YOLO vs. I morgen, neste år og pensjonsalder

Woman Hand Writing YOLO (You Only Live Once) with a marker over questionmark on blue
Licensed from: magann / yayimages.com                             Licensed from: netsay.net / yayimages.com

Prioriterer vi rett, vi som velger å leve på et stramt budsjett, som ofrer for fremtiden og drømmer om økonomisk frihet, når vi ikke vet om vi lever for å oppleve det? 

Dette var diskusjonen jeg hadde med en kollega, en utrolig interessant, opplysende og inspirerende diskusjon. Det begynte med kredittkort, gikk innom skatt, men avsluttet med hvordan han er urolig fordi jeg ikke levde nok for nå. Vi vet tross alt ikke hvor lenge vi har å leve, han ville oppleve ting nå. 

Og jeg skjønner det, men samtidig ikke. For selv om jeg fokuserer 100 ganger mer på fremtiden nå, enn jeg gjorde bare for noen år siden, så lever jeg MER nå enn jeg gjorde da. Er det andre som også har den følelsen? Nå som dere har mål for fremtiden, kjennes dagen i dag mer viktig fordi du kan benytte den til å jobbe for målet ditt i fremtiden? 

Jeg har tygd på samtalen vi hadde i nesten en uke nå, og jeg har konkludert med følgende. Skulle jeg dø ung, så er jeg enda fornøyd, selv om jeg ikke har sett alle stedene jeg har ønsket, selv om jeg ikke har gjort alt jeg ønsket å gjøre, selv om jeg ikke da får treffe alle de flotte menneskene jeg har muligheten til å treffe i fremtiden. Og det overraskende, eller kanskje ikke, er at min følelse av å være tilfreds IKKE stammer fra hva jeg har opplevd, reist og sett i livet men hvordan jeg påvirker mine omgivelser på en positiv måte. Jeg er med på å gjøre omgivelsene mine bedre. Jeg inspirerer andre. Folk blir beroliget når jeg går med min Røde Kors uniform. Jeg har lesere på bloggen her som lar seg inspirere når jeg skriver om å ha kontroll på økonomien og om å følge drømmene sine. Familie og venner er glad hver gang de ser meg, fordi de er glad i meg, fordi min glede gjør de glad. Uansett hvor mange ting jeg kjøper, uansett hvor mange steder jeg reiser til, så vil ikke det påvirke de tingene som er virkelig viktig for meg: Meningen med mitt liv er å betyr noe for fellesskapet og samfunnet rundt meg. Det er mange måter jeg ønsker å fortsette å gjøre fellesskapet bedre, men skulle noe skje, så lever jeg det livet jeg skal leve.  

For meg betyr det, i det store og hele, ikke så mye at jeg ofrer ting nå, lever og drømmer så mye om og for fremtiden. Det jeg ofrer er ikke meningen med mitt liv. Jeg syns jeg lever utrolig spennende, fordi jeg får leve med jakten for en spennende fremtid. Jeg lever i jakten på å oppnå utrolige ting. Og skulle noe skje som gjør at de utrolige tingene ikke lar seg gjøre, så har jeg fortsatt hatt spenning og jeg har fortsatt utgjort en forskjell. Jeg har ikke utsatt noe viktig. Derfor er jeg fornøyd.

Har du hatt denne diskusjonen med noen? Har du tenkt over hva som er det viktigste i livet ditt, koster det noe og prioriterer du det?

#meningenmedlivet #livet #yolo #felleskapet #bidra #gjøregodt #drømmen #fremtid #prioriteringer #inspirasjon #økonomi 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg