Å jobbe for det du drømmer om, tross motgang

Det er enkelte folk man bare må beundre. De er av den sorten som får det til ‘hele tiden’ og hadde det ikke vært fordi de er skikkelig ålrighte folk som støtter deg i dine egne forsøk i livet, alltid ønsker deg velkommen, alltid har åpne armer, hadde man nok vært grønn som Hulken av misunnelse. 

Dette er fortellingen om mine venner. Jeg nevnte de første gang i november, når jeg var på besøk hos The Joneses.

Sist helg var det helt NYDELIG vær her på Nord-Jæren, og jeg tok med meg søster, nevø og en venninne på besøk for å se en ny baby-lama og andre dyr som kunne glede min skjønne nevø. Nå viste det seg at 1,5 åringen var like imponert over den utstoppede rypa, haren og grevlingen som hundene, papegøyen og lamaene, men vi voksne storkoste oss med de eksotiske dyrene. Vi fikk en skikkelig omvisning på gården og vertskapet fortalte om planene og drømmene deres. Siden jeg ikke hadde vært der siden i sommer, (overraskelsesfesten var en regnfull kveld, ingen omvisning på tomta) var det gøy å se hvor mye de har fått gjort på det året og tre månedene de har bodd der. 

Det var mens vi gikk rundt at jeg innså hvor mye jeg unnet de dette. Før de kjøpte gården, hadde de en knall-tøff periode med ganske alvorlig sykdom som gjorde at de valgte å revurdere sine planer og drømmer. De har kommet seg igjen og de har stått på. Begge to jobber sine vanlige dag-jobber og på fritiden bygges ikke bare tomten opp igjen, huset fra femtitallet skal pusses opp, utvendig og innvendig. Da snakker jeg om isolering, elektrisk anlegg, kledning, tak, vinduer og alt interiør. Over alt hvor vi gikk, uansett hva som ble nevnt, alt som var blitt gjort hang sammen med en spesifikk drøm, en spesifikk plan, og spesifikke ting som de enten skulle gjøre eller allerede hadde begynt å gjøre. 

Og det er det som skal til. Man må ha en drøm, man må gjøre dette til et mål, som fører til konkrete handlinger. Alle tre må til for å få det til å gå. Har man en drøm, men mangler mål og handling, har man kun et ønske. Mangler man en drøm, er det som å reise på storhavet uten et kompass, man vet ikke hvor man havner. Mangler man målene, er det som om man har mistet kartet.

Det er alt dette vennene mine har funnet nå. Jeg har kjent de i over 6 år og selv om de alltid har hatt drømmer, alltid har hatt planer, er det først når dette småbruket ble kjøpt at alle drømmene og planene fikk konkrete handlinger. Det slår meg, at med dette småbruket kan alle drømmen jeg har hørt de snakke om, gjennomføres på en eller annen måte. Oppussing, planting, dyrking, avl, håndarbeid, pauser i hverdagen, luksus. Alt sammen. Det var alltid en rød tråd og de fant en måte å binde de sammen. 

Ja, det er mye å beundre når man ser folk som går etter det de ønsker og drømmer om, med konkrete planer og viljen til å klare det. Jeg håper virkelig jeg kan bli en av de, og igjen inspirere andre! 

Dersom du er nysgjerrig på gården, kan du sjekke Soltoppen Gård her: 

Går dere på Facebook siden vil dere se det nydelige bilde av min kjære søster og nevø i solnedgangen, den sistnevnte som prøvde å gjøre alt han kunne for å forlenge turen på gården og slippe å måtte dra.

#drømmen #småbruk #dyr #lama #arbeid #fremtid #sykdom #motgang #plan #mål 

2 kommentarer
    1. Sånne mennesker, den beste versjonen, de som støtter opp om hverandre og gleder seg på andres vegne når det går bra. Sånne mennesker burde alle ha i livet sitt, og jobbe hardt for å være den personen for andre. Da kommer alle så mye lenger 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg