnskap og IT som må ha kontakt med alle, ha hjelp av alle og hjelpe alle.

  5. Virker som du har fått til veldig mye siste året! Imponerende og inspirerende😊 Jeg har kun hatt spesifikke mål på økonomi i år. Neste år vil jeg ha mål på flere av livets arenaer, for å komme nærmere min overordnede ambisjon: å leve mer balansert. Har så smått begynt å tenke på det, men ikke formulert noe ennå.

  6. Sam: Tusen takk! Jeg tenkte det ville være lurt for min egen del å tenkte litt på det. Jeg laget jo noen i februar, men etter en måned måtte jeg revidere de litt (som er helt i orden), så hvis jeg bruker en måned på det, så vil de forhåpentligvis være gjennomtenkt. Men, hvis jeg ser det ikke fungerer, så er det jo bare å endre på de.
   Når det kommer til å leve balansert, så har jeg innsett at det også må inn i målene mine. Jeg har brent litt mye krutt i år, så jeg vurderer å sette opp fast at hver uke skal ha en ‘meg’ kveld, en kveld for familie og en kveld for venner. Fordi det er litt lett å prioritere bort de om har tålmodighet men som ikke burde det.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg