Sparetips: Kjøp et annet merke av favorittmaten/drikken/snacksen.

Sparetips er å kjøpe noe annet enn favorittmerket i snacks, mat og drikke. Og ikke kjøpe nytt før dette er tomt.

Dette er et sparetips som ikke er så kjent, det å ikke kjøpe det vanlige merket av favorittmaten/drikken/snacksen men et annet merke. Tipset brukes når du ønsker å kutte ned på forbruket av denne varen. Når du kjøper varen i et annet merke, som selvfølgelig smaker litt annerledes, vil du mest sannsynlig ikke like dette merke like godt som det som er din favoritt. Hvis du lover deg selv at du ikke skal kjøpe favorittmerket ditt før du har spist/drukket opp det du nå har kjøpt, og du spiser/drikker mindre av det fordi det frister mindre, kan du ikke la være å spare penger. 

Dette har jeg oppdaget med sjokoladepulver. 

Etter jeg sluttet å drikke cola, har forbruket av sjokolademelk skutt i været. Jeg har drukket MINST ett glass om dagen, pluss jeg har begynt å bruke det som søtnings og smakstilsetning til havregrøten min om morgenen. En stor Nesquick-pose har derfor blitt kjøpt 1 til 2 ganger i måneden. Dette er en usunn vane og det blir en dyrere vane. Ikke i forhold til cola-drikkingen, men i forhold til å ikke ha vanen… 

Så i forrige uke, var jeg tom for sjokoladepulver. Når jeg kom på butikken hadde de bare en liten pose Nesquick, som er halve størrelsen men IKKE halve prisen kan du tro! Jeg fant derfor ut at jeg skulle prøve en billigere variant. Det kunne jo hende jeg faktisk likte denne bedre, og da var det penger spart! 

Det er penger spart men ikke fordi jeg likte den…. 

Første morgen etter jeg hadde kjøpt posen, åpnet jeg den opp og laget frokosten min. Det lukter som om du åpner en kakao-pakke, bare litt mer kvalmende. Kjøleskapsgrøten lages raskt, lokket skrus på og legges i baggen for å tas med på jobb. Så forsøker jeg å blande dette i melk for å drikke. Jeg får det i meg men pga den sterke lukten, blir jeg småkvalm. Siden har jeg ikke drukket sjokolademelk.

Det har nå gått en uke og hadde jeg hatt Nesquick-pulveret, ville jeg ha nærmet meg en halvtom pose. Det er ikke tilfellet nå! Fordi pulveret funker greit til kjøleskapsgrøten (spiser den på jobb, da er lukta borte), skal jeg ikke kjøpe mer før posen er tom. Det vil ta sin tid. Heldigvis. 

Så får vi se neste gang, om jeg kjøper det jeg liker eller det jeg tolererer. 


Er dette et tips du har forsøkt før? Kunne du tenke deg å forsøke? Ta din store mat-snacks svakhet, og kjøp et annet merke, til noe som nesten er det samme. Og se om det fungere!

#sparetips #økonomi #personligøkonomi #spare #snacks #sjokolademelk

2 kommentarer
  1. Dette var faktisk et veldig godt tips! Har gjort det samme med uhell før, haha! Men nå er jeg ikke såå opptatt av sparing lenger, siden jeg har kjøpt meg alt jeg vil ha, så nå unner jeg meg alt det gode jeg kjøper 😀 Jeg bruker forsåvidt heller ikke så mye penger på godis og snacks og sånn heller, så det går bra! Men skal virkelig ha dette tipset i bakhodet om det er noe jeg ønsker å kutte ned på!

  2. Elise: Du er heldig som ikke lar deg friste! Det eneste problemet jeg nå har er at jeg har kjøpt melk som om jeg hadde godt sjokoladepulver, så jeg har mye melk som går ut på dato i morgen! Får ta meg litt kavring og melk i kveld og til frokost imorgen!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg