Hemmelige regler: de styrer oss fra underbevisstheten.

Har du hørt om hemmelige regler? Kanskje ikke, det er ikke uten grunn til at de kalles hemmelige regler. Hemmelige regler er ubevisste oppfattelser, eller regler du lever etter. Fordi de er ubevisste, kan de ofte også være ulogiske. Det er ikke bra. Å ha ulogiske hemmelige regler som styrer våre handlinger, betyr at vi av og til ikke gjør eller reagerer til våre egne eller andres beste. 

Når jeg leste om dette, var eksempelet en dame som hele tiden gikk på dietter fordi hun var overvektig. Hun ville ned i vekt, for å føle seg bedre om seg selv og bli sunnere. Men hun brøt dietten hele tiden! Hun klarte ikke gjennomføre og vekten forble høy. Så innså hun plutselig en av sine hemmelige regler: ‘Tynne mennesker mindre lykkelig, mer bitchy og får andre mennesker til å føle seg verre om seg selv”. Ikke særlig logisk, men det var en sannhet for henne. Er det noe rart at hun ikke klarte å gjennomføre noen slankemål? 

Dette fikk meg til å vurdere mine egne hemmelige regler. Siden de er hemmelig, hvordan kan vi bli bevisst på de? Dette er noe jeg har stusset over siden jeg hørte om de i boken “Finish: Give yourself the gift of done”. Og derfor har jeg ikke nevnt dette så veldig mye. Men underbevisstheten min har jobbet og i dag tidlig når jeg våknet, var den første hemmelige regelen jeg fant helt fremme i bevisstheten min. Det handler nemlig om bloggen og det er en regel jeg har egentlig begynt å jobbe meg over. Det er kanskje derfor jeg har kommet på den. Denne hemmelige regelen er som følger: ‘Dersom jeg ikke vokser bloggen organisk, dersom jeg reklamerer, deler og ‘presser‘ bloggen på andre, har jeg egentlig ikke fortjent en eventuell suksess’. Derfor føler jeg ubehag hver gang jeg deler et innlegg på Facebook og den ene gangen jeg kjøpte en Bloggshout. (Jeg prøver å motvirke det, og kjøper en Bloggshout til dette innlegget)

En annen, gammel regel som jeg nettopp kom på, handler om penger og den har jeg helt klart kommet over. De som snakker om penger, om investering og de som følger med på sin økonomiske vekst (slik jeg siden har begynt å gjøre) er griske, gjerrige og fæle mennesker som heller vil spare og hjelpe seg selv, enn å hjelpe andre. 

I rask rekkefølge med denne ‘sannheten’, kom flere andre spørsmål jeg kunne stille meg selv for å finne andre hemmelige regler. 

 • Hva ønsker jeg å oppnå, som jeg syns er vanskelig å gjennomføre? Lag en liste, og velg en av de for å gå videre med. 
 • Den hemmelige regelen kan gjelde prosessen eller resultatet. Tenk derfor igjennom hva som er vanskelig med prosessen og hva resultatet blir. Er det noe som er ‘problematisk’ for deg? 
 • Reflekter litt over problemet men du er ikke nødt til å finne svaret akkurat nå. Min erfaring med underbevisstheten, er at jeg må la underbevisstheten og bevisstheten tygge litt på problemet, før underbevisstheten formulerer seg på en måte bevisstheten kan forstå. Å begynne å tenke på de hemmelige reglene, på spesifikke områder i livet, er som å lete med en lommelykt i et mørkt rom. Mye fumling, men plutselig treffer lysstrålen.  

Her er noen andre områder jeg mistenker at jeg har hemmelige regler, men her har ikke lommelykten helt truffet enda: Det gjelder rydding, trening, å gå ned i vekt, yrkeutviklingen min og min tendens til å utsette når jeg skal be om hjelp. Det er sikkert flere men så langt har listen min kommet. Grunnen til at jeg mistenker det ligger noe her, er fordi jeg vet hva den logiske handlingen er men noe hindrer at jeg i å gjennomføre. 


Har du kommet over noen hemmelige regler? Har du kommet på noen hemmelige regler? Eller, hvor mistenker du at du har noen hemmelige regler? Del og hjelp noen andre (blant annet meg) vurdere om det er noe vi ikke har kommet på selv! Du gjør det nedenfor!

#HemmeligRegel #økonomi #trening #blogging #bloggshouts #markedsføring #facebook #rydde #vektnedgang #slanking #yrkesutvikling #prokrastinering 

6 kommentarer
  1. KostholdsBloggeren: Ja, jeg har også hatt det litt i forhold til kosthold. Jeg pleide å drikke minst 0,5 liter cola om dagen og jeg vekslet mellom å ikke ha lyst til å slutte, ikke syns det var vits i å slutte og mene at alle måtte ha noen laster. Så innså jeg at jeg ikke trodde på viljestyrken min. Jeg var ikke sterk nok. I går var det to måneder siden jeg sluttet!

  2. Å be om hjelp er noe jeg også sliter med, så det utsetter jeg stort sett alltid i det lengste (og litt til…). I forhold til økonomi har jeg faktisk en bra en: “jeg har alltid penger”, takk og pris! (hvis ikke hadde jeg hatt store utfordinger de siste månedene). Trening og å vite hva en vil i livet tror jeg også at jeg har noe sperrer på, så det er nok å jobbe med 🙂

  3. Genialt igrunn. Kjenner meg igjen i det å oppdage “regler” fra yngre aldre. Man setter seg jo ikke ned å går igjennom dette, men det må noen av oss! Får bedre helse av slikt!

  4. The declutterhat: Jeg vet, den dagen du opplever lynnedslaget med “HVA?! Hvordan har jeg kommet frem til den konklusjonen?!” Bare for å oppdatere litt, jeg har kommet på en hemmelig regel på hvorfor jeg ikke ber om hjelp. “Hvis jeg ber om hjelp, ber jeg om å bli skuffet fordi folk gjennomfører ikke. Med å be om hjelp ber jeg folk om å bevise at de ikke bryr seg om meg. For gjennomfører de, bryr de seg litt. Gjennomfører de ikke, bryr de seg ikke i det hele tatt!” Ganske mørkt ikke sant?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg