Regnskap for juni. De siste utgiftene.

Denne måneden har hatt ekstra inntekter, ettersom jeg har fått to måneders feriepenger i tillegg vanlig lønn. Det har jeg fått utnyttet til det meste, og har en rekordutbetaling til mamma og pappa. Det kan vise seg å være bra, for det spøker litt for neste måned. Men det kommer jeg til å ta opp i gjeldsrapporten. 

Det har bare vært noen få utgifter den siste uka i juni. Jeg har kjøpt en sommergave til en liten en som har bursdag rett før jul. Jeg hadde lyst til at han skulle få kost og rake til den helt nye hagen i det helt nye huset de har kjøpt, så han fikk en tidlig bursdagsgave. Jeg tippet, uten resultat, kjøpte en ny bok som holdt meg våken torsdag til fredag, og selv om det ble litt tull med den siste forsikringen hos min forrige bank, løste det seg. (Det ble trukket to regninger, når jeg skulle ha slettet den første. Husk å sjekk alle autogiroer også! Lesson learned!)

 

Det var en del som måtte rettes opp i, overfor ser du alle korrekturene. Først alle postene som jeg enten har brukt for mye på eller mindre enn planlagt. Jeg retter opp, slik at de alle går i null. Da har jeg 903,38 kr igjen, som jeg setter på sykkelkostnadene. Opprinnelig hadde jeg 311.55 kr her, men med å legge på 903,38, får jeg denne måneden 1214,93 kr inn på denne kontoen. Nå er budsjettet igjen et nullbasert budsjett. 

Lånene mine har sunket med 1618,02 kr, 2927,74 kr og 12.000 kr denne måneden. Det er jeg super fornøyd med! Som jeg nevner over, ser det ut som om det er en ubalanse mellom hva budsjettet mitt rapporterer at jeg har og hva jeg egentlig har på konto, så neste måned kan det godt hende jeg ikke får satt over like mye, tross en måned med halv skatt. Jeg skal sette meg ned i dag, hente ut kontoutskriftene og sammenligne med nettorapportene mine bakover. Det blir et eget innlegg… 

Alle mini-bufferene mine og den store nødbufferen min ligger godt ann. Denne måneden har jeg bare brukt 400 kr på bursdager, så det er veldig bra. Men det er to gaver jeg ikke har gitt, og juni, juli og august har de fleste bursdagene for meg i året. Men med nesten 4000 kr på konto, skal jo det gå bra. 

Husholdningen min er ikke så innmari gale. Felleskostnadene er 4197 kr, og inkluderer fellesgjeld, vedlikehold av uteområder, forsikringer, kabel og internet. Strøm er A-strøm, som betyr at jeg betaler et fast beløp hver måned og i januar enten betaler inn dersom jeg har betalt for lite, eller får igjen hvis jeg har betalt for mye. Mobil er på det gamle, vanlige. En pris jeg elsker. Jeg har ICE, og 1 G i mobildata. Det er nok for meg, spesielt siden de har data rollover. Jeg har enda ikke brukt 1G, så hver måned har jeg 2 G å boltre meg med, skulle det være behov. (Som det enda ikke har vært)

Mini-bufferen for sykkelen vokser seg opp, og det er bra. Jeg kommer til å klare meg med den ødelagte sykkelregnbuksa enda en stund fremover, men nå har jeg i hvert fall pengene på plass til å kjøpe en ny en. Heldigvis er det såpass varmt, at selv om jeg sykler i regnet og blir våt, blir jeg ikke kald. 

Til vanlig har jeg jo tatt ut 1500 kr i kontanter, og det gjorde jeg (nesten) denne måneden. Den første juni, mens jeg hadde kontantene liggende hjemme, brukte jeg kortet når jeg handlet. Totalt sett gikk jeg da litt over 1500 kr. Men så la jeg ut for en venninne, som vipset meg pengene tilbake igjen, og da havnet jeg under 1500 kr igjen. I lommeboka har jeg 200 kr igjen, etter 1500 kr i mat og 350 kr i lommepenger, og de skal jeg se om jeg kan kjøpe meg en sånn myk.. bralette tror jeg det heter på engelsk. En BH uten streng som ser søt og komfortabel ut. 

På livsstil er det ikke tvil om at bortsett fra lommepengene, som går til diverse, er det bøker jeg bruker mest på. Jeg har kuttet av 50 kr her, og nå setter jeg av 200 kr hver måned til lydbok og bøker. Det er bra, for denne måneden kommer det to bøker ut, som har litt høyere verdi enn jeg vanligvis kjøper. Det er allikevel ingen problem, for det blir enda under 100 kr tror jeg. 

Jeg har byttet forsikringsselskap, og flyttet over til den jobben min bruker. Her har jeg både pensjon, og jobben sponser helse og uføreforsikring her. Det betyr jeg får noen rabatter i tillegg. Byttet har ført til mer-utgifter, men etterpå blir det lavere. Jeg har allerede fått fakturaen for august, og det jeg legger mest merke til, er at siden den kom på papir, har jeg en fakturagebyr på 65 kr. DET må jeg få slutt på! Men når det er på plass, vil de gamle forsikringene mine koste 828 kr, mens de nye koster 598 kr. Og jeg er bedre dekket nå. Dvs, jeg nå har sportsboden og sykkel inkludert i forsikringene mine. 

Bloggen min sine utgifter denne måneden består av Canva, et program som jeg bruker når jeg lager bildene og overskriftene til bloggen her, og en Bloggshout. 

Jeg brukte bildeshout på Blogg.no sin side, og her vil jeg gjerne spør dere andre, mer erfarne bloggere. Hva er deres erfaring med bildeshout på blogg.no? Jeg har tidligere lagt på nettavisen, som ga svært gode resultater, mens bildeshout på blogg.no ga ikke noe særlig flere nye lesere. Var det bare tilfeldig? 


Det var juni, balansert, så godt jeg kan gjøre med det første. Neste måned må jeg sette til sides 3000 kr for å være sikker på at eventuelle korrekturer blir gjennomført. Jeg må også gå igjennom å se hva som har gåt feil i budsjettene og de reelle pengene. 

Dersom du liker de ulike grafikkene jeg har laget nedenfor, kan du følge meg på Pinterest, hvor jeg legger de ut fortløpende, (med mindre de er nødt til å kobles sammen med et blogginnlegg for å være meningfullt. Trykk HER for å komme til Pinteresten min. Jeg har også ordnet en Instagram-konto for bloggen! Søk etter Voksentilslutt, så finner du meg. 

Dersom du er interessert i det nettbaserte budsjettprogrammet jeg bruker, er det gratis, og jeg har linker nedenfor både til nettsiden og til et innlegg hvor jeg forklarer hvordan jeg bruker det. Du finner også andre, tidligere innlegg om budsjett. Har du andre spørsmål, nøl ikke med å ta kontakt!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#budsjett #penger #plan #økonomi #livsstil  #pengeressurser #BalansereBudsjett #regnskap #personligøkonomi  #ekstralønn

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg