10 ting å skrive på ønskelisten din i etableringsfasen.

Som økonomisk oppvakt, miljøbevisst, pålagt minimalist og ett år som boligeier kan jeg ikke la hendelser som jul og bursdag gå uten å ha en plan. Med lite plass i leiligheten, flere ting jeg trenger og bevissthet om mitt økologiske spor i verden, er det lurt å ordne en ønskeliste til venner og familie som ønsker å gi deg ting. Og da slipper du å bruke penger på det selv. Her er 10 ting du kan ønske deg, når du etablerer deg! 

Etter år med å drikke vin ut av de glassene du har, kan du nå ønske deg skikkelige vinglass. Pro-tips. Med mindre du finner det perfekte designet, pass på at de glassene du ønsker deg passer inne i hyllene dine. Det gjør nemlig ikke mine. 

Sengetøy er slik som man må bytte ut med noen års mellomrom. Og hvor deilig er det ikke å kunne ønske seg noe av skikkelig kvalitet? Pass på å oppgi hvor stor seng du har! 

Og i stedet for å ha en fin mix av bestikk, nå kan du få noe som bare er fint (ikke mix). Her kan du velge både daglig-bestikk og bestikk til de mer fancy middagene du kan servere!

Etter år i studentboliger og kollektiv, hvor alle tallerken kommer inn i husholdningen en etter en, kan du nå ha et matchende sett. Anbefaler først å få noe å bruke til daglig bruk. 

Det var først når jeg flyttet for meg selv at jeg innså hvor DYRT en skikkelig støvsuger koster. Det er jo snakk om flere tusenlapper! I hvert fall 2! Dette er på min ønskeliste, da min 400 kr støvsuger suger, og ikke slik den skal. (overraskende?)  

Hånduker er som bestikk og service. Det kommer inn, en etter en. Hva med å få matchende endelig? Det ser ryddigere ut og det er kanskje på tide å kvitte seg med de 10 år gamle håndukene uansett?

Her må man være litt bestemt og spesifikk, hvis ikke får man noe som ikke passer deg i det hele tatt. Ikke si “Et bilde” men at du vil ha “DET bildet”. 

Gardiner er greit å ha og kan være overraskende dyrt, spesielt om det er lameller eller sånn som festes i vinduet og kan trekkes opp og ned. Jeg husker ikke navnet. Her må du kanskje ønske deg midler til å kjøpe det selv.

Plutselig begynte jeg å få blomster når folk kom på besøk og jeg måtte bare finne noe å ha det i. Vaser og slikt er derfor en god ting å ønske seg. 

Er du som meg, på en økonomisk reise og skal spare penger her og der, er abonnement noe av det første som anbefales å kuttes ut. Men hvis du virkelig setter pris på det bladet, kan du kanskje ønske deg et års abonnement i gave? 


I dag er er det bursdagen min og årets store gave til meg selv er en støvsuger. Penger fra mamma, pappa og mormor vil gjøre det mulig for meg å finne en god og praktisk en. Dette er allikevel ting jeg har og fremdeles ønsker meg, men situasjonen er kanskje annerledes for deg.

Hvilken livsfase er du i og hvilke lure ting ønsker du deg? 

#ønskeliste #bursdag #jul #tips #sparetips #etableringsfase #økonomi #penger 

6 kommentarer
    1. Såå mye gjenkjennelig! Har ønsket meg slike ting over lenger tid, hvertfall vinglass, servise og sånn 😀 Det er så lett å ønske seg, siden det gjerne er fra et spesifikt merke! Støvsuger innså plutselig vi og at vi trengte da vi flyttet sammen første gang og ingen av oss hadde, haha! Vi gikk halvannen måned uten å støvsuge til vi fant en bra Miele-støvsuger på tilbud.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg