Min største frykt: min økonomi-motivasjon

Funnet hos disse Etsy folkene

Dette blir et ganske kort innlegg, men det forklarer hvorfor jeg mener det er så utrolig viktig å jobbe med min personlige økonomi. 

Min økonomiske tankesett har gjort en 180 de siste fire årene vil jeg si. 

Jeg gikk i fra å tro (ubevist) at for å være økonomisk sikker, så måtte man være to. Man måtte være to for å kjøpe bolig, man måtte være to for å ha råd til fantastiske ting. Og jeg ventet på at jeg skulle bli en av to. Nei, jeg har ikke gitt opp på å finne en mann ;-p, men jeg innså i fjor at dette var passivt, dette var feigt, og det satte meg i en fare for å bli avhengig av mine foreldre og etterhvert, mine søsken. For jeg hadde ingen plan B dersom noe skulle skje med meg. En ulykke, en alvorlig sykdom, og så er jeg uføretrygdet. En ny dipp i jobbmarkede, og jeg er uten jobb (eller 50 % som jeg hadde i 6 måneder). Fordi jeg kjenner familien min, fordi jeg selv hadde gjort dette, så hadde familien betalt for meg når det var noe de ønsket at alle skulle være med på. Det er ikke et fremtidig scenario for meg. 

Så jeg begynte å jobbe med økonomien. Jeg innså at jeg nærmet meg å ha råd til egen leilighet, spesielt når mamma og pappa sa de ville støtte med et privatlån. Jeg har siden jobbet hardt med å minke lånene. Boliglån og studielån har dette året minket med 100 000 kr. Og den månedlige beløpet jeg må betale har sunket med omtrent 300 kr. Dette er fordi jeg har betalt ekstra men ikke kortet ned betalingstiden.

Jeg passer også på at jeg er godt forsikret og ser etter muligheter for å leve billigere og enklere. Jeg sier ikke nei til overtid og vurderer en ny sesong med helgearbeid neste turistsesong. Selv om jeg begrenser det til annenhver helg, vil det enda kunne gi en god ekstra sum for lånene. 

Jeg velger å leve annerledes nå, slik at jeg i fremtiden kan leve annerledes (Live like no one else now, so that in the future, you can live like no one else – Dave Ramsey). Jeg gir avkall på ting, jeg jobber hardere nå, slik at morgendagen kan bli bedre og sikrere. Jeg er alt om beredskap. 

#økonomi #plan #planB #budsjett #fremtid #annerledes #selvstendig #uavhengig #personligøkonomi #økonomisktankegang #frykt #beredskap #forberedt

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg