Budsjett: Siste oppdatering før månedesslutt

God morgen og for dere som har påskeferie, god ferie! Jeg skal ikke ha noe ferie men jeg er svært glad for å kunne si jeg har halv dag på onsdag som gir meg litt ekstra tid til å pakke for påskefjellet. For jeg skal jo tilbringe den på Røde Kors hytta i Hunnedalen som jeg har gjort de fleste påskene siden jeg ble med i Røde Kors. 

Da har jeg forresten litt begrenset internet dekning, som vil si ingenting. Hytta har en pc med et veldig treigt nett, så jeg er usikker på hvordan jeg skal løse innleggene eller om jeg skal ta ferie. Må tenke litt på saken. 

Uansett. Det er ny uke, og da vil jeg starte med blanke ark, budsjettmessig. Søndagskveld er den perfekte tiden til å oppdatere budsjettet, men har du ikke gjort det, så er mandags kveld også ganske perfekt. 🙂 Jeg hadde i forrige uke kun en shoppingutgift, og så var det en utgift fra uka før jeg hadde glemt å inkludere, så dermed er det to shoppingutgifter. I tillegg har jeg også gitt min månedlig donasjon og fått inn litt mer lønn fra en av sommerjobbene mine, jeg vet ikke helt hvorfor, som jeg ikke har lagt til her. 

For dere som ikke har fulgt med på budsjettene mine så mye før, vil kanskje lure om jeg aldri handler mat og aldri kjøper noe ufornuftig. Og svaret er SELVFØLGELIG gjør jeg det. Men, fordi det er lettere å kontrollere beløpet jeg bruker og fordi jeg slipper å skrive opp hver eneste gang jeg er innom en kiosk eller noe slik, tar jeg ut kontanter til lommepenger og mat. Å ha pengene kontant gjør at jeg automatisk begrenser meg selv, jeg kan hver gang jeg handler, se hvor mye eller hvor lite jeg har igjen. Og skulle jeg bli tom for penger, så får jeg håpe jeg også er på tom for dager den måneden. Det aller beste er at det som er til overs på slutten av måneden, rulles over til neste måned og jeg har bedre råd da. 

Bare still spørsmål, dersom dere har noe om budsjett, det er utrolig mange måter å gjøre det på. Men her er min metode i hvert fall. Jeg bruker et gratis internett program som heter Everydollar, og jeg setter utrolig pris på det. Nederst linker jeg til ulike ressurser dere kan bruke. 

Det er nesten kun regninger denne uken. Lønnen min kommer inn den 15. så jeg har fått de fleste regningene mine til å blir trukket den siste halvdelen av måneden. Felleskostnadene, som dere sikkert skjønner, inneholder en fellesgjeld basert på størrelsen, men denne gjelden kan jeg ikke gjøre noe mer med. Den må bare rulle å gå de neste 20 årene. Mobilregningen min vil være mye høyere denne og neste måned siden jeg var i USA i februar/mars måned. Jeg var der 4 dager i februar, og 10 dager i mars, så jeg forventer en ganske mye høyere regning neste måned. Normalt betaler jeg 129 kr for mobilen. 

Strøm er Astrøm, som betyr jeg betaler et fast beløp i måneden, og når året er slutt regner de sammen om jeg har brukt mer eller mindre enn det jeg har betalt for. I fjor hadde jeg brukt mer, og betalte derfor ca 400 kr ekstra i februar. Jeg fortsetter allikevel med 500 kr. 

Livsforsikringen er egentlig en uføreforsikring. Jeg har enda ikke tatt meg tid til å sammenligne priser. Fikk råd i forrige uke om hva andre betaler, og i det eksemplet betalte hun nesten halvparten av hva jeg betaler. Så jeg kan sikkert spare litt penger der. 

Til slutt er det en utgift jeg glemte å inkludere i forrige uke: Jeg har kjøpt noe opplæringsmateriell for bloggen min og dermed har jeg også lagt inn nye poster i budsjettet mitt!  Dere ser det i bunnen av innlegget. 

Åh, nei! Ser dere feilen som jeg ikke har sett før nå? En av utgiftene fra ferien har blitt dratt til feil utgiftspost, og ligger på “Fond-sparing”. Man bruker jo ikke penger fra Fonsparing! 

Hva betyr det? 

 1. Jeg har brukt enda mer på feire enn jeg trodde. 
 2. Posten Ferie er nå 898,07 kr i minus
 3. Jeg må finne pengene fra andre kontoer. De 2600 kr jeg har lagt til, hentet jeg fra pengene jeg skulle betale til mamma og pappa for lånet deres. Men siden jeg trodde alt var i orden, har jeg betalt de tilbake forrige måned og denne månedens avdrag på lånet, så den potten er tom. Heldigvis har jeg kostnadposter jeg vet jeg ikke kommer til å bruke mer av, men dette er ikke nok til å dekke HELE beløpet. Så det siste som jeg må finne, tar jeg fra “Innkjøp til leiligheten”. Så tallene nedenfor vil ikke stemme helt, men jeg korrigerer selve budsjettet i kveld. 

Sånn går det stadig, selv om jeg har hatt budsjett i halvannet år nå. Feil skjer og da må man bare justere. 

Jeg hadde planlagt 180 kr på mobil, og de 5,21 kr vil nå være med å dekke opp budsjettunderskuddet jeg har på ferieposten. 

Jeg har nesten ikke lånt bil denne måneden, og vil derfor ta litt fra Bensin/Dieslel posten til å dekke opp underskuddet jeg har fått. Det som er igjen på Buss&transport flytter jeg over til “Alt med/om sykkel”. Syklene mine skal inn på reparasjon, så det regner jeg blir mellom 2000-4000 kr totalt. 

Innboforsikringen blir trukket om to dager, ellers er alt det samme. 

Og fordi jeg fikk inn litt ekstra lønn, satte jeg det jeg hadde til overs som en starter her. Jeg vet ikke om jeg skal la beløpet stå, ta alt som er igjen over til budsjettunderskuddet eller bare ta noe over for å dekke budsjettunderskuddet. Det er greit å ha noe stående, skulle jeg finne noe annet jeg vil kjøpe. Får bruke dagen til å vurdere det. 

Håper deres budsjett stemmer litt bedre enn mitt akkurat nå, men stemmer det ikke, håper jeg du raskt finner en løsning! 

Ha en fin mandag, og god påske, hvis du er på det!

 

 

 

 

 

 

 

 

#økonomi #penger #budsjett #plan #ferie #underskudd #feil #korrigering #retting #blogg #kostnad #utgift #inntekt #lommepenger #everydollar 

3 kommentarer
  1. Budsjettet står i dollar , men du mener kr ikke sant ? Du sa at bufferen din er på 60000 kr, eller er det 60000 dollar som det står her ?

  2. Alina: Ja, det hadde vært gøy om jeg hadde hatt 60 000 dollar, (nesten en halv million kroner) men det er den enkle grunnen at det ikke er mulig å fjerne $-tegnet. Men jeg skriver kroner. Så lenge alt er kroner, har det ikke noe å si.

   Eneste du må være obs på er at programmet er innstilt på Dave Ramseys babysteg. Så dersom du skriver at du har 1000 kr i bufferen (som er ferdig reservert), oppfatter da programmet at du har oppnådd baby steg 1. Mens skulle du ønske å følge babystegene, så er det 10 000 kr (egentlig 8000 kr, men det er jo litt høyere levekostnader her i Norge enn i USA).

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg