Youtube inspirasjon: For den som ønsker å bli bedre, vær var!

God Skjærtorsdag! 

Denne videoen forklarte plutselig for meg noe som har irritert meg og lot meg sette ord på det. Det ga meg også innsikt til å forstå hvorfor noen av mine selvutviklingsprosjekt fungerer og andre ikke. Et av de første innleggene jeg var skikkelig fornøyd med, som gikk ganske dypt inn i min egen psyke, var innlegget: I syv år sluttet jeg å utvikle meg selv, og selvtillitten forsvant Jeg innså at for å være fornøyd med meg selv, var jeg nødt tiden ville lære mer men når jeg har sagt det til folk, har jeg blitt advart “Husk å vær fornøyd med deg selv nå også”. 

Og jeg har ikke skjønt hvorfor de har sagt det slik. Jeg har ikke skjønt at de har gått utifra at selvutviklingsprosjektet mitt baserer seg på en dårlig selvfølelse og selvtillitt (som jeg har noe av, sant nok) og ikke en visshet at ja, jeg er bra her jeg er akkurat nå, men er jeg på akkurat samme sted om fem år, da har jeg tapt. 

Den andre tingen videoen har hjulpet meg med å innse, er hva som er annerledes med de to største tingene jeg har endret med meg selv, som jeg er utrolig stolt over: Å ha økonomisk kontroll og å gjennomføre/holde ut noe jeg har startet helt selv (bloggen her). Jeg nevnte for søsteren og moren min i februar at jeg nå hadde blogget i ett år og jeg hadde budsjettert i halvannet, og søsteren min sa helt ærlig at hun var overrasket, hun var stolt men overrasket. Jeg har ALDRI gjennomført noe tidligere, der jeg ikke har en gruppe rundt meg som jeg gjennomfører det for. Aldri har jeg gjort noe helt ferdig, når det bare var for mitt eget vedkommende. 

Men forskjellen med dette og alt annet, er grunnmuren jeg bygget det på. Fordi jeg bygget rutinene på en stolthet over hva jeg har oppnådd og ønske om å bevare dette så godt det lar seg gjøre. Jeg var stolt over å ha jobbet ræven av meg, sommeren 2016, og ville bevare de pengene så godt det lot seg gjøre. Jeg var stolt over å ENDELIG få meg boliglån og leilighet. Jeg var så stolt over dette, at jeg bare måtte skrive om den deilige følelsen jeg får, hver gang jeg har kontroll på noe nytt “voksent”. Jeg håper dere skjønner poenget. Uansett, dette korte innlegget ble litt lengre enn jeg hadde tenkt. Så sjekk videoen nedenfor. Den er ikke så lang. Bare 11 noe minutter. 

wljRiAofFJ8

#selvutvikling #blogg #plan #grunnlag #youtubeinspirasjon #tedtalk #begynn #grunnmur #tedtalk
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg