Uke 30: Budsjettoppdatering: aiAiAY! Bursdag, Gladmat OG TallShipRace!

Denne måneden gikk litt over stokk og stein, i hvert fall på slutten. Når man skal feire bursdagen, være på Gladmaten og kose seg på TallShipRace, samtidig som det er nydelig vær og fellesferie, da er det lett å glemme Budsjettet. Jeg var hele tiden klar over at jeg enda ikke gikk i minus, men håpet virkelig å kunne sette over mer penger på lånet til mamma og pappa. Det er egentlig Prioritering 1, bortsett fra denne måneden, hvor det havnet på Pri. 2! Jaja, jeg er ganske fornøyd, som dere vil se nedenfor. Forhåpentligvis kommer det ikke flere utgifter, som betyr jeg kan la budsjettet gå som det er. 

Dersom du er interessert i å lage eget budsjett etter dette, er interessert i budsjetteringsprogrammet jeg bruker (det er gratis og internettbasert) har jeg en del ressurser på slutten av innlegget. Her er det linket til flere tidligere innlegg, i tillegg til linken for Everydollar, som er programmet jeg bruker. Jeg anbefaler det på det høyeste. 

Jeg har hatt en utrolig kjekk uke som var. Dere vil se at det er mye mat-relaterte utgifter. Jeg ble 33 år, feiret både på jobb og hos søsteren, hvor jeg også inviterte noen kjære familievenner. Jeg, søsteren og bestevenninnen bestilte pizza i heten på fredag, ingen av oss ORKET tanken på å lage middag. Det var utrolig koselig og gøy. Og jeg var barnevakt for min herlige, yngste nevø på lørdag. Han er en skikkelig mamma- og pappadalt og når de ikke er der, er det momo og oh-ah (morfar) som gjelder. Dette er første gangen han og jeg har vært sammen hele dagen, bare oss. Det var utrolig koselig. Det er dessuten mye man kan gjøre i Stavanger som ikke koster noe! Det står leker i Byparken, biblioteket er åpent for å komme inn å lese bøker og under Bybrua finner du Badedammen. Alle bildene jeg har fra dagen, viser nevøen min, så jeg skal ikke dele bilder av det. Bare vit vi hadde det kjempe gøy! Dette er mer enn jeg har satt av og dere vil se problemet nedenfor. Det gikk litt ekstra penger på bursdagen min, (339,90 kr) fordi jeg også tok ut 300 kr i kontant. 

Jeg hadde en økonomisk vinn på torsdag forresten! Som dere kan se har jeg betalt parkering denne kvelden, og det er fordi jeg var ute med jobben for å feire at et prosjekt nærmer seg slutten. Det betydde mat spandert på meg! Nydelig mat var det også! Dette er dagen Tall Ship Race kom til Stavanger (jeg ELSKER seilskuter!) og det samt maten gjorde kvelden helt fantastisk. Forresten: Stedet vi var å spiste på hadde ikke den store menyen. Det var tre retter de hadde og den ene, en biff på 300 g., kostet 740 kr!!! 740!! Er det mulig? Jeg er sikker på at retten var på menyen fordi de måtte ha mer enn 2 ting og de satte den så dyr for at ingen skulle kjøpe den. Og ingen i vårt selskap gjorde det. De to andre rettene var nydelig! 

Resten av kvelden gikk med på å beundre alle skutene som var inne, nyte finværet og høre på Bjørn Eidsvåg som spilte med Konserthuset. 

Denne uken har jeg lånt bil av mamma og pappa, som gjorde at jeg kunne levere elsykkelen inn for en lengre service. Den har laget litt lyder i det siste, så jeg fikk sjekket motoren og byttet bremsene. De tok også å byttet på girene, strammet noen skruer osv. 2249 kr kostet det. Så det var bra jeg har fokusert slik på å fylle opp kontoen. Nå må jeg bare fortsette. 

Jeg har hatt problemer denne måneden, fordi maten har kostet så mye mer enn forventet. Rettere sagt, jeg har kjøpt så mye mer mat enn forventet. Heldigvis har regningen på forsikringen betalingsdato 1. august, så da kunne jeg sette 0 og 0 kr på alle forsikringene mine denne måneden. Det har løst problemene mine. Hadde det ikke vært tilfelle, ville jeg måttet betalt enda mindre til mamma og pappa denne måneden. 

Her ser dere de store tallene. Uten forsikringen å betale, har jeg 1163 kr igjen å plassere, jeg har enda 50 kr igjen på ‘Diverse’ og 450 kr på ‘Lommepenger’. 

Mat og lommepenger går litt om hverandre, så noen av de pengene jeg har tatt ut på butikk og dermed havner under mat, er egentlig lommepenger. 

Det første jeg gjør er å nullstille alt som skal gå i null under Livsstil. Da får jeg 500 kr mer å bruke. 

Så nullstiller jeg dagligvare. Det som trøster, med dette tilsynelatende store underskuddet i forhold til planen, er at legger jeg sammen lommepenger og mat, er underskuddet egentlig bare 111,60 kr. 

Det betyr at jeg kan justere hvor mye penger jeg kan betale til mamma og pappa, på en god måte! Jeg finner ut av budsjettet at jeg kan øke betalingen min med 3450 kr! Hurra! Og jeg har 2,21 kr å plassere en annen plass. 

Siden nettbanken er åpen allerede for å finne utgiftene fra uken som har hatt, betaler jeg inn pengene umiddelbart og legger inn beløpet i budsjettet. 

Det betyr at jeg nå kan si meg ferdig med gjeldsposten for juli! 

De 2 kr og 21 ørene plasserer jeg med sykkelen. Nå går budsjettet i null igjen. Dersom ingenting uforutsett skjer i dag eller i morgen, vil jeg i morgen flytte pengene som er igjen på Buss&Transport over til Alt med/om sykkel. Det er 494 kr i tillegg til de 90,97 kr som allerede er her. 


Det er alle og forhåpentligvis de siste utgiftene for juli. Jeg har mentalt lukket regnskapet i hvert fall, og det er innmari kjipt om det ikke er tilfellet. Jeg må handle litt mat i dag men har noe kontanter i lommeboka. Det kommer en ny bok ut i morgen som jeg ønsker å kjøpe men siden beløpet ikke er sikkert før i august (boken kjøpes på Amazon via Kindle og er i dollar) registrerer jeg den i august. 

Hvordan har det gått for deg? Har du noen utgifter igjen i måneden eller er du akkurat der jeg er, i håp om at alt nå er håndtert? Legg gjerne igjen en kommentar, hvis du er komfortabel med å dele. 

Så til litt generell informasjon og linkene jeg lovet i begynnelsen av innlegget: 

Dersom du liker de ulike grafikkene jeg har laget nedenfor, kan du følge meg på Pinterest, hvor jeg legger de ut fortløpende, (med mindre de er nødt til å kobles sammen med et blogginnlegg for å være meningfullt. Trykk HER for å komme til Pinteresten min. Jeg har også ordnet en Instagram-konto for bloggen! Søk etter Voksentilslutt, så finner du meg. 

Dersom du er interessert i det nettbaserte budsjettprogrammet jeg bruker, er det gratis, og jeg har linker nedenfor både til nettsiden og til et innlegg hvor jeg forklarer hvordan jeg bruker det. Du finner også andre, tidligere innlegg om budsjett. Har du andre spørsmål, nøl ikke med å ta kontakt!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#budsjett #penger #plan #økonomi #livsstil  #pengeressurser #BalansereBudsjett #regnskap #personligøkonomi #tallshiprace #Gladmat 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg