Studielånutfordring!

Godt nytt år!! Håper alle har hatt en fin jul og nyttårsfeiring i kveld blir fin, (og at formen er god i morgen) 

Selv har jeg vært syk! Og ikke bare med en sykdom. Omgangssyke første juledag, ble fulgt opp med halsbetennelse tredje juledag (mandlene stakk inn i munnen, og det var det jeg trodde var deig på de. Det var ikke deig). Når fornemmelsen av å bli lettere kvalt slapp taket, tok hosten over. Natt til fredag bø ikke på mye søvn, og jeg gråt nesten når jeg våknet kl 0750 på fredag, etter å ha sett på klokken sist kl 0515. Mindre enn tre timer søvn altså. Men med en ny tur til legen og hostemedisin med meg hjem har jeg klart å sove litt bedre i hvert fall. 

Så alt jeg skulle gjøre i romjula er altså gått i vasken, men jeg får i hvert fall skrevet dette viktige innlegget!

Kjersti fra Kjersti Gulli og jeg snakket for litt over en uke siden (tror jeg, dagene er gått litt hulter til bulter) om at vi skulle prøve en studielån – nedbetalingsutfordring: Hvor lite ekstra kan man betale hver måned på studielånet og enda påvirke ‘resultatet’?. Resultatet et flere ting: Det er hvor mye man MÅ betale hver måned. Det er hvor mye renter man sparer og hvordan det påvirker nedbetalingen fremover. Den første og den siste her er egentlig det samme, men det er en del morsomme indikatorer som jeg vil vurdere dette ut i fra. 

Utfordringen er at vi runder opp det vi betaler hver måned til en sum vi er komfortabel med. Mitt månedlige beløp er 2040 kr, og jeg runder det opp til 2100 kr. Altså 60 kr ekstra. I løpet av et år er det 720 kr. Selvfølgelig, skulle mitt månedlige beløp minke noe, så vil dette bli større. 

Spørsmålet er hvorvidt dette lille beløpet påvirker sluttresultatet noe særlig. 

Dagens status: 

Betalingsplanen min stemmer ikke helt ser jeg. Her har de allerede trukket i fra betalingen den 15. januar, men det får nå gå. Betaler jeg som er planen, bør totalt å betale om et år være:  283 573,66. Hvis jeg har forstått “Totalt å betale”. Jeg håper den vil være mer enn 720 kr mindre enn dette. Da går jeg ut i fra at RENTEN ikke endrer seg. 

Jeg inkluderer hvordan renten er akkurat nå. Denne vil jeg ikke kunne påvirke på noe som helst vis men skulle renten øke, så vil også det månedlige beløpet mitt øke, og det jeg betaler ekstra vil være en mindre del. 

Første innsjekk blir 1. juli i sommer. Da har jeg betalt inn for juni, og vil derfor kunne sammenligne forventet betalt den 15.06.18 mot faktisk betalt 15.06.18. 

Siste innsjekk blir om ett år. Da skal 452,15 kr av innbetalingen være renter, men vi kan jo håpe at det er litt mindre enn det! 

Dette bildet viser det som skal være de to siste årene hvor jeg betaler studielån. Det er egentlig her jeg syns det er mest spennende. Vil det at jeg betaler 60 kr ekstra hver måned i ett år, påvirke hvor mye jeg må betale hvert år, og hvor mye vil det påvirke det siste året? Dersom beløpet i 2030 er mindre enn 15 600,64 kr (som er 16 320.64 – 720), så er dette absolutt en seier! 

Har du lyst til å være med? Bare heng deg på! Noter ned for deg selv eller nedenfor her: Hvor mye betaler du hver måned akkurat nå. Hvor mye ekstra du kunne tenke deg å betale, Hva sier betalingsplanen din at du skal betale i renter om ett år, og hvor mye skal du betale det siste året du skal betale på studielånet? 

Så er spørmålet, vil et lite beløp som 60 kr ekstra i måneden, påvirke sluttbeløpet noe særlig? 

#studielån #utfordring #gjeld #nedbetaling #tilbakebetaling #samarbeid #økonomi 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg