Dagens inspirasjon: Soltoppen gård

De som våger å følge drømmene, starte noe eget, overvinner hinder og går uvante veier er alltid en inspirasjon til meg. Når de i tillegg er super hyggelige, gode venner, som lytter og forteller om sine drømmer, blir de raskt helter. Ikke rart at de er først ut i den nye serien min, om folk som inspirerer meg! 

Møt Frode og Benjamin, et par jeg har kjent nå i syv år.

Disse to har jeg skrevet om før, (Les her) For, det må være halvannet år siden, flyttet de litt ut av byen etter å ha kjøpt et bittelite småbruk. De har siden den gang skaffet flere dyr, Lamaer, høner, kaniner, hunder, papegøyer og piggsvin. De er i prosessen på å pusse opp huset fra topp til tå, utenfra og inn, og som dyktige håndverkere og tydeligvis designere også, har de virkelig fått mange av rommene opp i interiørmagasin verdig stand. Huset er er i fra førti-årene tror jeg og det var ikke gjort noe med det siden det ble bygd. Så de tar et rom av gangen, når de ikke jobber med alt utenfor huset. Kledningen av asbest er blitt prioritert i sommerhalvåret. 

 

Jeg kommer ikke over hvor mye som har skjedd med de siden jeg traff de første gangen. Et par i alle årene jeg har kjent de, opplevde de en kjempe tung periode hvor Benjamin var ganske alvorlig syk. Etter bedringen ble et faktum, bestemte de seg for å endre livsstil, slutte å snakke om drømmer og faktisk gjennomføre de. De har litt lengre å kjøre til jobb nå enn tidligere og lengre for oss å besøke de, men hver gang jeg har vært på besøk, slår det meg at uansett hvor mange jern de har i ilden (og tro meg, det er mange), har jeg allikevel ikke opplevd de så rolig som nå. 

 

Det mest inspirerende er allikevel hvordan nye drømmer umiddelbart blir planer og så gjennomført. De nevner en ting og plutselig dukker det opp, gjennomført eller installert. Det å se hvordan de faktisk lever det de drømmer, er der jeg også ønsker å være. 

Dette er min kjære, vakre søster og nevø, når vi var på besøk en nydelig vinterdag i februar. Ei ny liten Lama hoppe var blitt født og jeg ville at nevøen min skulle få treffe uvanlige dyr. Det jeg ikke tenkte på var at for en liten gutt på 1,5 år, er alle dyr nye og spennende. Og ingen dyr var mer spennende en de utstoppede, ‘reddet-fra-søppla’ dyrene Frode og Benjamin hadde i stua. De beveget seg ikke, de laget ikke lyder, de var trygge. Jaja, en annen gang er kanskje lamane de mest spennende dyrene! 

Det siste bildet jeg vil dele, er det nedenfor. De har begge blitt ganske involvert i vikingemiljøet her i Stavanger og har lært seg mange nye håndverk. Benjamin har til og med holdt nålebindingskurs, en helg jeg uheldigvis var opptatt. Forhåpentligvis var det ikke en one-time deal og jeg vil få muligheten igjen en gang. 

Hvis du er nysgjerrig på de, kan du besøke Instagrammen deres her. Du kan besøke Facebooken deres her. Du kan besøke bloggen deres her

Så, har du noen mentorer, inspirasjoner som får deg til å fortsette å drømme og kanskje nå en dag, begynner å jobbe deg mot den drømmen? 

#inspirasjon #soltoppengård #soltoppengaard #venner #entreprenør #småbruk #nålebinding #viking #tasjansen #håndarbeid #interiør #livsstil #llama #lama #lundehund #høne #hund #papegøye #piggsvin #dyr #permakultur 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg