Skulle visst for 10 år siden: Rutiner

For noen innlegg siden la jeg ut denne listen om 10 ting jeg skulle ønske jeg visste for 10 år siden. For å gjøre det litt mer overkommelig har jeg valgt å lage ett kort innlegg på hvert punkt, i stedet for ett langt ett om alle! Du finner alle innleggene etterhvert i Kategorien: 10 ting for 10 år siden. I dag skal jeg snakke om det siste og nyeste jeg har lært meg: Rutiner.

Jeg håper og tror at alle har noen ting som de syns er dødsens kjedelig og som de ikke vil gjøre, selv om man vet det er det beste. Jeg sa julen det året jeg ble 20 at jeg ikke ønsket meg NOE praktisk i det hele tatt. Ingenting for kjøkkenet, ingen laken, ingen sokker, INGENTING sånt “voksent”. Nå er jeg helt motsatt; sist jul gikk jeg rundt på kjøpesenteret, tok bilder av ting, med pris og hvilken butikk den fantes i, og sendte til familien min. Så, 13 år senere, er jeg litt mer voksen..

Rutiner har vært det samme. Jeg og du vet at rutiner gjør at ting lettere blir gjort, MEN det er jo så vanlig. Livet mister litt krydder…. spontaniteten forsvinner…. tenkte jeg før!

MEN ikke nå lengre!

Fordi å ha rutiner for å gjøre det daglige betyr bare at det uvanlige får en større sjanse til å skje. Med å ha en rutine på å rydde (ja, leiligheten er blitt litt rotete igjen, men det er mye bedre), kan jeg spontant invitere venner over. Med å ha en rutine på når jeg skriver blogginnlegg, kan jeg allikevel ha et liv utenom jobb, hobby og blogg. Med å ha en rutine pusser jeg tennene hver dag, vasker ansiktet hver dag (med mindre jeg er kjempe sliten), ja generelt ting utenom som ikke er dagligdags blir lettere å gjennomføre. Rutiner fjerner ikke krydderet, det er det som får livets krydder frem!

Så rutiner du kan etablere (noen av disse gjør til og med jeg):

 • Rydd 15-30 min hver kveld. Jeg har unntak og lar være å gjøre det de kveldene jeg kommer hjem rett før sengetid. Roter på oppgavene, slik at alt blir gjort i løpet av uken.
 • Stå opp tidlig og jobb med din lidenskap/drømmen/treningsrutine.
 • Tren en viss periode hver dag eller bestemte dager hver uke. Dette er ikke tid som kan flyttes på, for da utsetter du bare til aldri.
 • Drikk et glass vann på spesifikke tider i døgnet. Det trenger ikke nødvendigvis være på morgenen. Jeg for eksempel, kan ikke drikke et stort glass vann på morgenen. Jeg sykler til jobb, en tur som er 40 min, i ofte kaldt vær. Jeg klarte akkurat å komme meg til bensinstasjonen og springe inn på do, selv om jeg var å tisset TO ganger før jeg dro hjemmefra!
 • Les, hør på lydbok eller hør på en podcast når du gjør spesifikke ting
 • Lag en “To do” liste før du drar fra jobb med ting du skal gjøre neste dag på jobb
 • Når du står opp på morgenen, lag tre mål for dagen som du ønsker å gjennomføre.
 • Skru av datamaskinen en til to timer før du skal legge deg.
 • Sett av en spesifikk tid til å ta kontakt med venner og familie.
 • Sett av tid og oppdater budsjettet ditt en gang i uka

Husk, det tar noen uker for å få en rutine til å sette seg, og man kan ha tilbakefall. Da er det bare å riste det av seg, ikke la deg bli skamfull fordi du feilet (noe som kan skje med meg) og bare begynn på nytt.

Hvilken rutiner har jeg glemt? Skriv de ned i kommentarfeltet!

Dette innlegget er omskrevet fra det opprinnelige innlegget publisert i mars 2018. I påsken har jeg hentet frem en gammel serie jeg hadde og jeg fant ut jeg kunne gjøre serien ferdig, spesielt siden jeg kunne oppdatere og gjøre ting mer tydelig og klar. Resten av serien følger de neste dagene.

#10ting #rutiner #produktivitet #effektiv #krydder #spenning #sponan #spontanintet

4 kommentarer
  1. Rutiner er superviktige!! Enkelte ganger synes jeg det er vanskelig å generelt bare sette av tid. Uansett hva jeg skal gjøre. Tiden blir heller brukt på unyttige og uviktige ting som ikke hjelper til noe sted.. Haha.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg