Uke 25 budsjettet. De store utgiftene unnagjort

God morgen på denne siste mandagen i juni og forberedelse til siste uke. Da er det greit å vite at pengene strekker helt i mål Det kommer mine til å gjør, men har det skjedd noe uforutsett for deg? Det minner meg om noe! Har du husket reiseforsikring før du reiser på ferie? Ting skjer når man minst har behov for det og skjer det mens dere er på ferie, er det ekstra greit å ha eksperter og assistanse på telefonen nesten umiddelbart. 

Uken etter lønning er den største utgiftsuken i mitt budsjett. Alle lånene blir betalt, Felleskostnadene blir betalt, mobil og strøm, og nå spesielt for denne måneden, har jeg betalt for ny forsikring. Det vil spare meg penger, og nå som jeg har betalt, føler jeg meg komfortabel med å si opp den gamle uføreforsirkingen min. I tillegg fikk jeg låne bil i helgen, og fylte derfor opp med diesel. I begynnelsen av måneden lånte jeg bil av pappa for å kjøre meg selv og en vennegjeng på bursdagsfeiring, og hun ene insisterte på å betale 100 kr for det. Derfor fylte jeg opp for 400 kr (var litt uoppmerksom og gikk 1,32 kr over. “Kjempekrise”, hehe! Neida, det løser jeg raskt. Spesielt siden jeg har fått 8,15 kr ekstralønn denne måneden! Fordi jeg er inne i mitt tredje år på ekstra jobben, har jeg fått  et lite lønnshopp for det jeg har jobbet dette året. Siden det bare er en helg med ca 12 timer, utgjør ikke den summen så innmari mye som du ser! 

Studielånet ble trukket fra kontoen min i uken som var før, men ble ikke registrert hos lånekassen på mandags ettermiddag uken etter. Derfor fikk jeg selve betalingen med i forrige ukes budsjettoppdatering, men måtte legge til rentene denne uken. Det betyr at rentene jeg betalte, også gikk for de tre dagene helgen varte, og er høyere enn jeg forventet. Men det betyr bare de blir lavere neste måned. 

La oss se hvordan disse utgiftene påvirker budsjettet

Alle lånene er nå betalt. Legger du merke til den blå streken under hver post? Denne representerer hvor mye av innbetalingen du har betalt, går til renter. Det er en god påminner og motivasjon til å betale litt ekstra hver måned. Jo mer som betales inn, og rentene holdes på samme nivå, jo mer av linjen blir blå.  

Husholdskostnadene er helt ferdigbetalt. Ikke noe ekstra på mobil, det er skjønt. Felleskostnadene og A-strøm vil være det samme ut året, med mindre noe ekstra ordinært skjer. 

På transport hadde jeg i forrige uke, lagt til en + 100 kr i potten, som sammen med mine 300 kr, betydde at jeg hadde 400 kr her. Så, når jeg pumpet, ble jeg litt uoppmerksom, og stoppet rett over, i stedet for rett under. Men siden jeg har en ekstralønn på 8,15 kr er det ikke et problem! 

Jeg må bare endre summen, og har fremdeles noen kroner igjen av lønna! HAHAHA

Siden jeg satte av 1000 kr for ny forsikring, har jeg også her 20 kr å bruke, det gir en totalt 27,noe som jeg kommer til å sette til sykkelkostnader. Posten jeg holder på å bygge opp igjen etter servicen i vår. 


Det var en kort oppsummering av forrige uke, på pengene mine sin side. Jeg er klar for månedens siste uke og min svogers bursdag. Jeg har ikke peiling på hva han ønsker seg, eller hva jeg skal gi han. Men pengene er spart opp, klar for bruk! 

Dersom du liker de ulike grafikkene jeg har laget, kan du følge meg på Pinterest, hvor jeg legger de ut fortløpende, (med mindre de er nødt til å kobles sammen med et blogginnlegg for å være meningfullt. Trykk HER for å komme til Pinteresten min. Jeg har også ordnet en Instagram-konto for bloggen! Søk etter Voksentilslutt, så finner du meg. 

Nedenfor legger jeg noen linker til innlegg som har med budsjettering, om budsjettappen jeg bruker og diverse annen nytting informasjon, skulle du ha flere spørsmål om budsjett. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#budsjett #penger #plan #økonomi #livsstil  #pengeressurser #BalansereBudsjett #regnskap #personligøkonomi  #ekstralønn

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg