Favorittposter for juni!

Det er aldri lett å velge sine favoritt-innlegg fra måneden som var, men jeg må jo prøve! Juni var en måned hvor fokus var mye på det mentale i oss og mindre på det økonomiske. Allikevel har jeg forsøkt å velge litt av begge delene. 

Først de økonomiske innleggene:

Som boligeier på det andre året, har jeg begynt å virkelig forstå at å være boligeier er ganske permanent. Boliglånet er satt til 25 år og siden vi bytter boliger etterhvert vil lånet forbli med oss mesteparten av livet. Så det å påta seg for mye boliglån vil derfor også påvirke livene våre fremover. Innlegget under tar for seg dette.

Pensjon kan være kjedelig eller det kan være flott. Det kommer an på to ting: Helse og økonomi. Helse kan du delvis kontrollere, økonomi kan du i hvert fall kontrollere. Det irriterer meg litt når noen nedprioriterer å tenke på pensjon fordi “Det kan hende de ikke lever så lenge, eller ikke har helsen til å gjøre noe. Da er alt bortkastet”. Vel hva om du ikke dør tidlig og har god helse? Da angrer du i hvert fall på alt bortkastet penger du kunne ha spart i ungdommen og voksenårene.

Er det ikke litt interessant at enkelte tenker “det hender meg” med tanke på sykdom og helse i forbindelse med pensjon, men så har du andre igjen som tenker “Det hender ikke meg” når det er snakk om forsikring? Sikkert ikke de samme menneskene, ikke sant? ;-p 

Her kan du lese om en del forsikringer du absolutt BØR ha. Her er det snakk om å virkelig ikke ruinere seg selv økonomisk. Bildene er tatt i fra kjelleren hos mamma og pappa, etter en vannlekkasje for noen uker siden. Pappa har pusset opp et kjellerrom i hele vår og nå har vi måttet rive taket (naborommet til dette)

Nå er vi over på det mer mentale. 

Først ut, vanenens makt. Er du i det hele tatt interessert i vaner, og hvordan bygge gode og bryte dårlige vaner, anbefaler jeg “The power of habits”. Du kan lese litt om det i innlegget nedenfor, men boken forklarer det mye grundigere og har flere eksempler på hvordan implementere ideen, både i ditt eget liv og i en bedrift. 

Det jeg har lært meg, egentlig kun de siste årene, er at eventyr er undervurdert og vi burde diskutere lærdommen i de med barna vi forteller eventyrene til. For et år siden forsto jeg plutselig de tre små grisene, litt bedre enn jeg gjorde før. Det var et Aha øyeblikk, og det hendte med en omdikting. Det er linket i innlegget nedenfor. I juni kom aha-en om Lille Rødhette, et eventyr jeg aldri har likt noe særlig, og dermed ble relasjonen mellom oss ikke behagelig for meg å innse. 

Det er mye som kan jobbe i mot deg, når du ønsker å oppnå noe stort. Mye er eksternt og synlig. Det kan være tiden du har tilgjengelig, det kan være hvor du bor, det kan være økonomien din. MEN du kan også jobbe i mot deg selv. I innlegget nedenfor kan du lese om hemmelige regler og begynne å lære om hvordan du selv kan ødelegge for deg selv.

#månedensfavoritter #favoritter #økonomi #mentalt #forsikring #pensjon #boliglån #boligdrømmen #underbevisst #vaner #eventyr #høydepunkter #månedenshøydepunkt

2 kommentarer
    1. poesimylife: Tusen takk for at du leser og kommenterer! Det er litt vanskelig å velge ut noen favoritter, men det er alltid noen jeg syns det er verdt å gå tilbake til og som jeg ønsker å videreutvikle. Disse er jeg som regel mer fornøyd med enn andre.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg