Hvorfor du bør være dødsseriøs om forsikring.

Ingen liker å tenke på at uhell og ulykker skjer. Det er noe vi vet hender, men det skjer alltid med andre. Mennesker er ikke skapt til å tenke på det triste og alvorlige for lenge. Da klarer vi ikke være lykkelige og glade. 

Allikevel er forsikring svært viktig å ha. Ikke alle forsikringer! Det er litt spesielt at vi er villig til å forsikre mobilene og pc-ene våre, lett som bare det. Men å ha andre forsikringer på plass, innbo, reise, uføre og livsforsikring, det er ikke like enkelt. Allikevel har jeg eller folk jeg har hørt om, hatt behov for disse forsikringene bare det siste halve året: 

Innboforsikring: 

Innboforsikring er for å erstatte tingene i boligen din, skulle noe skje. Her om leden fikk jeg en telefon fra mamma om at det hadde vært en kjempelekkasje hjemme, pappa var bortreist, kunne jeg komme å hjelpe til. Når jeg kom hadde mamma jobbet i en time allerede, og sammen jobbet vi en time til. Vi ryddet ut alt som var i rommet under lekkasjen, (et rom som heldigvis ikke var ferdig bygd), og fikk fjernet isoleringen i taket og stakk hull i plastikken under som holdt på masse vann. Nå var det uviktige ting som ble lagret der under, gamle skolebøker, leksikon og vinflasker, og det så ut som om de klart seg bra. Eskene derimot er helt ødelagte. 

Reiseforsikring: 

Reiseforsikring må du ha på plass før du reiser på ferie. Du vet ikke hva som hender, ulykker eller verre. Det snakkes hele tiden om sykdom og sykehusopphold i utlandet, men det gjelder også mer alvorlige hendelser. En venn av meg hadde i vår besøk av en kompis fra hjemlandet sitt, som døde mens han var her på besøk. Reiseforsikringen var det som gjorde at familien kunne få han hjem til å bli begravd der. 

Uføreforsikring / også kalt Uførepensjon

Det er dessverre slik at ikke alle klarer å jobbe hele livet. Når jeg så på statistikken over uføretrygd hos NAV, mottok 20 % av 55 årige kvinner og 13 % av 55 årige menn, uføretrygd fra NAV. Dette er derfor ikke en billig forsikring og jeg jobber ikke i en utsatt yrke, velger jeg allikevel å ha denne forsikringen. Du velger selv hvor mye du ønsker å få utbetalt, som også øker prisen på forsikringen. Det er også mulighet å få en engangsutbetaling mener jeg, men siden jeg tenker jeg trenger lønn livet ut, vil jeg ha månedlige utbetalinger. 

Livsforsikring

Dette er den eneste forsikringen jeg anbefaler til andre, men som jeg ikke har selv. Årsaken er at jeg ikke anbefaler den til alle andre. De som trenger livsforsikring er de som har andre som er avhengig av at du jobber. Eier du en bolig sammen med noen eller om du har barn, er livsforsikring et must. Selv hjemmeværende foreldre, som ikke jobber eller jobber lite, må ha livsforsikring. For skulle du dø og partneren din sitter igjen med ungene, må de nå få noen andre som kan passe på seg. Om det er barnehage eller noen som er hjemme. Fordi jeg ikke har livsforsikring selv (eier bolig alene, er singel og har ingen barn), er jeg ikke så kjent med denne forsikringen, men det du må tenke på når du tegner denne forsikringen er hvilken kostnader vil partneren din sitte igjen med, skulle du dø. Hvilken kostnader vil partneren din slite med å betale, skulle du falle bort? Undersøk ulike forsikringer, hva de dekker og hva de koster. Hadde det ikke vært greit om partneren din kan betale tilbake alle lån, slik at lønnen dens bare gikk til løpende utgifter? 

Andre forsikringer

Har du bil er Bilforsikring obligatorisk. Det kan hende de har endret det, men syns å huske det ikke er lov til å kjøre uten en form for forsikring.

Jeg leste en plass at studenter, fordi så få blir uføre i denne perioden, kan kjøpe Ulykkeforsikring i stedet for uføreforsikring for å spare penger. Dette er et engangsbeløp, og har noen begrensninger på seg.  Men er du ung, bør ikke uføreforsikringen koste så mye heller. Sjekk og sammenlign først.

Fordi jeg har en dyr el-sykkel, har jeg også kjøpt en Sykkelforsikring. Denne er ikke 100 % nødvendig, men siden dette er transportmidlet mitt, er det viktig at jeg hele tiden har den. 


Det er de forsikringene jeg kommer på som er viktig. Har jeg glemt noe? Har du husket reiseforsikring før ferien? Hvis ikke, hiv deg rundt og enten kjøp nå, eller sett en påminner på mobilen for å gjøre det når du kommer hjem! Gjør det, akkurat nå! 

Så håper jeg selvfølgelig at du har en trygg og god ferie!

#økonomi #forsikring #personligøkonomi #livsforsikring #reiseforsikring #uføreforsikring #uførepensjon #bilforsikring #ulykkesforsikring #innboforsikring #sykkelforsikring 

9 kommentarer
  1. Jeg har hatt bruk for både reiseforsikring og innboforsikring ved noen anledninger, så disse passer jeg på å ha i orden. Har innboforsikring og helårs reiseforsikring gjennom forbundet mitt. Da jeg ble singel, tegnet jeg også uføreforsikring. Det koster litt, men det gir samtidig en trygghet som er god å ha i tilfelle uhellet er ute.

  2. Budsjettbloggen: Ja, det er ikke mye man får fra NAV (og det minker), så det er greit å ha det på stell om noe skulle skje. Man vet aldri.

   Så greit at du har innbo og reise gjennom forbundet. Jeg er heldig og har delvis uføreforsikring gjennom jobben. Så jeg har en lavere, utfyllende forsikring for å få opp beløpet. Gjennom jobb har jeg også helseforsikring og ulykkesforsikring, så det gir meg en trygghet!

  3. Alina: Det er sant! Jeg har ikke dyr, og kommer ikke til å ha på ganske mange år, så det glemte jeg rett og slett! Men har man dyr og er ikke villig til å avlive ved større inngrep, så må man ha forsikring!
   Hvordan er prisene på forsikring for dyr?

  4. frkfrontend: Du har så rett. I de verste tilfellene setter man de man er mest glad i, i en uhyre vanskelig situasjon. Spesielt om de må ta vare på deg, både fysisk og økonomisk, resten av livet ditt.

  5. Jeg ser på dyr som familiemedlemmer, så å avlive ved større inngrep er uaktuelt. Med mindre det er det beste for dyret. Jeg betaler ca 360 kr i mnd for tre katter, en av de er rasekatt, og derfor dyrere å forsikre. Kan virkelig anbefale Agria dyreforsikring 😊

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg