Å gripe mulighetene som kommer din vei

Bildet er hentet fra denne bloggen

Kjenner du en Fetter Anton? En som bare er så heldig med alt de gjør? Den som sier at drømmejobben er dette spesielle faget som du ikke har hørt om før og så får de en jobb innenfor feltet innen en uke. Sier de vil kjøpe seg en bolig, og flytter inn i et megaflott hus innen et halvt år er gått. Blir stadig forfremmet. Har skikkelig kjekke og ålrighte kjærester og de blir bare bedre. Mens vi selv blir værende i lignende stillinger, på lignende steder. 

Jeg kjenner heldigvis ikke en som har ALT dette (da vet jeg ikke om jeg hadde klart å kontrollere sjalusien min), men eksemplene er hentet fra mine venner som bare får det til så lett og greit. 

Ser det ut som…

For tingen er at vi vet ikke hvor mye arbeid de som ‘alltid er heldig’ legger ned for å få det til. Vi ser ikke hvordan de har jobbet hardt for å lære seg spesifikke kunnskaper og evner som står i CV-en deres. Vi har ikke lest referansebrevene de har fått med seg fra sine tidligere arbeidsgivere. Vi vet ikke når de begynte å spare til bolig, og hvor lite de har levd på de siste 8 årene for å få råd til det flotte huset. Vi ser ikke overtiden, engasjementet og iveren de viser på jobb. Vi ser ikke hvor mange ‘mulige fremtidige kjærester’ de tørr å snakke med før de finner noen som er bedre enn den forrige. 

Jeg tror nemlig ikke at de vennene mine kun har hell og flaks på sin side, selv om det hadde hjulpet med selvtilliten og hadde gitt meg en god unnskyldning til hvorfor jeg ikke er kommet ‘like langt’. Sannheten er at vi både skaper våre egne muligheter og IKKE ser alle mulighetene som kommer vår vei. En sjef som stresser over noe, og du tilbyr deg å hjelpe i stedet for å si “åh, det var mye å gjøre ja”. Fortsetter å gå på kurs og leser fagstoff på fritiden for å holde deg selv oppdater og inspirert til å finne nye bedre løsninger. Det er mye man kan gjøre, det er mye man går glipp av. 

Et eksempel fra kjærlighetslivet. Jeg er EVIG singel. Det er fryktelig kjedelig og det er mye jeg savner. Problemet er at menn ALDRI flørter med meg, de er bare veldig hyggelige. Og skulle jeg kanskje, muligens tro at de flørter, skjønner jeg instinktivt at de ikke mener noe med det. Ikke sant…..? Det er derfor mange ganger hvor jeg i ettertid får vite om at den og den mannen var faktisk, helt seriøst, interessert i meg. Men hver gang han forsøkte å ta kontakt så var jeg helt ‘buddy-buddy’ med han. For jeg trodde ikke det var noe mer enn vennskap. Jeg så ikke muligheten som var mellom oss. Kanskje kunne det ha blitt noe, kanskje hadde det aldri gått, jeg vet ikke. Problemet ligger i at jeg kan ikke nok om signalene og jeg tørr ikke stole på de jeg får. Det må jeg jobbe med. 

På samme måte må vi alle jobbe med å se alle andre muligheter som er over alt. Det er ikke lett, akkurat som at et forhold ikke er lett. Det krever at vi jobber hardt, for ikke bare å se de mulighetene, ikke bare for å kunne utnytte den, men også å tørre å strekke oss etter den. Det krever mot å gå etter noe man ikke vet om man får, det krever mot å ta en sjanse. Den gode nyheten er at med å lære mer om emne blir det litt mindre skummet og lettere å se. 

Kunnskap om et emne gir større forståelse og økt selvtillit innenfor et emne. Vi tilbyr da lettere å hjelpe mer på jobb. Vi kan spør læreren om hvilke bøker han eller hun anbefaler. Vi kan lære oss mer om det arbeidet vi gjør. Vi kan passe på at balansen mellom jobb og fritid er på plass slik at vi kan gi 100 % mens vi er på jobb. Vi kan sette opp mål som vi aktivt jobber med å oppnå. Og som jeg må gjøre, stole mer på deg selv og tørr å ta sjansen, selv om du er usikker på om det vil gå bra eller ikke. Og sannheten er at det vil ikke alltid gå vår vei. Og det er greit. Vi turte. (Jeg må stadig minne meg selv om det siste)

Så hvilken muligheter skal du begynne å se etter? 

#jobb #skole #yrke #muligheter #bolig #penger #økonomi #forfremmelse #kjærlighet #forhold #heldig #fetterAnton #flaks #fremtid #håp #drømmer

6 kommentarer
  1. Det var et innlegg som ga grunn for refleksjon. Jeg har sett mange flotte fasader. Jeg har også sett mange av disse rakne fullstendig. Livet har også lært meg at gresset ikke er grønnere på den andre siden. Jeg har grepet noen muligheter som har vært bra og som har gjort at jeg er der jeg er i dag. De smellene jeg har gått på, har jeg forsøkt å lære av slik at jeg ikke har gjort samme tabbe flere ganger. Jeg vet også at jeg ikke kan anklage andre for det som har gått galt. Det er mitt hele og full ansvar å ta tak i og gjøre noe med det som ikke fungerer. Selv om jeg har levd mer enn halve livet mitt, er det fortsatt i utvikling og forandring. Å stagnere vil aldri være aktuelt.

  2. Eli: Dave Ramsey (om du ikke har hørt om han, søk litt på Youtube, han har et radioprogram som de også sender som video, i helhet og i klipp) har et uttrykk: Stop keeping up with the Joneses, they are broke! Nå er det ikke slik at alle andre er blakk, men poenget er at vi, som du sier, ikke ser bak fasaden og ikke ser hvor mye jobb de har gjort for å få det til. Med å se på et hus kan man ikke umiddelbart se om fasaden er solid eller ustødig. Det er en fasade. Men den kan skjule både dårlig arbeid og godt arbeid. Vi må bare bli bedre på å akseptere at vi ikke vil se bak fasaden, slutte å være misunnelig på huset og begynne å jobbe på vår egen grunnmur! (Den metaforen ble bra altså).

  3. Dette var et veldig fint innlegg 🙂 De aller fleste vellykkede mennesker i Norge er hardtarbeidende og har slitt mye for å komme dit de er i dag.
   I tillegg må vi lære oss til å tenke at ting ikke alltid er “urettferdig”. Det at en person har arvet masse penger av en forelder er ikke “urettferdig”. Det er bare at den personen er veldig heldig. Det som er urettferdig er at noen mennesker er født uten hjem, uten familie, uten mat, uten noe. Dét er urettferdig. Vi må lære oss å skille mellom hva som er urettferdig og hva som bare er et menneske som er heldig eller flink!

  4. frkfrontend: Jeg har ingenting imot å vinne i lotto, eller arve noen millioner fra en ukjent tante. 😀 Hehe!
   Men du har helt rett. Uansett hvor mye mer noen har enn meg, så har ikke jeg blitt behandlet urettferdig av livet. Å gå å være misunnelig på andre løser ingenting og skader bare meg selv. Jeg kan bare jobbe for meg selv og med meg selv for å fortsette min egen utvikling.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg