Budsjettoppdatering: Økonomisk vinn og tap i vinterferien

Funnet her

Oppdateringen av budsjettet mitt måtte vente til i dag men jeg håper dere husket å oppdatere deres eget budsjett på søndag. Hvis ikke er dagen i dag en perfekt mulighet!

Det positive med å være stuck på fjellet er at man ikke kommer seg til butikken, og det positive med å jobbe langt-vekk-i-stan er at det er få butikker på vei til og fra jobb hvor jeg kan handle. Så de eneste utgiftene er flybilletten jeg kjøpte (og glemte å inkludere ved forrige oppdatering) mellom San Francisco og Seattle pluss Audible abonnementet mitt.

Det negative med å være stuck i fjellet, er at det ikke er en avtale med jobb om fri når jeg er aktiv i Røde Kors, så jeg må ta det som feriedager. Og fordi jeg ble ansatt i november har jeg ikke noe feriepenger. Da er det godt å ha spart pengene fra den forrige jobben min. 

Jaja, selv om det ikke er mange utgifter denne uken har jeg gjort endringer på budsjettet, fordi jeg nå har fikset reiseforsikring!! WOWOWO (til meg selv) og det ble en månedspris, ikke årspris. Dette medfører til mer penger i budsjettet, da jeg også hadde spart penger fra forrige måned. Uansett, dere ser det nedenfor.

Utgiftene er som sagt ikke mange. 

 

På Sparing og Buffere har det bare gått ut penger i fra Feriekontoen (flybillettene) og fordi jeg kunne nå ordne rett pris på reiseforsikringen, har jeg økt “Reserve for ferie”. Egentlig liker jeg ikke slike poster, for det gir meg tillatelse til å bruke mer enn jeg egentlig vil “For jeg har jo pengene på konto”. Men mamma ville ikke at jeg skulle betale de tilbake før etter jeg hadde vært på ferie, ‘i tilfelle jeg trengte noe ekstra’. Og med å sette det til sides slik, har jeg i hvert fall mulighet til å betale de det når jeg kommer tilbake igjen.  

Jeg glemte sist gang å vise at jeg hadde tatt ut kontanter for maten…

Og kontanter for lommepengene. Jeg var ikke helt klar over at 100 kr uka er nå i februar. 100 kr uka er når restaurantene i Sandnes går sammen og lager en eller flere retter som bare koster 100 kr. Det gir folk muligheten til å forsøke nye steder, uten at det nødvendigvis er en risiko-investering. Men det betyr at jeg må passe på at jeg har 200 kr ekstra for den opplevelsen. Burde ikke være et problem egentlig. 

Forsikringen ble 145 kr og den skulle egentlig ikke bli betalt før senere i måneden men fordi ferien nærmer seg, fant jeg ut jeg skulle betale heller før enn siden. (JA, jeg har reisefeber!)

Det var mitt budsjett nå. Som du ser er det viktig at selv om du setter budsjettet før måneden begynner, vil det skje ting i løpet av måneden som gjør at du må endre på den. Poenget er ikke at du skal vite med 100 % sikkerhet i begynnelsen av måneden hvordan måneden blir. MEN du må passe på at alle kronene du har og forventer at du har, alltid er reservert til noe spesifikt. Slik som nå, når jeg hadde 1500 kr igjen på penger satt av til reiseforsikringen. De måtte redistribueres, og finnes nå på “Reserve for ferie”. Hadde jeg ikke gjort det slik, ville jeg på ett eller annet tidspunkt stått på butikken og tenkt: “Dette er noe jeg ikke har tenkt på, men som jeg absolutt vil ha, vil ha, vil ha! Og så er det jo de 1500 kr jeg har ekstra. Dette er jo bare halvparten av det og det er salg.” Og vips, var 700 kr forsvunnet på et trekkspill, eller noe tilsvarende unødvendig ting for meg. 

Da får du ha en fin dag! Og så snakkes vi plutselig. 

#økonomi #budsjett #forbruk #fjell #spare #fri #feire #reiseforsikring #forsikring #penger #reise #fly

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg