Å være fantastisk og å leve drømmen

(Beklager, dette innlegget er gammelt, men jeg oppdaget en feil jeg ville rette på, det var ikke meningen å legge det ut på nytt igjen. Men kanskje du ikke hadde lest det fra før?)

Jeg nærmer meg å være overbevist om at alle kan være fantastisk, ekstra-ordinær og leve en bit av drømmen. Det handler bare om å definere drømmen bedre enn man gjør i dag. For vi er alle forskjellige, alle trives med å gjøre ulike ting. Og ved å se til denne ulikheten, så tror jeg samfunnet vil fungere bedre.

Det var en veldig lang tid hvor jeg trodde det fantes “Den rette” (The ONE) i alt. “Den rette mannen”, “Den rette boligen” og “Den rette jobben”. Jeg har innsett at det ikke finnes! I over 10 år, hele 20-årene, gikk jeg å ventet på at “Den rette (alle tre over)” bare skulle falle i fanget mitt. Jeg skulle bare snuble over “Drømmemannen”, Jeg ville bare ramle inn i “drømmejobben”. Og med å vinne lotto (uten å kjøpe noen kuponger) så skulle jeg kunne kjøpe “Drømmeboligen”. Jeg var passiv og gjorde lite selv. Det var feil! 

Med å se på hvilken verdier man prioriterer i livet (ikke bare syns er viktig, men er viktigere enn andre) og hvilken situasjoner man er mest komfortabel med, er man litt på veien til å finne ut hvilken type jobber man kan tenke seg å ha. La meg sammenligne fire ulike jobber og vurdere det ut i fra fantastisk og å leve drømmen, for min egen del: Programmerer, Søppeltømmer, Sykepleier, Lærer. 

Dette er alle yrker jeg ikke har prøvd, som alle er viktig for samfunnet vårt i dag, og som jeg nok kunne klart å lære meg, skulle jeg så ønske. 

Først la meg gå igjennom det som gjør meg komfortabel og interessert i det jeg driver med. Jeg liker kreativt arbeid, hvor jeg kan være med å lage/utvikle/forbedre noe. Jeg liker å lære fra meg og sette opp systemer. Jeg elsker å treffe nye mennesker men fordi jeg er en introvert, blir jeg fort sliten dersom jeg må forholde meg til for mange på en gang over lengre tid. Over lengre tid er et nøkkelord her. 

Fordeler jeg ser for min del. (Dette er forskjellig fra person til person):

Programmerer: Dette er kreativt og har man vært med en stund kan man får prosjekt og lederansvar.

Søppeltømming: En av de viktigste jobbene i samfunnet vårt i dag, som gir yrketsstolthet og er utrolig givende. Kan begynne å jobbe tidlig på morgenen, og dermed også ferdig tidligere i dagen. Bidrar til bedre miljø både globalt og i nærområdet. Fysisk arbeid. 

Sykepleier: Å være livsnødvendig for pasienter, treffe nye folk og være en støttende person når noen opplever en krise gir yrketsstolthet og er utrolig givende. Er essensiell for pleie av syke og eldre. Bidrar til at folk får det bedre. Kan få lederansvar. Fysisk arbeid.

Lærer: Være med på å forme og skape de nye generasjonene. Å spre gleden av å lære nye ting, og utfordringen med å la unge lære på sin måte. Er kreativt, utfordrende og givende. Fysisk arbeid.

Ulemper jeg ser for min del: 

Programmerer: Sitter mye forran PC-en og jeg mistenker (men er ikke sikker) at det er lite kontakt med nye folk. 

Søppeltømming: Er usikker på hvor lett det er å ‘stige’ i gradene og få mer ansvar. Tror heller ikke det er mye prosjektarbeid, kortsiktig arbeid hvor man utvikler noe, eller særlig kreativt. Treffer heller ikke mye folk. 

Sykepleier: Jobber skift, jobber på natten, som A-menneske meg ikke er god til. Emosjonelt arbeid, mye folk som jeg må gi mye av meg selv for. 

Lærer: Bortsett fra når man får en ny klasse, er det ikke så mange nye mennesker. Man må dele av seg selv på en helt annen måte, med mange mennesker. 

Basert på dette tror jeg at jeg må sette Programmerer og Sykepleier på mitt minst foretrukne arbeidssted. Søppeltømming og lærer er å foretrekke. Så da må jeg bare vurdere kreativitet mot folkemengde. 

#yrke #drømmejobb #utvikling #jobb #definer #passerformeg #Detfunkerformeg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg