10 ting jeg ikke lengre bruker penger på! (Felles tema)

God morgen flotte folk!

Det er ikke alltid lett å begynne å spare penger, å minimalisere forbruket og kutte ut ulønnsomme kostnader i livet. For mange av oss er det allikevel nødvendig for å kunne oppnå de største økonomiske målene våre her i livet. Om det er å reise på en spennende ferie, betale ned lån, kjøpe seg en bolig eller bil, av og til må kostnadene ned. Det jeg har merket er at jeg klarer i dag å spare svært mye mer penger i hverdagen enn jeg klarte for ett år siden. Jeg har utfordret meg selv og lært masse av å se hva andre klarer. Derfor er jeg så glad for at flere ville være med å skrive et innlegg med temaet “10 ting jeg ikke lengre bruker penger på”. Det beste med å ha en blogg og å lese andres blogger, er å få tips og inspirasjon i fra andre. Jeg har til og med en utfordring til deg, om du har en blogg eller ikke. Dersom du ikke har en blogg selv, skriv i kommentarfeltet ting du har sluttet å kjøpe for å spare penger eller fordi det var ikke verdt pengene lengre. Dersom du har en blogg og har flere ting du kommer på, skriv gjerne et innlegg og del det med meg! Det gjøres lett i kommentarfeltet, så får jeg lest det og kan legge det på bloggen min permanent! 

Hvem er med allerede?

Så langt har jeg fått bekreftet at Sam fra Balansere.no er med: (Hun legger ut innlegget sitt idag hun også. Trykk her for å komme til hennes innlegg). 

Kjersti Gulli har også skrevet et innlegg, med ting hun enten har kuttet helt ut eller bruker mye mindre penger på. Trykk her for å komme til hennes innlegg

Gnier fru har også blitt med, selv med 17. mai og alt arbeidet det fører med seg har hun tatt seg tid til å skrive en liste! 🙂 Du finner innlegget HER

Det er også andre som skal tenke på det, jeg ga de bare 6 dager på å komme på og skrive ned ideene! De blir nevnt her etterhvert som innleggene kommer! 

Hva er mine 10 ting?

Jeg har ikke vært hos frisøren på snart tre år. Siden jeg begynte å studere gikk jeg til frisøren en gang i året men for 2,5 år siden fant jeg noen Youtube videoer om hvordan folk klippet håret sitt selv. Jeg bestemte meg for å prøve, og selv om første resultat kanskje bare ble så som så, er jeg i dag fornøyd med resultatet. Jeg stusser håret omtrent en gang i måneden. Trykk HER for å lese om hvordan jeg klipper håret, det er bilder som viser det, steg for steg. 

Mens det spennende og kjekt prøve nye retter, kan man lett gjøre småfeil. Det verste er jo om man kjøper noe dyrere og så finner man ut at dette ikke var godt i det hele tatt! Heldigvis bør dette vær en sjelden sak. Noe mer vanlig er når man kjøper en pakke av en ting vi bare bruker litt av og så blir tingen stående til det blir dårlig.  Sist jeg gjorde det var når jeg skulle lage noe thai suppe til meg selv. Det var fersk koriander i oppskriften, så jeg kjøpte en hel plante. Men så var det dette med å bruke opp korianderen. Jeg har det ikke til så veldig mye annen mat, så urtene ble dårlig før jeg rakk å gjøre noe mer med den. Når det er snakk om 20 kr, en gang, er det ikke så farlig. Det kan bli mye dyrere om man prøver noe nytt hele tiden.  

Jeg har aldri likt å støvsuge, jeg tror det er lyden som irriterer meg. Derfor liker jeg tørrmoppen/Støvmoppen så innmari godt! Problemet er at de klebrige ‘arkene’ man kan kjøpe ofte koster en del. Jeg har i stedet investert i flere mikrofiber mopper, hvor jeg bruker en mopp tørr i stedet for med vann. Da kan jeg vaske den tørre moppen når den har samlet nok støv og skit. 

For nesten tre år siden kjøpte jeg en Divakopp, som har gjort at jeg siden ikke har måtte kjøpe bind eller tamponger lengre. En Divakopp er et merke av mensenkoppene, en kopp laget av silikon som man tar inn i skjeden for å samle blodet i koppen i stedet for i en tampong eller i bindet. Jeg kan ha det inne i 12 timer, det skal mye til for at jeg merker at den er der, det er økonomi og miljøbesparelig. Jeg skriver om det i dette innlegget, med tips og fordeler/ulemper. 

Dette er relativt nytt (ikke en måned en gang) men jeg er så stolt jeg tok den med for det om. Jeg sluttet med Cola for fire uker siden i morgen og det har spart meg mer på en måned enn en Diva cup sparer meg på et år. Jeg er meget fornøyd med det. I helgen var jeg på utdrikkningslag og dere aner ikke hvor mye det fristet når vi var ute til lunsj å kjøpe brus i stedet for å drikke vann. Men nei, jeg holdt meg! Her kan dere lese om de første tre ukene

En av hobbyene mine er å strikke og spesielt å hekle! Problemet er at jeg har tidligere kjøpt garn som er fint, i stedet for å finne garn til spesifikke prosjekt. Det betyr at garnet blir liggende. Jeg har flere esker i leiligheten min med garn som jeg skal bruke opp før jeg kjøper noe mer. Fordi strikking og hekling er en høst og vinter aktivitet (for meg) ligger alt sammen nå til etter sommeren. 

Dette er innmari greit. Tøymykner er ikke nødvendig for rent tøy. Fordi det ikke er nødvendig betyr det at det er mer forurensende og dyrere enn jeg behøver å bruke på klærne mine. Derfor kjøper jeg det ikke!  

Dette stemmer delvis. Det vil si jeg bruker kokosnøttolje til håret og å smøre på huden. En billig en koster omtrent det samme som en hårkur men fordi jeg også kan bruke det til å smøre på kroppen, blir det ikke liggende til det blir harsk og ekkelt. Jeg kan også bare kjøpe en krukke for å ha på badet og en krukke til å ha på kjøkkenet (for jeg bruker det også til å steike i). Og mens jeg ikke vil ta en krukke som har vært på badet til å lage mat med, kan jeg ta en krukke fra kjøkkenet til badet, skulle det være behov for det. 

Jeg har egentlig aldri sett på meg selv som super miljøbevist men mens jeg går igjennom listen ser jeg at med en gang jeg kan koble penger og miljø sammen, hiver jeg meg på det. Vaskesprayer som vi kjøper inneholder svært mye rart. Vi puster inn alle kjemikaliene og forgifter oss selv over lengre tid. Jeg lager egne vaskemidler en stund og bruker eteriske oljer, eddik, zalo og blåsprit (Rubbing Alcohol på engelsk) til det meste. Du kan se videoen jeg har sett på når jeg lager egne vaskemidler til boligen min. Og det lukter himmelsk!

Jeg har til tider forsøkt å være en pyntete dame, men jeg klarer ikke å få det til. Sminke, øredobber, smykker og slik blir bare glemt. I høst hadde jeg stand på et loppemarked og solgte bort det meste. Det var en lettelse å ikke dra det rundt mer. I dag, om jeg skal noe spesielt og vil gjøre noe med håret, har jeg blitt ganske flink til å flette. Da henter jeg gjerne noe inspirasjon fra Youtube og trenger bare fliseklemmer og strikker. 

***********************

Så nå er jeg super spent! Har du kuttet ut noe av det samme som meg? Er det noe jeg ikke har tatt med? Hva kan du lære meg om å spare penger? Hva kan jeg prioritere ned for å prioritere noe annet? Er det noe du ikke er villig til å slutte å bruke penger på?

Kommenter nedenfor, jeg gleder meg! 

#økonomi #penger #sparetips #spare #sparing #hår #skjønnhet #frisør #klippehåret #mat #rydde #Hjem #håndarbeid 

1 kommentar
    1. Mange smarte tips! Jeg har også brent meg på å kjøpe dyre ingredienser til fancy mat som blir stående i skapet og ikke blir brukt, før det har blitt dårlig. For eksempel melkesyrebakterier fra helsekost for å lage fermenterte grønnsaker🙄Er best å holde seg til standardingredienser som en vet at en får brukt opp!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg