Youtube: Hvordan kontanter påvirker hjernen

Denne videoen forklarer litt generelt om hvorfor du kan spare penger med å bruke kontanter enn å bruke kort. Selv gikk jeg over til kontantbruk i oktober 2016, som gjorde at forbruket mitt sank med 2000 kr hver måned (basert på forbruket månedene før, sammenlignet med hva jeg satt igjen med på slutten av månedene oktober, november og desember). Dette er en såkalt Dave-Rant, og en av mine favoritter. Men, kildekritisk som jeg er, har jeg også gjort noen raske undersøkelser på nettet, og mens jeg ikke er sikker på om dette er de studiene Ramsey snakker om, så er de enig. Jeg linker de nedenfor videoen. Ganske interessant lesning. 

Er du villig til å prøve kontanter en periode? Sjekk hvor mye penger du pleier å bruke i måneden på småkjøp i butikken. I begynnelsen av måneden, ta ut dette beløpet (eller del det i fire, et uttak i uka), og bruk av dette. KUN dette. Har du penger igjen på slutten av måneden? Her kan dere lese et av mine innlegg om kontantbruk

1liYvgX799Y

 

En artikkel fra TIME magazine. Mye reklame på siden, men de må vel tjene noe de også når de legger artiklene sine ut gratis. 🙂

Dette er en oppgave publisert fra København Handelhøyskole. Har ikke lest hele, men siden utdraget inkluderte konklusjonen, holdt det. 

Alltid sjekk kilden til det de levereglene du lever etter. Det lærte jeg denne uken. ;-p 

Ha en fin lørdag dere!

#kontanter #youtube #tipstid #Youtubeinspirasjon #penger #forbruk #økonomi #spare #kilder #

 

2 kommentarer
    1. Personlig Utvikling: Jeg føler egentlig at jeg har mer oversikt når jeg bruker kort, men ulempen er at kontrollen og oversikten kommer etter kjøpene er gjort. Med kontanter har jeg i hvert fall et mindre forbruk!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg