Bok verdt å lese: Finish; give yourself the gift of done!

Reklame | Amazon

Når man er på ferie i USA, har to lydbøker som man hører på og kommer på en spennende idé for å lage en bokrapport, er det godt at den ene boka heter Finish – Give yourself the gift of done. Spesielt om har en historikk på å ikke gjennomføre egnekomposerte prosjekter. Slik som enkelte forfattere på denne bloggen… Greit! Ok! Det er meg, jeg er den eneste forfatteren som skriver på denne bloggen! 

Jeg er alltid en fan av Jon Acuff, selv når han tar feil, er han underholdende! Jeg har lest (rettere sagt hørt) på tre av bøkene hans: Quitter, Start og Finish. Et tema der kanskje? ;-p

De to første bøkene handler om å finne en ‘drømmejobb’, en jobb du gleder deg til å gjøre hver dag. Det er litt mer rettet mot entreprenører, men ikke bare det. Alle som ønsker å gjøre endringer må jobbe hardt for å skifte spor. Så innså forfatteren, etter å ha snakket med flere andre, at mange ikke hadde problemer med å begynne ting. Selv begynte han ting hele tiden. MEN det var det å gjøre seg ferdig som bø på problemer. Der kjenner jeg meg igjen.

Hvert kapittel er representert i inforgrafikken her. Jeg har allerede skrevet litt om kapittel 1 og kapittel 4. De andre tipsene er like gode.

Med å dele målet i to, vil du først få en følelse av å seire når du klarer den første biten. Da er det så mye lettere å fortsette. Har man et svært stort mål som man drømmer om, er det lett å bli motløs når man ikke nærmer seg. Sett i stedet opp delmål, så merker du at du kommer deg noen vei i hvert fall! 

Skal man jobbe ekstra ordinært med noe, vil man ikke klare å gjøre alt annet. Vær bevist på hva du dropper å gjøre, hvis ikke er det de som roper minst som får minst. 

Hederlige hinder er når du sier til deg selv og andre at du ikke kan gjøre en ting, fordi du er villig til å ofre det for noe annet. Jeg har for eksempel latt mitt engasjement i Røde Kors ta mye tid fra å kunne gjøre ting på bloggen. ‘Latt’ er kanskje også et litt kraftig ord, men det kan vi ta opp igjen når vi kommer til “Dagen før ferdig”. 

Hemmelige regler er sannheter man lever etter, uten å være helt bevisst på det. Jeg hadde en sannhet om at jeg ikke kunne bo i Stavanger/Sandnes området når jeg ble voksen. Fordi jeg måtte ta fly hjem til mamma og pappa. Det var det voksne gjorde. En annen sannhet var at jeg måtte studere, selv uten en plan for hva jeg ønsket å gjøre med det. Jeg var også redd for å bli en kreativ karriere-kvinne, fordi det betydde at jeg ikke kunne få en familie. Nå har jeg ikke en familie enda, men det har ikke noe med kreativiteten min i hvert fall! 

Å bruke data for å se fremgang er utrolig hjelpsomt. Jeg har gjeld- og nettorapporten min og budsjettet som viser hvordan fremgangen min økonomisk. Dersom du ikke har skrevet ned slike tall, gå på nettsidene til der du har lån, så kan du se betalings historikken din. Men om målet ditt er å gå ned i vekt, betale ned gjeld, spare opp til noe spesielt, skrive en blogg, få et publikum, finn en måte å bruke tall for å kunne se fremgang. 

Dagen før ferdig: Her kommer vi tilbake til min hederlige hinder. Jeg har brukt det hederlige hinderet, med at Røde Kors er for avhengig av meg, for at jeg skal kunne bruke mye tid på bloggen. MEN sannheten er jo selvfølgelig at jeg er redd. For hva om jeg virkelig bruker all ekstra tid på å skrive på bloggen og det som følger med men så blir det ikke suksessfullt i det hele tatt? Det hadde blitt en skuffelse det! 

Uansett: 

Er du en som oftere begynner på prosjekt og sjeldent gjør de ferdig, anbefaler jeg denne boka. OG hvis du har lyst å kjøpe den, hva med å følge linken nedenfor? Det er en affiliert link, som betyr at selv om du ikke betaler mer, får jeg en liten bit av kaka fra Amazon. De er jo uansett et av de rikeste selskapene i verden, de har råd til å betale meg litt også. HAHA! Det vil uansett ikke være mer enn jeg bruker hos de dessverre (hadde det ikke vært gøy med sånn Coop eller Trumf kort hos Amazon? Da hadde jeg kunnet fått tusenvis av kroner igjen!).   

Håper du har en fin dag, og så snakkes vi siden!

(Forresten, jeg har jo en Pinterestside hvor jeg også legger alle grafene og bildene jeg lager. Der har jeg også en egen tavle for bøker, både på norsk og engelsk)

#VerdtÅLese #Selvutvikling #PersonligUtvikling #Bokrapport #Bokoppsummering #GjøreNoeFerdig #Ferdig 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg