Uke 21. Budsjettet balansert og det skal gå!

Det er bare fire dager igjen av mai (!!!) og det er på tide å sjekke at tallene holder måneden ut. Det å oppdage nå at du har mer måned igjen etter pengene er slutt, er ikke en god følelse. Derfor er det godt å vite akkurat hva du og budsjettet har planlagt og gir deg muligheten til å bruke denne måneden. Akkurat den ideen skal jeg forklare lengre nede! 

Lønnen min kommer i midten av måneden, så jeg har bevisst plassert alle de store utgiftene på slutten av måneden av den årsaken. Lånene trekkes rett etter lønnen kommer inn (ca tredje uken i måneden) og kostnadene i forbindelse med huset pleier å komme den fjerde uka i måneden. Jeg betalte også skattesmellen min i forrige uke Husk å betal skattesmellen før den 31. mai!   

Det er derfor ganske mye mindre penger på kontoen min nå enn det var. Jeg får trøste meg med at jeg har hatt ganske mye mer penger på konto enn jeg skulle hatt, det siste året. 

På den positive siden: for en måned siden kjøpte jeg nye sykkelvesker til syklene mine. Jeg trengte egentlig bare en, skikkelig god og vanntett en. Når jeg endelig fant en, etter ett års leting, viste det seg de kom som et par. Et dyrt par. 1000 kr for to sykkelvesker. MEN nå fikk jeg solgt den ene til en kollega som også sykler daglig til jobb. 

Dersom du ønsker å prøve Everydollar, så vil du ikke ha tre kolonner, slik jeg viser over. Med å trykke på de turkise/grønne tallene, skifter visningen fra enten det du har igjen av planlagte/oppsparte penger, eller det du har brukt denne måneden. Det er viktig å holde øye med begge tall. Det mest interessante i bildet over er at jeg nå ikke har mer penger igjen til restskatt, pengene er betalt, og jeg har brukt over 1000 kr på gaver denne måneden. Og alt i forbinnelse med en god vennninnes bryllup. Det kjennes godt å kunne bruke pengene uten å uroe meg over fremtidige regninger. 

Alle felleskostnadene er betalt, det vil nok ikke være noen overraskelser her frem til etter nyttår, når jeg antar at alle avgifter øker litt. Vet dere det forresten? Borretslaget mitt har en fellesgjeld. Dersom rentene øker, vil felleskostnadene våre også øke med en gang? I så fall vil det mest sannsynlig skje en økning allerede til høsten. Vi får vente å se!

Jeg fikk fylt på litt til diesel på bilen til mamma forrige uke. Jeg husket ikke akkurat hvor mye jeg hadde igjen å fylle på, så jeg tok litt under det jeg viste jeg hadde. Og godt var det! Man skal ikke holde bensinpumpen inne lenge for å helle i fem kr verdt av diesel!

Og de 500 kr jeg tjente i forrige uke på å selge sykkelvesken? De er lagt til i Alt med/om sykkel. Det er kjekt å se at jeg på en måned har klart å jobbe opp det jeg kan sette inn på denne mini-bufferen. Det er to utgifter som mest sannsynlig kommer til å komme opp om ikke så lenge. Jeg Må kjøpe meg en sykkelregnbuske, og jeg må mest sannsynlig erstatte sykkelbuksa mi som stopper med knærne. Det er den første buska jeg kjøpte, og er 6 år gammel. Den ene sømmen i skrittet holder på å rakner, og mens jeg kan forsøke å sy den, tviler jeg på at jeg klarer å beholde fleksibiliteten i stoffet da. Siden sømmen er i skrittet, vil passformen og komforten bli verre. Vi får se om den holder ut sesongen. Kanskje jeg kan kjøpe på salg til høsten!  

Her kommer det jeg nevnte over, med tillatelse til å bruke penger! Jeg merket at jeg hadde litt lite penger igjen for mat og slik, så når jeg fikk ekstra lønn denne måneden, satte jeg inn 100 kr i tillegg til at jeg hadde 150 kr igjen på lommepenger som jeg ikke har tatt ut i kontanter enda. Så totalt 250 kr. I lommeboka hadde jeg 70 kr igjen. 

Nå har jeg spagetti, tomatsaus og pasta i hus, så jeg hadde klart meg resten av måneden uten å kjøpe noe stort. Så lenge jeg passet på de 70 kr. Men jeg hadde penger igjen budsjettert. Det ga meg tillatelse til å gjøre følgende: I går hadde mamma og jeg kjørt for å levere bilen til pappa på service mens han er bortreist. Det var 27 grader ute, nydelig og varmt, og vi bestemte oss for å stoppe innom et gartneri på veien hjem. Mamma kjøpte en god del grønnsaksplanter og slikt, jeg spanderte is på oss. Med å sette opp budsjettet slik jeg har gjort, med å være bevisst på hvor mye penger jeg har igjen å bruke, visste jeg at jeg hadde råd til å kjøpe ikke bare en, men to overpriset iser. Nå har jeg bare 20 kr igjen i lommeboka, men jeg kan betale 250 kr med kort for resten av uka. Det går fint, jeg har tillatelse., jeg vet jeg ikke bruker mer enn jeg har. For en deilig følelse! 

Jeg har kjøpt en god del bøker denne måneden. Ikke fordi jeg har ‘brukt opp selvkontrollen min’ som slik som jeg trodde tidligere, bare fordi flere gode bøker har kommet ut i mai. Det er allikevel verdt å legge merke til og passe på, siden jeg har redusert hvor mye penger jeg setter til sides for bøker. 

Til slutt har jeg betalt alle forsikringene mine. Det er tre stykk viktigste jeg har, Innbo, reise og uføreforsikring. Dersom jeg hadde en samboer/mann eller barn ville også livsforsikring vært en av de obligatoriske forsikringene mine. Jeg kommer til å skrive et eget innlegg om hvorfor disse forsikringene er de jeg har, og hvilken forsikringer jeg har via jobben. 


Det var siste budsjettbalansering før månedsavsluttningen på torsdag. Jeg skal reise bort i helgen, så det kan hende oppsummeringen kommer neste uke, vi får rett og slett se det litt an. Jeg legger til nedenfor linker til hvor du kan finne mer informasjon om budsjettering, budsjettprogrammet som er gratis å bruke, og tidligere innlegg som gir god informasjon. 

Hvordan har mai måned gått for deg? Noen uforutsette utgifter eller inntekter som gjorde måneden ekstra utfordrende/lett å håndtere? 

Dersom du liker de ulike grafikkene jeg har laget, kan du følge meg på Pinterest, hvor jeg legger de ut fortløpende, (med mindre de er nødt til å kobles sammen med et blogginnlegg for å være meningfullt. Trykk HER for å komme til Pinteresten min 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#budsjett #penger #plan #økonomi #livsstil #utdrikninglag #pengeressurser #BalansereBudsjett #regnskap #personligøkonomi

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg