Fikk du med deg disse? Vikigste innleggene fra mai (syns jeg)

Mai har vært en HÆRLIG måned! Masse fint vær, en fridag i uka og utrolig mange viktige og nyttige innlegg fra meg (om jeg sier det selv). Jeg har betalt baksmellen, og selv om det er penger jeg skylte, er det enda kjipt å betale så mye samtidig. Det er derfor man har en buffer folkens! 

Forresten: Har du ikke betalt baksmellen på skatten, gjør det i dag! Fra og med i dag får du renter på beløpet du skylder. Det utgjør ikke mye (med mindre du skylder MYE), men det er penger du kan holde i lommeboka di, i stedet for.

Finværet fortsetter, og jeg fortsetter å sove på balkongen hvor det er litt kjøligere. Kjempedeilig. I tillegg har jeg badet i havet før jobb både i går og i forigårs, og skal bade i dag også. 

Dagens innlegg er en oppsummering og anbefaling fra innleggene jeg hadde i mai, dersom du gikk glipp av de. Dette er de innleggene jeg mener er de  aller viktigste. Målet mitt er å ha 5 stk hver gang, og det var hard konkurranse. Jeg slet virkelig med å valge bort, for det var mange viktige med bra informasjon i seg. Til slutt klarte jeg ikke å velge bort flere, så det blir 6 stk denne måneden. Men ta gjerne å les igjennom titlene på de andre innleggene, det er flere interessante! 

10 ting jeg ikke lengre bruker penger på: Denne måneden hadde jeg et samarbeidstema sammen med Sam fra Balansere, Kjersti Gulli og Gnierfruen (det er linket i innlegget). Jeg syns det er kjempe kjekt å skrive slike felles temaer og ønsker å flere av de. De trenger ikke komme samtidig som de andre, så er du interessert i å skrive et med det temaet, bare send meg en melding eller kommenter på det aktuelle innlegget, så skal jeg lese det og legge til en link i mitt innlegg. 

11 ting du bør undersøke og fikse før du flytter hjemmefra: Eksamenstidene er nesten over og mange ungdommer gjør seg klar til å flytte hjemmefra til høsten. Om det er for å begynne videregående, studier eller som lærling, er det enkelte ting man MÅ fikse, andre ting man KAN fikse, og noen ting man IKKE trenger å fikse enda. 

Ikke la små grønne monstre stjele lykken din: Hvis du hadde hatt en bunnløs pose med favorittgodteriet ditt i sekken/veska, hadde du nok ganske raskt kvittet deg med fristelsen ganske raskt (jeg hadde måttet gjort det i hvert fall). Å gå og konstant bli fristet av søtsaker er ikke bra for helsen eller midjen. Men vi tenker ikke over det lille apparatet som gir oss tilgang til alle venner og bekjentes høydepunkter (aldri lavpunktene), hvor vi ser fantastiske ferier, vakre boliger og nydelig mat. Det er lett å la seg friste, og mens midjen kanskje ikke er i like stor fare, er lommeboka og vår livskvalitet det!

Utsettelser, gjeld gjør fremtidige deg mindre fri: Å utsette ting fører sjeldent frem til noe godt, man blir blant annet sittende på jobb en time ekstra mens solen skinner, vinden avkjøler og veien hjem venter som en deilig drøm (ja, jeg måtte jobbe overtid i går). Innlegget her snakker om hvordan det å ta opp gjeld er å låse vår fremtidige selv fast. VI som mennesker har en tendens til å tro at vi tjener så mye bedre  og lettere i fremtiden. Men som regel er dette drømmetenkning. Du vil oppdage etterhvert som du blir ferdig å studere, begynne i jobb og så eventuelt kjøper deg en bolig og får barn, at det er mer og mer pengene dine skal brukes til. Jeg kan ikke tenke meg at det vil bli mindre ting jeg må kjøpe i fremtiden. Da er det ekstra dumt å pålegge fremtidige meg en ekstra betaling på et lån, spesielt om det egentlig var et unødvendig lån som jeg nå ikke lengre kan nyte (en ferie blant annet). Vær bevisst på hva du låner penger på. Et klesplagg her og et klesplagg der kan bygge opp gjelden slik at man raskt betaler de pengene tilbake om fire-fem år, lenge etter man har sluttet å bruke de klærne!

Boligsparing for ungdom, er det for rike ungdom eller alle?: Siden i høst har BSU vært diskutert blant ungdomspolitikerne, og her må jeg faktisk si meg enig med de høyreorienterte partiene. BSU er en kjempegode, der vi faktisk kan tjene penger på å spare penger. Og, siden de fleste ikke får nok penger til å spare skikkelig før de er i jobb, er det først når man er mellom 25-33 at man virkelig for utnyttet tilbudet. Mer står det om i innlegget.  

Ha et drømmemøte: Det er viktig å drømme for å kunne lage mål, for å tro på deg selv for å få fremgang i livet. Lag et kart, så kommer du frem den ene eller andre veien. Ikke se bare frem den neste måneden, men se fem, 10 15 og 30 år frem! Se for deg pensjonisttilværelsen! Her har du fritt til å drømme hva du vil, men stopp ikke der. Følg det opp med mål og planer! 


Det var mine seks favorittinnlegg fra mai! Jeg gleder meg til juni for å se hva jeg kommer på da og hvilke inspirasjoner jeg finner! 

Ha en fin fredag og god helg!

#FemFavoritter #SeksFavoritter #Favorittinnlegg #økonomi #drømme #fremtid #mål #planer #BSU #Gjeld #flytte #ungdom #lærling #student #sjalusi #utilfreds 

5 kommentarer
  1. Personlig Utvikling: Tusen takk! Jeg prøver og jobber hardt for å bli bedre! Jeg gjør litt begge deler, men mest setter jeg av tid til å skrive. Jeg står opp hver morgen (hverdager) mellom 0430-05 og skriver frem til 0600-0610. Jeg sykler til og fra jobb og får som regel ideer til fremtidige innlegg mens jeg sykler. Jeg pleier å ha ca 15 min når jeg kommer på jobb til å spise litt og da sjekker jeg at innlegget har blitt publisert som jeg ønsker det og at det ikke er noen grove feil i teksten. Jeg må ha litt avstand fra hva jeg skriver til jeg leser det igjen, og tålmodigheten til å vente med å publisere det er ikke der. Har jeg tid på ettermiddagene, skriver jeg gjerne litt på ettermiddagen også.
   Når jeg har mange ideer samtidig, tar jeg meg litt tid til å skrive frem i tid. De gangene jeg har klart å skrive meg litt frem i tid, bruker jeg tiden på morgenen til å gjøre litt research for nye innlegg (du kan også si at jeg ser på Youtube videoer. 😀 HAHA). Eventuelt, som jeg gjorde i dag, var å lese meg litt opp på forsikringer.
   Det jeg har vært mest fornøyd med, var at jeg klarte å skrive nok innlegg til hele ferien jeg var på i vinter. 15 dager med innlegg. Det skar seg litt med publiseringen, så jeg måtte inn å manuelt publisere de og svarte på noen kommentarer innimellom. Ellers gjorde jeg ingenting mens jeg var på ferie. 🙂

  2. Imponerende det der. Eg trur du kommer til å merke at du får mykje igjen for arbeidet ditt. Men da er neste steg å holde det gående. Det krever tid å bli en ekspert på noe. Men du er på rett vei.
   Har du utdannelse av noe slag?
   Og ka er visjonen din for framtiden?

  3. Personlig Utvikling: Jeg har også tro. 🙂 Så lenge man jobber med å lære og utvikle seg selv, vil man alltid bevege seg en plass, selv om målet kanskje endrer seg. Jeg har studert historie, statsvitenskap og international konflikt håndtering, uten å fullføre en grad dessverre.

   Visjon: det er skummelt å dele og innrømme, er det ikke? Jeg har lyst å skrive en bok, og jeg har veldig lyst å vite at min fumling i livet og skrivingen hjelper og inspirerer andre. Det hadde vært svært kjekt om jeg kunne gjøre en karriere av å hjelpe og rådgi andre. Jeg vil aldri kunne ha en jobb der jeg bare sitter inne og ikke snakker med folk (som jeg ser for meg rene forfattere gjør mye), så en kombinasjon hadde vært kjekt.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg