Budsjett: Ingen utgifter forrige uke, MASSE denne uken

For å holde et budsjett gående må man hele tiden justere og oppdatere den. En gang i uken, minst, legger jeg inn alle utgiftene mine og ser hvor mye penger jeg har igjen. Når du først begynner anbefaler jeg å gjøre det oftere men oppdater MINST en gang i uken, og gå igjenom alle steder penger kan komme ut i fra. Jeg hadde glemt de 24 kr i forrige uke, og jeg kom på etter alle postene var fordelt nå, at jeg hadde glemt bussen jeg tok på fredag. Det er 35 kr som ikke står her. 

En gang i uken viser jeg hvordan jeg oppdaterer budsjettet, for å minne dere om å gjøre det samme. Det er ikke mye arbeid, for meg er det mest å skrive det ned her! 😀

Jeg hadde så og si ingen utgifter i forrige uke, selv om jeg laget oversikten på onsdagsmorgen. Men mellom da og nå har jeg fått lønn og jeg har satt flere av utgiftene mine til rett etter lønn. I tillegg var jeg ikke komfortabel med å betale reiseforsikringen etter jeg hadde begynt på ferien, så jeg betalte den tidligere. Da fulgte innboforsikringen med. Jeg har fått enda mer i lønn enn forventet, så jeg har kunnet gjøre litt om på lommepenger. Jeg har betalt fra konto to ganger. En gang fordi brusautomaten på jobb ikke tar kontanter og i går hadde jeg glemt lommeboka hjemme og vipset penger for sjokolade ettersom jeg lånte fra søsteren. 

Her ser dere at jeg har nesten 3000 kr mer i lønn enn jeg trodde jeg skulle ha. Jeg gjør det derfor enkelt og legger 100 kr til på lommepenger. Nå er ikke denne i minus. (Se nedenfor)

Fordi jeg hadde mer penger igjen, velger jeg å øke “Reserve for ferie”. Som jeg har skrevet tidligere er jeg egentlig i mot denne posten, og skulle ønske jeg kunne satt alt over til mamma og pappa med en gang, fordi jeg merker jeg ikke er like streng i hodet på hva jeg kan bruke på ferien min. Men mamma og pappa vil ikke at jeg skal overføre noe til de denne måneden, og da får de heller få mer neste måned. Når jeg skal vite akkurat hvor mye penger skal stå på “Reserve for ferie”, gjør jeg følgende: 

Med å fjerne alle tallene på “Reserve for ferie”, vil det som er igjen utgjøre alt som skal stå her. 

Og slik er alle kronene brukt. En kjekk sum å sette over til mamma og pappa neste måned 

Både studielån og boliglån er betalt. Og fordi rentene er registrert som en inntekt, er hva som er nedbetalt mindre enn det som er satt inn. 

 

Nå begynner jeg å få handlet inn det jeg trenger til ferien på forhånd. Toalettmappe, solkrem (jeg var inne å sjekket værmeldingen, og ble kjempe skuffet over å se at det var mellom 14-19 grader! Jeg hadde håpet på over 20! Jaja, får ikke så mye bruk for solfaktor 50). Ellers ar venninnen min og jeg kjøpt gave til de jeg skal besøke og nå mangler jeg bare å kjøpe tannkrem, ny tannkost og muligens balsam. Jeg må se om jeg har noe i skapene og skuffene mine. Jeg begynner å bli klar!

Felleskostnadene, strømmen og mobilen er ikke gått ut enda. Årsaken til at strømmen er så mye dyrere denne måneden, er at det viste seg jeg hadde betalt for lite i fjor, og måtte dermed ut med 500 kr (nesten) ekstra. 

Fordi det ikke er så lenge til jeg skal på ferie, kjøper jeg ikke månedskort har jeg bestemt meg for. Så forhåpentligvis bruker jeg mindre enn 515 kr på bussen nå frem til ferien. Det var også bussbilletten jeg glemte å inkludere i utgiftene, som bare ble kastet på her. Bussbillett for en enkelt tur er 35 kr. 

Jeg har ikke så mye mat i skapene og dessverre kastet jeg en helt matpose med mat i går. Det var en pakke karbonader jeg fikk fordi datoen nærmet seg, men så sjekket jeg ikke datoen og den gikk over. Det var grønnsaker som var grønne og ikke skulle være det (den ene begynte rød, la oss bare si det slik). Mye mat jeg hadde glemt og nå måtte kaste. 🙁 Ikke bra. Så notere ned til meg selv, når jeg får mat, sjekk dato for det er en grunn til at jeg får den! 

Her ser dere hvordan jeg har lagt til 100 kr på lommepengene for å fikse problemet med penger fra konto. Jeg må huske neste måned, at jeg bare skal ta ut 400 kr, og så har jeg 100 kr ekstra for slike tilfeller. Ellers har jeg kjøpt en bok, og har enda ikke helt bestemt meg for hvilken lydbok jeg skal kjøpe denne måneden. Men den må være på plass til jeg reiser. 🙂 

Til slutt har reiseforsikringen min endelig kommet på plass. Jeg ble stresset og sjekket ikke flere alternativer, men det får komme senere. Har dere noen tips til hvordan man enkelt og greit sjekker forsikringene og om dere har den beste tilgjengelig for deg? 

***************************************

Hvordan har budsjettmåneden gått for deg så langt? Har du kontroll, har du fått registrert inntekter og utgifter? Og hvordan ligger du ann?

#budsjett #økonomi #ferie #forsikring #penger #lån #boliglån #studielån #overtidsbetaling

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg