Lek med lånene dine! Nedbetalingsplan ved ulik månedlig betaling

Lek med lån betalingsplan Lek med betalingsplanen avdrag tilbakebetaling skjema

Dette er et skjema hvor du kan legge inn informasjon om lånene dine og justere hvor mye du betaler hver måned, for å se hvordan det påvirker betalingsplanen din! Du kan se hvordan en liten ekstra betaling, tilsvarende for eksempel en snusboks i uka eller en cola om dagen, påvirker nedbetalingsplanen. La oss si at du slutter å drikke cola og du ønsker å legge halve summen ekstra på lånene dine. Jeg brukte nesten 500 kr i måneden på brus (JEG VET!), så da kan jeg se hvordan 250 kr ekstra i måneden, påvirker lånet. 

Den er ikke 100 % korrekt, fordi den går ut i fra at HVER måned i året har like mange dager. Dette er et valg jeg har tatt, siden jeg ikke vet når du skal bruke skjemaet. Det betyr at den måneden som representerer mars (måneden etter februar), vil vise mer renter enn realiteten, mens de månedene som kommer etter en 31-måned, vil ha mindre renter enn realiteten. 

Trykk HER for å komme til skjemaet

Google regnearket er beskyttet, slik at du ikke kan gjøre noen endringer bortsett i fra de grønne feltene. MEN du kan laste ned og lagre det blant dine egne google regneark, og da skal du kunne gjøre det du vil med det. 

Google regneark Nedbetalingsplan Lån testing

For å kunne bruke dette skjemaet må du vite tre ting om lånene dine: Hva den effektive renten din er, hva lånet ligger på og hva du betaler per måned.

Det finnes to typer renter: Effektiv og nominell rente. Nominell rente er ofte den renten som står tydeligst. Dette er den renten som blir reklamert med. Den effektive renten er den faktiske renten som brukes, da det er en kombinasjon av den nominelle renten og gebyrer/andre utgifter. Derfor er den nominelle renten svært lite interessant. 

Jeg har bare dratt betalingsplanen ned til 120 perioder. Det er de neste 10 årene. Dette holder selvfølgelig ikke for boliglån og studielån, men du kan se de neste 10 årene. Skulle du ønske en lengre periode, bare ta kontakt med meg, så skal jeg fikse det. 

Lykke til! 

#lån #økonomi #gjeld #nedbetalingsplan #avdrag #lek #motivasjon 

2 kommentarer
  1. Hei Ingrid.

   For en fin blogg du har laget, med mye relevant og spennende innhold relatert til økonomi 🙂 Testet ut lånekalkulatoren og må si den fungerer veldig bra.

   Har du vurdert å skrive noe om refinansiering av gjeld, og hvorvidt det er noe som lønner seg? Som du påpeker så skal det ikke store endringene til før man merker en forskjell på lommeboken. Å refinansiere vil jo hvertfall kunne spare en for mye penger hvis man har mye dyr gjeld utestående.

   En annen ide kunne ha vært å nevne litt om forskjellene mellom et serielån og annuitetslån. Serielån er jo det dyreste alternativet, men kan ofte spare folk for veldig mye penger over tid hvis de skylder mye i lån 🙂

   1. Hei Erik. Tusen takk for en så fin melding! Setter utrolig pris på det.

    Det er gode ideer du har, jeg har tenkt på refinansiering som et tema, hvor jeg ser argumenter for både den ene og den andre siden. Har holdt litt tilbake, fordi jeg ikke klarer å bestemme meg for hva jeg syns er best. Men, nå når jeg tenker meg om, vil det jo være avhengig av hvilken situasjon man er i, så ja: jeg kommer nok til å skrive om det! Takk for tips!.

    Fordi det ikke er mange som gir eller tar serielån, har jeg ikke skrevet så mye om det, men det passer veldig godt som et kort og godt spørsmål! Skal skrive det opp på lista!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg