Hvordan gjennomføre et mål? Gjør det morsomt

Silhouette of Joggers
Licensed from: kentoh / yayimages.com

Joggere har bare de mest sexy bena jeg noen gang ser. Dette gjelder både kvinnelige og mannlige joggere. Jeg har alltid hatt en ting for leg muskler, og disse vises godt hos de som løper som treningsform. Jeg snakker ikke om toppidrettsutøverene, de har litt for mye muskler igjen, så det er en balansegang, men det skal mye til før jeg glemmer joggeren i Venice Beach, en høy mann, som jogget toppløs med kun joggesko og det som må være den minste, løse shortsen jeg har sett. Tenk shortsene på 80 tallet, bare svarte. Vi så mye av han. ;-p

Uansett, fordi jeg beundrer hvordan joggere ser ut, har jeg også flere ganger konkludert med at jogging nok er den beste treningsformen som finnes. Den er lett tilgjengelig, det koster ikke mer enn skoene koster, du kan gjøre det når som helst. Sommer og vinter har ingen ting å si. Flere ganger har jeg bestemt meg for å komme i form, og begynne å jogge. Problemet? Det er også det kjedeligste og mest grusomme treningsformen som finnes, for meg. Jeg hater å løpe! Når jeg var 8 år og begynte på håndball var jeg raskt til å melde meg frivillig til å stå i mål, fordi jeg mislikte så mye å løpe. Som 8 åring! 

Hvor lurt er det da av meg å sette jogging som treningsmål? Ikke særlig. Har jeg vært bevist på det før? Nei. *himler med øynene* 

Jeg har aldri vært særlig flink til å trene. De eneste treningsformene jeg klarer å gjennomføre er lagsport (håndball), som jeg gikk på fordi jeg hadde et lag å følge meg opp. Og når jeg går fjelltur, som oftest er enten er med Hjelpekorpset på øvelse eller i reelle søk, dessverre. Og fordi jeg ikke har bil, er det litt mer styr om jeg ønsker å dra ut en helg, for da må det planlegges

Jeg har nettopp hørt på boken “Finish, Give yourself the gift of done“, og det var her forfatter Jon Acuff påpekte at det er så mye lettere å gjennomføre et mål dersom du syns det er morsomt. Og han spør: Hvorfor må noe være vanskelig for å telle? Altså for meg som ikke liker å trene, hvorfor er ikke den fysiske aktiviteten som jeg syns er morsom å gjøre, trening? Hvorfor må et mål være ubehagelig for å være verdt å gjøre? (Se for dere meg i USA, kjørende alene på en landevei og plutselig få det spørsmålet i fanget. Aha-en gjorde at jeg nesten måtte stoppe bilen)

Jeg var super gira i høst når jeg oppnådde mitt første store mål, helt alene uten et lag eller klasse rundt meg, å betale 100 000 kr ned på gjelden min. Men det jeg ikke har tenkt over, er at jeg hele tiden syns det var gøy! Jeg elsker å betale ekstra på gjelden å se hvordan rentene endrer seg fra den ene dagen til den andre. Et annet mål er å lese. Jeg elsker å lese, så det er ikke vanskelig å oppnå målet om å lese en fagbok i måneden, jeg begrenser meg faktisk for å ikke bruke 2000 kr i måneden på bøker som jeg gjorde på det verste. Det var ikke fagbøker da. 

Fokus på hva jeg syns er morsomt fikk meg blant annet til å revurdere trening og hva jeg anser som trening. Jeg har nok gitt opp på jogging (kun jogging) som en treningsform jeg noen gang kommer til å følge. 

Er det andre som kommer på Pheobe og Rachel i Friends som drar på joggetur? (Jeg kan ikke vise bilde av det her, men gå på Youtube å søke Pheobe runs, så vil du se hvor genial Pheobe egentlig er. 

A group of happy kids
Licensed from: iimages / yayimages.com

Men hvilken fysisk aktivitet liker jeg? Jeg liker fjellturer for tross oppoverbakken kan jeg hoppe fra stein til stein når jeg småløper nedover igjen. Jeg liker å ta morsomme og interessante ruter, fra en plass til en annen. Leken “Ikke tråkk på bakken” er kjempe gøy. Er det noe jeg kan gjøre? Jeg vurderer faktisk å på kveldstid, dra til en lekeplass og bare i en halv time, klatre alle mulige veier rundt på klatrestativet, og ikke røre bakken. Armstyrke, fleksibilitet, gratis, utholdenhet. Eller gå inn i skogen i nærheten, og bare lage en hopp til hopp løype hvor jeg skal hoppe fra en plass til en annen. 

Har du vurdert målene dine og planen for å oppnå de mot hva du syns er morsomt å gjøre? Fikk du også en aha opplevelse, som jeg gjorde når jeg hørte lydboka til Acuff?

#mål #oppnåelse #trening #jogging #morsom #gøy #gjennomføre #ferdig #økonomi #lese #bok 

9 kommentarer
  1. Når man går inn på kategorier , så kommer det ikke opp noen innlegg. Her om dagen gikk det fint, ikke nå. Kunne tenke meg å lese litt tilbake i tid, ved å gå inn på kategorier. Men det funker ikke.

  2. Alina: Hei Alina. Jeg gikk å forsøkte alle kategoriene selv nå, og de virket for meg. Kanskje det er noe teknisk på linjen mellom serveren og dataen din? Eventuelt noe hos blogg.no.

   Kan du forsøke igjen om noen minutter og gi beskjed dersom det enda er feil?

  3. Jeg brukte å hate å jogge, men tvang meg selv til å gjøre det en gang i uka. Økte til to ganger i uka. Plutselig kunne jeg løpe lengre og raskere uten å kveles av min egen dårlige kondis. Plutselig var jogging det morsomste jeg kunne gjøre og jeg begynte å løpe i motbakke og det som var.
   Sier ikke det skjer med alle, men er verdt forsøket.

  4. Gunnhild Resell: Takk for at du legger igjen en kommentar, setter utrolig pris på det.
   Du må jo ha en jernvilje for å kjempe deg igjennom det! Har du også fått sånne flotte ben løpere har? 😀 Nei, det er nok også viljen min som også motarbeider litt, når du beskriver hvordan du IKKE kveles av dårlig kondis, hører jeg en liten stemme omtrent i hjernebarken rope “Nei, den følelsen kjenner jeg igjen, jeg vill ikke! Det høres fælt ut” og sender meg minner om jernsmak i munnen. Hehe. ;-p
   Jeg har en liten plan som vil gjør at jeg løper i kortere periode, kanskje det vil øke kondisen og øke gleden med å jogge!

  5. Staskapen lenge leve, haha! På denne tiden hadde folk null tro på at jeg kom til å klare å begynne å trene og det motiverte meg til å komme meg gjennom smerten (Og jo vondere økta er, jo bedre føles det etterpå!)
   Begynn i det små og øk etterhvert som du klarer, motivasjon og løpegleden kommer etterhvert, jeg lover 😀

  6. Alina: Så kjedelig!! Skal sjekke med androiden min, få søster til å sjekke med sin Iphone og ta kontakt med teknisk på blogg.no med en gang! Igjen, setter utrolig pris på at du gir beskjed i stedet for å ignorere det!

  7. Gunnhild Resell: Kjenner jeg er skeptisk men dette kan jo du faktisk mye bedre enn jeg! Jeg prøver jo faktisk å hjelpe folk bli økonomisk sprekere, kanskje jeg burde ta råd fra noen som er fysisk sprekere enn meg! 8-D

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg