*Rister av frustrasjon* Slutt å si “Jeg har ikke råd”!

motivasjon inspirasjon budsjett kostnad mål drøm Hvordan får jeg råd?

Når du begynner å uttrykke deg selv med ord som ‘aldri’, ‘umulig’, ‘jeg må ha det’ og ‘håpløst’ da vet du at du må ta en pause, du må ta et steg tilbake og gjøre en ny vurdering. Ikke jeg gjorde det, før jeg ble gjort oppmerksom på det av dere flotte lesere! Det er nemlig ikke så lett  å se skogen for alle trærne. For helgen har vært litt tøft for meg, med motivasjon og mentalt. Ja, se: Det skjer med alle, selv som skriver en blogg om personlig økonomi, budsjett, nedbetaling av gjeld og motivasjon.

Skogen er vanskelig å se for alle trærne, og helheten er vanskelig å se for alle problemene. Hvordan kan du selv oppdage at du er på vei ned en dårlig spiral, fullt av problemer som man ikke kan finne løsninger til, ‘fordi du ikke har råd’? Her er min nyetablerte strategi for å oppdage at du og jeg er i en ‘det er håpløst’ fase, og ingen handler om å starte en blogg og la leserene hjelpe deg innse det! 

Ord og fraser som “Det går aldri”, “Det er umulig”, “Jeg MÅ ha det” og “Det er håpløst”

Begynner du og tenke med slike ord, da er det på tide å sette seg ned å skrive ned prioriteringene dine først. I den prosessen, spør deg selv hvorfor du ønsker dette du er håpløs om, og om det er viktigere enn de andre prioritetene dine. Er de det, og er det mulig, gjør om på prioritetene! Snakk gjerne med noen andre og spør om råd. Er du som meg, vil du finne motforestilling til alle forslag de kommer med, men noen timer senere begynner ideene deres å synke inn i din egen fantasi og drømmer. 

Et eget punkt på “Jeg må ha det”. Det er veldig lite her i verden du MÅ ha. Du MÅ ha mat, du Må ha en trygg og varm plass å sove. Du MÅ ha klær og du MÅ ha medisiner. Du MÅ ikke ha oppvaskmaskin. For jeg antar at du har samme problem som meg? ;-p

Du er plutselig lei og har lyst til å gi opp

Det er rart hvordan en viss tankegang, selv når det er vidt forskjellig fra hvordan du pleier å tenkte, ikke får en til å reagere. Samtidig er det ikke så rart. For vi mennesker kan fokusere og ignorere langt og lenge. La oss si at du har i flere måneder jobbet hardt for å oppnå noe. Det har vært fokus for deg lenge. Nå er du lei og vurderer å gi opp. En utenforstående vil umiddelbart se at dette er noe usedvanlig og for dem kommer dette ganske plutselig men for oss som er i det, er det helt naturlig. For uansett hvor overbevist og målrettet du har vært hele tiden, har det alltid vært noe tvil som du har dyttet ned. Så brister demningen og du sitter igjen med følelsen av at det var uungåelig at tvilen ville vinne.

Dette anbefaler jeg deg å gjøre om du er der:

Skriv ned alt du har av tvil, usikkerhet og negative argument for å fortsette. Du vil mest sannsynlig oppdage at det er de samme, FÅ argumentene som går i loop, og derfor virker mye større og flere. Snakk med venner og familie. Snakk igjennom problemene, igjennom tvilen og vurder løsninger. Holder du virkelig på å drukne?  

Du er villig til å gjøre noe du i lengre tid har vært strengt imot

Denne er kanskje litt bare for meg, men jeg tenkte et lite nano-sekund i helgen på å ta opp et lån for å få pusset opp kjøkkenet. Akkurat nå får jeg en klump i magen av angst bare av å skrive det ned, så det sier litt om hvor langt i fra fornuft jeg var. IKKE TA OPP LÅN FOR Å LØSE ET EGENTLIG UVIKTIG PROBLEM!

Du er frustrert og irritert på alt annet enn den virkelige årsaken.

I helgen var jeg irritert på budsjettet, jeg var irritert på alt det økonomiske jeg hadde lest, jeg var irritert på kunnskapen jeg har tilegnet meg. Fordi det gjorde at jeg ikke kunne ta dumme valg, uten å vite at de er dumme! Jeg var ikke irritert på gjelden og jeg var ikke irritert på meg selv som har skaffet gjelden og ikke betalt tilbake det jeg har kunnet. 

Mitt råd er å sette deg ned å skrive ned hva som irriterer deg, hva som bringer deg frustrasjon. Hva er årsaken? Kan du gjøre noe med årsaken? Ta også å snakke med venner og familie. De har andre synspunkter og kan komme på ting og tankeganger som kanskje ikke er helt like dine men kan forklare dine egne tanker også. 


Det var tre strategier for å innse at du er i en håpløs spiral, og tips på hva du kan gjøre for å komme ut av det. Det går i bølgedaler, det vil endre seg, og litt som været på vestlandet til vanlig: “Hvis du ikke liker været, vent 10 min.”

Husk, som regel må du ikke velge mellom pest eller kolera. Det kan hende du kan velge forkjølelse også! Du må bare finne det viruset! 

Hva er dine mål, og når var du sist på et håpløst stadie?

#håpløs #mål #drømmer #FåDetTil #plan #drøm 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg