Hvorfor kalle bloggen Voksen, til slutt?

Voksen, til slutt er et bloggnavn som har to betydninger, først sikter det til det en voksen skal kunne og på et dypere nivå, handler det om veien fra når vi er barn og drømmer om å bli voksen, til å bli voksen og drømme om å være barn og til slutt innse at vi faktisk kan oppnå utrolig mye som voksen, om vi våger.

Den første og mest åpenbare er at bloggen handler om det å endelig bli voksen. Det er mange egenskaper og evner man skal kunne som voksen og en av de viktigste, som gjelder alle, er hvordan man håndterer økonomien sin. Det får du ganske mye informasjon om her på bloggen. 

Den andre grunnen trenger litt mer forklaring. 

Husker du hvor mye du gledet deg til å bli voksen? Vi gledet oss til når vi bestemme selv, vi kunne kjøpe det vi ville, vi kunne spise det vi ville, vi ville være fri. Vi trodde muligheten ville være uendelig når vi tilslutt ble voksen. Etterhvert som vi blir eldre, innser vi mer og mer det ansvaret og hvilke restriksjoner voksne har. Vi får økonomisk ansvar og må gå til jobb for å tjene penger til livets opphold. På et eller annet tidspunkt begynner vi å lengte tilbake til når vi var barn, når vi ikke måtte ta avgjørelser, hvor alt ikke var avhengig av oss. Hva skjedde med friheten liksom? 

Vel, jeg vil påstå at vi kan absolutt oppnå det voksenlivet vi drømte om som barn, i hvert fall delvis. Vi kan aldri dra tilbake der vi ikke har en forståelse for hva ting koster, det er helt ødeleggende for en reell økonomi. Med å ta kontroll på privatøkonomien har vi igjen mulighet til å prioritere og spare opp til de fantastiske tingene vi drømte om som barn. Og slik blir ‘voksen’begrepet ikke det samme som ansvar og forpliktelser, men det vi trodde som barn; Mulighet og Frihet. Det er bare noe vi må bestemme oss for, jobbe for, holde ut med i lengden, så vil vi kunne nå det. 

Så når du leser bloggen Voksen, til slutt, vit at det ikke bare handler om å håndtere de oppgavene og ansvarsområdene vi har som voksen. Det handler også om å oppnå drømmene fra når vi var barn, om å kunne oppleve friheten vi trodde alle voksne hadde. 

When I was a kid, I
checked the fridge to see
if any food had magically
appeared. Now that I'm
an adult, I check my bank
account to see if any
money has magically appeared.

 

#økonomi #originstory #bakgrunn #voksenting #voksenpoeng #spare #oppnåmål #formål 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg