Motivasjon for å holde ved langsiktige mål.

Store, fantastiske drømmer oppnås sjeldent fort eller lett. De krever arbeid, målrettet planlegging og utholdenhet. Og det er når du vet hva drømmen din er! 

Mange av oss vet enda ikke akkurat hvor eller hva vi ønsker å være. Årsaken kan være manglende erfaring eller vi har kanskje ikke turt å spørre eller svare ærlig på spørsmålet før. Det var i hvert fall mitt problem i mange år. For meg hjalp det å finne en av drømmene og begynne å jobbe mot det. Etterhvert som du blir sikrere i den drømmen, om du fortsetter å satse på den eller beveger deg videre til en annen drøm, så har hjulene uansett begynt å bevege seg. Neste drøm vil komme lettere. 

Min første store drøm som jeg begynte å jobbe mot, var å bli økonomisk selvstendig. Dette innebærer å betale ned mye gjeld og spare opp nok penger slik at jeg kan nyte dager uten å måtte jobbe. jobbe er et nøkkelord i denne drømmen. 

Nå har jeg ganske mye gjeld: studielån, privatlån og boliglån. Skulle jeg fokusert kun på å betale ned studielånet og privatlånet, vil det ta 6 år. Hvordan holder man motivasjonen for 6 år? Det viser seg at det enkleste og mest effektive er å tenkte på tiden litt annerledes enn jeg har gjort før.

Løsningen fant jeg i en podcast jeg hører på. En familie hadde oppnådd en stor drøm og når de fikk spørsmålet om hvordan de klarte det, svarte fruen noe som dette: 

Årene går uavhengig om vi gjør noe eller ikke. Jeg kunne velge å gjøre det nå eller vente å begynne om fem år. De neste fem årene vil skje, uansett, og om fem år kan du velge å være ferdig eller begynne.  

Uansett hva som skjer; om fem år er jeg 38 år. Gjør jeg ingenting spesielt nå, vil jeg om fem år fremdeles være 38 år. Jeg vil ha opplevd masse spennende og lært mye nytt. Økonomien min vil mest sannsynlig ikke være annet enn normalt. Fortsetter jeg med økonomifokuset mitt, vil jeg om fem år være 38 år. Jeg vil ha opplevd masse spennende og lært mye nytt. Og økonomien min vil være bedre enn normalt. 

Hvordan kan jeg forklare skiftet i forståelsen av mål og tid…. 

Skiftet har vært å går fra å se det å oppnå målet som mållinjen i et langt løp, til å se at løpet må du springe uansett og det varer lengre enn bare det ene målet. Du velger selv ruten, teknikken og strategien. Jeg velger å løpe den tyngste bakken med en gang, for å kunne løpe strakt senere. Det er min strategi. Andre vil kanskje vente med å begynne å løpe opp bakken og satser på at om noen år har de fått mer trening og er sterkere fysisk. Jeg satser ikke på det.

Vi vet ikke hva fremtiden vil bringe. Det kan veldig godt hende at det blir lettere å løpe senere men det kan også bli tyngre. Jeg sitter i hvert fall med tanken om at hadde jeg begynt å løpe i bakken for 6 år siden, hadde løpet vært lettere for meg i dag enn det er nå. Jeg må bare gå ut i fra at jeg vil føle det samme om fem år, om jeg ikke begynner i dag.  

#måloppnåelse #mål #løpe #trene #økonomi #kunnskap #motivasjon #tid #tidsperspektiv 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg