Et sykkelritt verdt pengene! (Det er billig, gøy og motiverende)

Det er så motiverende å trene, når man kan trene til et mål. Og når man får være med på et sykkelritt som fokuserer på mestring, at alle skal få kjenne på og flytte egne grenser, kan man ikke være annet enn takknemlig. Hvert år siden 2011 (bortsett fra i fjor) har jeg syklet et helt fantastisk sykkelritt fra Flekkefjord til Farsund. Det er Lundheim Folkehøgskole, en folkehøgskole som er tilpasset elever med fysiske handikap, som holder kurset. Faktisk er det Lions Klubben som arrangerer, de gjør en strålende jobb, men det er folkehøgskolen som supplerer de flotte elevene. 

Det er flere årsaker til at jeg anbefaler rittet. 

Fokus på mestring  

Når vi kommer i mål på søndagen skal alle sitte igjen, stolt over hva de har oppnådd. De er slitne, etter mange mil på fredag, lørdag og søndag (eventuelt bare noen av disse dagene). Ben og rompe kjenner det i hvert fall. Det er lagt på flere nivåer, med gågruppe, pulje 1 (som er saktest), pulje 2 (oss i midten) og racergruppe. Lions Klubben kjører frem og tilbake, hvor de plukker opp de som henger etter og kjører de fremst i køen. 

Alle slags folk, alle slags sykler, alle slags hensyn.

Alle har ulike utfordringer, her blir de tatt hensyn til og ikke sett på som et hinder. Det finnes ufattelig mange løsninger på folks utfordringer, om det er balanse, syn, ben som ikke går, hender som har vanskelig for å styre. Selv dårlig kondis blir tatt hensyn til. 

Det er svært billig

600 kr koster det å delta. Det inkluderer overnatting fredag til søndag (på skolen), frokost lørdag og søndag,  første og andre lunsj lørdag og søndag, festmåltid på lørdag, kake og kaffe underveis og transport fra skolen og dit vi begynner å sykle, lørdag og søndag. Det er virkelig verdt pengene. 

Treffer igjen folk, år etter år

Har man først syklet rittet, er det vanskelig å ikke komme igjen. Dette er mitt syvende år, han som har vært med lengst, sykler i år sitt 33 gang. Det er like mange år som jeg blir nå til sommeren. Både gamle elever og familiene deres kommer gjerne tilbake. 

Så hva gjør jeg denne helgen?

Selvfølgelig er jeg på sykkelrittet! Sitter nå i en god sofa, etter første dag, og gleder meg til senga. Selv om jeg har syklet elsykkel hele vinteren, er det ikke det samme som å sykle vanlig sykkel. Jeg har kjent melkesyra i dag! Det er en stolt dame som kan si at hun syklet opp bakken fra Kvinnesdal og forbi utkikkspunktet. For dere som ikke er kjent, er det 5,5 km oppover, 500 høydemeter fra bunn til topp. Seigt. 

Dere kan se bilder og video fra 2016 med å trykke på linken nedenfor! Kos dere!   

Ysos1BgOP7Y

#Lundheimrittet #sykkelritt #trening #økonomi #billig #opplevelse #mestring #morsom #Lundheimfolkehøgskole #folkehøgskole #vårensvakresteeventyr #evertyrland #Vestagder #Flekkefjord #Moi #Farsund #Lista

4 kommentarer
  1. Det må jeg virkelig si: Du er jo ei sprek dame. De måtte ha betalt meg for å melde meg på noe likt hehehe
   Kos deg masse med sykkelen. Selv har jeg ikke eid en sykkel på mange år 🙂
   Jeg håper din søndag blir fin <3

  2. Det var billig pris for så mye!
   Jeg har aldri deltatt i noe sånt fordi jeg aldri helt har følt meg sprek nok, men det høres ut som noe til og med jeg kunne deltatt på 🙂

  3. poesimylife: Tusen takk! I dag er jeg en sliten og litt solbrent dame! Det var en så fantastisk deilig helg! Første gang, noen sinne, at jeg har opplevd medvind til mål. Sykling er nesten den eneste formen for mosjon jeg får, men jeg må sykle mer på vanlig sykkel og mindre på elsykkel. De ser kanskje like ut, men det er helt forskjellige transportmidler. (Anbefaler El-sykkel på det sterkeste!)

  4. Kjersti: Ikke sant? Det har vært så utrolig kjekt! Det eneste er å ha et sykkelsete du er vant til å sitte på. Ellers så blir det som den ene eleven ropte i går, når hun ble forbikjørt av en eplekjekk kar, i bunnen av bakken: “Har du gnagsår i tissen kanskje?!!”

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg