Shoppingvettreglene; for å hindre overforbruk

shopping
Licensed from: Yellowj / yayimages.com

Er du en av de som aldri har angret på et kjøp? Eller aldri har kommet hjem og fått angst når du ser bankkontoen og hvor mye penger som gikk ut denne måneden. Gratulerer du er en av de få, du bruker kanskje disse gode, enkle og lettfulgte shoppingvettreglene allerede. Les gjerne videre for underholdningen, og del med de vennene du har som kjenner til følelsen. Resten av oss kan kanskje prøve å pugge disse, slik at vi husker det til neste shopping ekspedisjon.  

Her finner du 9 shoppingvettregler. Du kan lese fjellvettsreglene her, som er inspirasjonskilden. Hjelp gjerne til, og kom med forbedringsforslag. Jeg ønsker å lage en digital plakat med reglene på. 

1. Legg ikke ut på shopping uten en plan. Ta med deg en handleliste, selv om det ikke er mat du skal handle

2. Tenk deg om før du kjøper på kredit. Hva i all verden er det som får deg til å tro at du har mer penger til overs neste måned, når du ikke har de denne måneden? Og skulle det så være at du får ekstra utbetalt neste måned, er du 110 % sikker på at de ikke allerede skal til en annen utgift? (Den feilen gjorde alltid jeg ser du, bruke ekstra-inntektene mine flere ganger fordi jeg glemte i butikken at de egentlig skulle gå til den-spesifikke-ekstra-regningen).

3. Vis respekt for bank-appene. Sjekk kontoene før du forlater hjemmet og gjerne underveis for å hindre overforbruk og en kjedelig overraskelse nå du kommer hjem. 

4. Vær rustet mot fristelser og tilbud. Sjekk budsjettet før du går, skulle du komme over et fristende tilbud er det lettere å si nei, når du husker akkurat hva du må velge bort om du kjøper dette. 

5. Lytt til erfaringer fra andre. Sløs ikke bort pengene dine på dårlige produkter

6. Bruk oversiktskartet i butikkene. Butikkene er lagt opp til å friste og øke sitt salg men vet du hvor du skal er det lettere å komme seg dit og tilbake til kassen uten ekstra varer i kurven.

7. Gå ikke alene. Ta med deg noen som er glad nok i deg til å kalle deg en idiot om du skal til å kjøpe et par med sko med veldig søte sko som er nesten lik et par du allerede har hjemme.  

8. Vend i tide, det er ingen skam å snu. Selv om du står i kassen klar til å betale. Kjenner du noen form for usikkerhet, er det bedre å gi det en dag eller to. Du kan alltid komme tilbake. 

9. Spar på ressursene. Dersom du skal kjøpe noe dyrt, vær tålmodig, gjør litt research, finn gode tilbud og bruk noen dager på å forsikre deg om at dette er noe du ønsker å bruke pengene dine på. 

********************

Dersom du ønsker å se en morsom grafikk om Shoppingvettreglene, gå på facebooksiden til Voksen til slutt

***************

Det er lett å handle litt for mye i butikkene og det er ikke alle plasser du kan gå å få pengene igjen om du skulle angre kjøpet. Det lærte jeg den kjedelige måten. Ble nødt til å handle julegaver der noen måneder senere, som ikke er et problem egentlig men jeg liker ikke å bli ‘tvunget’ til å bruke penger noen plass. Det er derfor like greit å være helt sikker før du kjøpe noe. Lettere sagt enn gjort, ikke sant?

Er det noe jeg har glemt? Noe som mangler? Og hva syns du om reglene? Legg igjen en kommentar nedenfor!

#økonomi #shoppingvettregler #tips #regler #shopping #handle #penger #budsjett #planlegging #Bloggmag.no

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg