Inspirasjon: Ted Talk: A no-spend year

Et No-Spend year, er et år hvor man utfordrer seg seg til å ikke bruke mer penger enn det essensielle og denne finans journalisten tok den utfordringen. Følger dere med på privat økonomi videoene på Youtube, så vil du se at mange av de velger å ha “No-spentemer (No Spend September), eller No-spenduary (No Spend January) med flere variasjoner. Dette er den første videoen jeg har sett hvor boikotten av forbruksvarer varte et helt år.
 
Det som også er ganske kult med dama, er at hun er så avslappet om det hele. Det kan godt hende det er hennes britiske gener, men de andre videoene jeg har sett er enten HØYT-OPPE-FORDI-DETTE-SKAL-GÅ-SÅ-BRA eller gud-dette-er-vanskelig-fordi-jeg-ødela-buksen-og-det-var-helt-bokstavlig-den-siste-buksen-jeg-hadde (i en skikkelig monoton stemme).
 
Dette er tydeligvis en dame som har viljestyrke og en overbevisning, men hun prøver ikke å fortelle hvorfor det er så bra for meg. Hun forteller hvorfor dette var så bra for henne, og det er kult. 
 
vRudjy0cub0

#minimalisme #sparepenger #sparing #forbruk #forbrukersamfunnet #økonomi #journalist #eksperiment #forsøk #tedtalk
 

3 kommentarer
  1. frkfrontend: Takk for at du fortsetter å kommenterer! Det gjør meg så glad!
   100 dager er absolutt en god ide. Slike utfordringer gjør meg alltid bevist på eget forbruk og da klarer jeg som regel å kutte ned enda mer på forbruket mitt. Men nå skal jeg snart på ferie, så må i så fall vente til etter det!
   Og hvem vet, kanskje jeg tar en Forrest Gump og finner ut at når jeg først har hatt shoppingstopp i 100 dager, kan jeg like gjerne ha en stopp 100 dager til. Og når jeg har hatt shoppingstopp i 100 dager til, kan det hende at jeg bare tar enda noen 100 dager. Og da kan jeg jo like gjerne bare ha 65 dager til. 🙂

  2. Så klart må jeg kommentere, du skriver jo så bra!
   Ikke sant, og når man har shoppestopp, så finner man ut hva man viiiirkelig vil ha og får tid til å spare opp til det. Og så lærer man seg å vente på ting og ønske seg det til bursdag og jul 😀

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg