Du er den personen som kan skade deg mest


Licensed from: KateDerr / yayimages.com

Har du noen gang tenkt over det? At den personen som kan ødelegge mest for deg selv, er deg selv?

Liten kommentar: Ja, noen av oss har omstendigheter og historier om ting som er påført de. Noen av disse historiene er helt grusomme, som smerter hjerte mitt når jeg tenker på de. Jeg skal ikke late som om jeg er psykolog eller spesialist på noen slags måte. De finnes på andre steder enn blogg.no og sliter du med tyngre byrder enn du klarer å bære, be om hjelp. Du fortjener hjelp. Snakk med fastlegen din. Bytt fastlege om han eller hun ikke kan eller vil hjelpe!

Tilbake til innlegget: For de fleste av oss må vi innse at vi kan ikke legge skylden for kredittkortgjelden, rotet, jobben, eller livets problemer på andre enn oss selv. Greit, ingen er en øy, uavhengig av andre MEN; hva hjelper det å skylde på andre, når det er vi som må fikse våre egne problemer? Når alt kommer til alt, så er rotet jeg sitter rundt nå (ja, det er blitt rotete igjen, helt “magisk”) ikke fordi jeg er oppvokst i et hjem hvor vi ikke hadde strenge rydderegler, men fordi jeg har latt ting ligge etter jeg fant det frem. Det hjelper ikke at jeg er vokst opp i et hjem uten strenger rydderegler men det er ikke mine foreldre eller søsken sitt rot som ligger her. Det er mitt. 

Det oppmuntrende (og litt deprimerende) er at hvis problemet er laget av meg, så ligger løsningen hos meg også. Jeg slapp å vente på noen andre for å slutte med Colaen men jeg var nødt til å slutte med colaen. Jeg var nødt til å si nei til meg selv! (Finnes det noen det er vanskeligere å si nei til?) Vi må se oss selv i speilet og overbevise oss selv om at vi kan gjøre det.

Jeg liker uttrykket Dave Ramsey sier her “If I could control the guy in the mirror, I could be skinny AND rich!” 

Løsningen for oss alle, er å finne og ta de grepene man trenger for å beskytte seg selv mot seg selv. Jeg budsjetterer for å beskytte meg selv mot min egen tendens til overforbruk. Jeg har enda ikke funnet metoden helt for å rydde. Jeg klarte det i en måned, så falt jeg av lasset. Det forteller meg at så lenge jeg har det ryddig, klarer jeg å opprettholde det. Blir det rotete, er jeg som en ballong som har mistet luften: Slapp og løs i huden, med lite flyte-evne og lite dabb! Jeg må derfor finne de grepene og stegene som får meg igang igjen.

Så min oppgave for deg fremover er at du identifiserer de områdene du kanskje sliter litt med. Begynn kanskje ikke med det vanskeligste, vi vil jo ikke gjøre oss selv motløs. La oss lære litt om oss selv. Hvordan reagerer vi på endringer? Hvordan jobber vi best? La oss jobbe oss opp mot det vanskeligste.

Når du har funnet det området du ønsker å jobbe med, gjør litt research. Det finnes ufattelig mange metoder og steg der ut og fordi vi alle er forskjellige, vil noe passe bedre for meg, mens noe annet passer bedre for deg. Les om ulike måter folk har tatt kontroll på problemet og prøv de som inspirerer deg. Funker noe i den valgte metoden men ikke resten, behold det som funket og prøv en ny metode.

Nå er jeg nysgjerrig! Hva ønsker du å jobbe med?

#økonomi #endring #personlig #trening #rydde #rydding #rot #utvikling #problem #oppmuntre #selvkontroll #selvinnsikt #innsikt   

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg