Youtubeinspirasjon: La problemene bli løsninger

Permakultur er egentlig en designmetoden for jordbruk, småbruk og hagebruk. Grunntanken brukes også når folk designer husene og livene sine utenom. Man designer og planlegger i lag, hvor problemer ikke er problemer men mulighet til en helhetlig, utnyttelse, en gode. 

Ideen sier at med planlegging, med litt ut-av-boksen tenkning, kan man finne løsninger som viser at problemene faktisk er goder. Det ønsker jeg å få til i livet mitt. Så mens dagens video egentlig handler om hvordan en mann som bor i Tucson, Arizona (en ørken by i USA), hvor de sliter med tørke, varme og oversvømmelse tre ganger i året, er ideen mulig å flytte til våre egne liv. Selv om vi ikke helt bor i en ørken (enda). 

Noe av det siste han nevner, om å endre tankegangen fra å se etter det vi mangler til å se mengden vi har, er absolutt aktuelt for oss som jobber med vår egen økonomi. Når vi fokuserer på hva vi ikke har, økes misunnelse og vi går konstant å ønsker oss mer. Klarer vi å fokusere på alt vi har, er vi mer fornøyd med hvor vi er i livet og det er mindre vi ønsker å bruke penger på. 

Så dagens tips er dermed: Skriv en liste over alt du har nok av. Alt du ikke trenger mer av. 

God helg!

I2xDZlpInik
 
Dersom dere er litt mer interessert: Dette er videoen som fikk meg hektet på dette tankesettet!
sohI6vnWZmk

#økologi #regn #ørken #sol #permakultur #nok #mangler #natur #hage #jordbruk #småbruk 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg