Hvis du tror du kan, eller hvis du tror du ikke kan, så har du rett.

Bildet er funnet på Etsy. Trykk her for se butikken.

Det er rart med det, hvor mye troen i deg selv påvirker hva du oppnår. I mine yngre dager ville jeg ha fortvilet over min nåværende overbevisning om dette. Årsaken var selvfølgelig at jeg ikke hadde troen på meg selv. Jeg trodde ikke jeg ville klare å oppnå noe spesielt, så jeg forsøkte heller ikke. Det vil si, jeg har alltid hatt mange drømmer hvor jeg oppnår noe, men jeg tok ikke konkrete steg for å komme meg dit. Fordi jeg ‘viste’ det ikke var vits i, og det ikke ville bli oppnådd uansett. 

Og det er jo kanskje også litt sant: Man kan ikke oppnå alt. Jeg mangler evnen til å synge en ren tone, (eller er det note?) og vil aldri bli en populær og kjent sanger (av de rette årsakene). Jeg er ikke høy nok til å bli en cat-walk model, og jeg vil aldri bli verdensmester i noen som helst sportsgren. Nå er ikke dette noen mål jeg har hatt, men jeg mangler også de fysiske evner/attributter som tilsier at dette vil være mulig å oppnå.

Allikevel har jeg oppdaget, at det å gå etter noe, å kjenne iveren over at man har begynt, også sprer seg til andre deler av livet. Så kan det hende, at mens du er på vei, mens du jobber iherdig med å oppnå et mål, at du klarer andre ting du ikke hadde tenkt på, eller at du oppdager at målet ikke var der du egentlig ønsket. EN ting har du i hvert fall oppnådd, du har inspirert alle rundt deg med å gå iherdig og standkraftig mot målet ditt, og kanskje de også begynner å få litt mer tro på seg selv, kanskje de kan begynne å kaste Jante-lenkene som binder oss (meg) så fast. For det å vite, virkelig vite, at andre ikke oppfatter det at jeg tror jeg kan oppnå noe fantastisk, ikke betyr at jeg tror du ikke kan eller at jeg kan bedre er fryktelig vanskelig. Men for min egen del har det hjulpet å se søskenbarnet mitt pushe seg stadig, med høye ambisjoner som han ikke har ‘vokst fra seg’, som jeg opprinnelig trodde han ville gjøre, og kjenne at jeg ikke føler meg mindreverdig fordi han oppnår noe. Jeg vet han har mottatt shit fordi han tørr å si: “Jeg skal bli dette, og dette” MEN å se hvordan han fortsetter tross dette, er utfattelig inspirerende. En link til musikken hans forresten, min favoritt så langt.

Så begynn å tro på deg selv. Ta et lite mål først, om du vil vente med å satse på det største målet. Se for deg hvordan du ser ut når du har oppnådd dette. Og se for deg de stegene du må ta for å oppnå dette. Aksepter at det vil være hinder i veien, men at disse er for å lære å klatre, ikke å lære å snu. Og for hvert hinder, klatre over hver enkelt, fordi du VET du kan det. 

Lykke til!  

#drømmer #mål #HenryFord #Sitater #tro #selvtillitt #yrke #jobb #karriere #hobby #gjennomføre #oppnå #motivasjon #inspirasjon

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg