Skulle visst for 10 år siden: Drømmen

For noen innlegg siden la jeg ut denne listen om 10 ting jeg skulle ønske jeg visste for 10 år siden. For å gjøre det litt mer overkommelig har jeg valgt å lage ett kort innlegg på hvert punkt, i stedet for ett langt ett om alle! Du finner alle innleggene etterhvert i Kategorien: 10 ting for 10 år siden. I dag handler det om drømmen!

Dersom du alltid har visst hva drømmen din var, fra du var bitteliten, gratulerer! Jeg er kjempe misunnelig. For de av oss som ikke har hatt en sterk drøm, men kanskje flere små, mange nye og hele tiden tenker “Det hadde vært gøy, er det noe?” så er det ikke så lett.

Og det kan godt hende at dere andre ikke har vært like tett i pappen som jeg, men jeg gikk i mange år og bare ventet på at lynnedslaget skulle treffe meg, lyspæren skulle tennes, jeg ville få en åpenbaring og bare skjønne: DETTE er drømmen min! DETTE er jeg skapt til å gjøre! DETTE vil være lett for meg å gjøre. Og hver gang jeg kanskje prøvde på noe og jeg møtte litt motstand, konkluderte jeg med at dette nok ikke var drømmen allikevel. Selv om jeg leste Alkymisten når jeg var 20 år (linken tar deg til Wikipedia).

Så skjedde det beste som noen sinne har hendt meg, i hvert fall på min vei for selvutvikling. Jeg mistet jobben, eller i hvert fall delvis. Jeg fikk fortsette 50 % og jeg skulle da jobbe ved siden av for å oppnå drømmen! Da trodde jeg drømmen min var å bli gartner. Jeg tok feil men det stoppet heldigvis ikke der.

Selv om gartner ikke var noe for meg, var veien begynt og den fortsatte. Den har gått via turisme, økonomi, selvutviklingsbøker, Youtube, opplæring i Hjelpekorpset, blogging, skriving og plutselig er jeg tilbake på min barndomsdrøm om å skrive, bare nå har jeg noe å skrive om. Det hadde jeg ikke før, og trodde derfor ikke at skriving kunne være drømmen. Typisk, ikke sant?

Poenget er at jeg har skjønt at drømmen, for meg i hvert fall, aldri vil komme til meg, fint pakket inn med en sløyfe på toppen. For meg er drømmen et garnnøste 1-åringen fant og lekte med og nå er en kjempefloke på gulvet. Drømmene er å nøste den opp igjen, til et flott og fint nøste. Man må finne begynnelsen på nøstet men man finner den aldri uten å dra i noen løkker og løsne noen tråder. Fortsett å let, fortsett å nøste opp, plutselig er den der. Begynnelsen på tråden. Og så kan du sette i gang. Litt og litt kommer frem fra garnfloka, nøstet blir større, floka mindre. Det kan bli stramme knuter men med tålmodighet finner du ut av det, du løsner de opp, og til slutt er du der. Nøstet er i hånda di, helt og fint! Jeg håper jeg får holde min i fremtiden!

Har du begynt på floka?

Colorful Turkish Yarn
Licensed from: Creatista / yayimages.com

Dette innlegget ble opprinnelige publisert i mars 2018. I påsken har jeg hentet frem en gammel serie jeg hadde og jeg fant ut jeg kunne gjøre serien ferdig, spesielt siden jeg kunne oppdatere og gjøre ting mer tydelig og klar. Resten av serien følger de neste dagene.

#yrke #drømmen #jobb #økonomi #mål #barebegynn #fortsett #alkymisten #inspirasjon #10ting #10år

2 kommentarer
  1. Liker godt bildet med garnnøstet; men hva om du sliter med til og med finne riktig nøste? For å følge bildet ditt; hva om jeg står i en garnbutikk og blir så overveldet at jeg bare tar imot et nøste noen gir meg, og det bare passer til en liten del av meg? Hvordan vet du at du har valgt riktig nøste?
   Takk for nok et godt innlegg som fikk meg til å tenke!

  2. Kjersti: I mitt hodet er hele butikken så fall i ett nøste. Ett liv, ett nøste. Men hver knute er en mulighet, en ulik drøm. Du må begynne der det er mest lovende å nøste opp, ta det så langt det er mulig. Kommer du til et punkt hvor det ikke går lengre, tar du den lærdommen du har fått i knute-løsning og begynner på et nytt sted i nøste. Pga det du lærte første plass du forsøkte, vil du kunne finne en ny, lovende plass for å nøste opp. Dette er kanskje noe som du første gang du lette etter en mulighet, ikke la merke til, men med mer data og informasjon, ser du klarere.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg