Augusts høydepunkter

Månedens favoritter

Augusts høydepunkter. Jeg liker å skrive disse innleggene, for jeg må innrømme, jeg liker ‘contentet’ mitt. Er ikke det bra? Å like det man selv skriver? Det er en fin mulighet til å reflektere over måneden som var, og bringe videre det som betydde mest å skrive. Nedenfor finner du seks innlegg, skrevet mellom 1. august og  31. august. Jeg legger også ved en liten tekst som forklarer hva hvert innlegg handler om. 

En vares bruksverdi Verdi per bruk

Av og til får man bare sinnsykt lyst på noe og jo mer du tenker på det, jo mer blir du overbevisst på at dette er noe du absolutt trenger desperat i livet ditt. Du har gjerne sett det på tv eller så har noen venner av deg kjøpt dette. Kanskje den du allerede har begynner å bli gammel og treig, hvis den var god i det hele tatt. Kanskje dette er noe helt nytt som bare vil gjør livet så mye enklere! Tror du. Først etter du har kjøpt og begynner så smått å bruke det, finner du ut at dette kanskje ikke var verdt pengene… Hvordan stopper du opp på forhånd, før kjøpet, og vurdere om dette er verdt det? Her er metoden jeg brukte når jeg stoppet meg selv fra å kjøpe en håndholdt støvsuger til 5000 kr. 

Er lån så ille? 6 grunner

Hvordan får du kontroll på økonomien din? Her finner du et trinn for trinn forklaring på hvordan jeg har gjort det. Dette er det siste innlegget, som også har linker til alle de andre. Det er også en veldig god forklaring på hvorfor jeg ønsker så innmari å betale ned på gjelden min!  

Fordi jeg fortjener det Ødeleggende ord

Når jeg er ekstra trøtt etter lange dager på jobb, er det lett å kjøpe noe ekstra godt, “fordi jeg fortjener det”. Om jeg har tjent ekstra eller ikke, har dette en lei tendens til å vare over flere dager. En eller annen belønning nå og da er greit, men det er så lett å bli en vane. Ikke bra for helsa og ikke bra for lommeboka. Fordi jeg fortjener det, har ordet tjene i seg. Men før du har tjent pengene, har du egentlig fortjent det? Dette innlegget skrev jeg etter en lengre periode med dobbel jobb, og jeg regnet på hvor mye penger jeg hadde tjent ekstra, uten helt å tenke på at pengene jeg brukte ekstra, ikke ville komme tilbake til bankkontoen min før neste måned. 

motivasjon inspirasjon budsjett kostnad mål drøm Hvordan får jeg råd?

Det er så lett å se alt vi ikke har råd til akkurat nå og bare gi opp. “Det vil være umulig”, “Det tar så lang tid”, “Jeg vil aldri klare det”, er ødeleggende ideer og ting jeg i hvert fall har tenkt for meg selv, om meg selv. Derfor betalte jeg ikke ekstra på lånene. Hvorfor skulle jeg det? Derfor sparte jeg ikke det jeg kunne til leilighet. Hvordan skulle jeg klare å kjøpe noe selv? Hvorfor skulle jeg spare ekstra for å pusse opp? Det ville ta så lang tid. Tingen er, handling følger tanker, og gir man opp i  tankene, gir man opp helt. Og en hver som tror at noe er lettere og raskere å gjennomføre om fem år i stedet for i dag, lyver for seg selv. ;-p 

Lek med lån betalingsplan Lek med betalingsplanen avdrag tilbakebetaling skjema

Dette er jeg litt stolt av. Jeg har laget et regneark hvor du fyller ut hvor mye du har igjen av et lån, hvilken effektiv rente du har og hvor mye du betaler i måneden. Da viser arket hvor mye går til lån, hvor mye går til renter og hvor mye lånet koster deg hver dag. Du kan justere renten, du kan justere det månedlige beløpet og slik se hvordan nedbetalingsplanen endrer seg. Ganske fascinerende! 

Har vi virkelig kommet til det punktet hvor vi glemmer og ignorerer hundrevis av år med akumilert kunnskap? 

Det koster ikke bare økonomisk å ikke ha kontroll på økonomien sin. Det koster langt mer! 


Det var høydepunktene i innleggene for august! Er dette noen du hadde lest fra før eller hadde du gått glipp av noen?

Håper uansett dere har en strålende fredag! Jeg har en fridag og skal nyte den først hos tannlegen! 

#høydepunkt #økonomi #budsjett #drøm #drømmer #ordtak #økonomiskkontroll

2 kommentarer
    1. Elise: Tusen takk! Når man skriver så mye som vi gjør, er det greit å gå tilbake å se hva det er vi er mest fornøyd med og hva som kanskje ikke helt fungerte. Da blir det lettere og lettere å skrive i fremtiden tenker jeg!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg