Ukentlig budsjettrapport: Alle regninger og dekket kurs

Å holde budsjettet oppdatert er en ukentlig oppgave som gjør at jeg hele tiden vet hva jeg har gitt meg selv lov til å bruke. Siden vi også kommer inn i den siste uken i måneden, vil jeg også kunne se hva jeg kan slappe av med, og hvor mye jeg kan bruke til å kose meg.

Det er det som er så deilig med budsjett; Det gir deg lov til å bestemme hva som er viktigst for deg, og lar deg bruke det du har uten å måtte være urolig eller redd for å bruke for mye penger. Dersom du ønsker å lese mer om budsjett generelt legger jeg ved ulike linker i bunn av dette innlegget. 

Denne måneden er litt spesielt, for denne uken etter den 15. er ikke bare uken de fleste store utgiftene trekkes. Denne uken har jeg også fått lønn fra ekstajobbene jeg hadde i juli og august. Jeg har derfor gitt meg selv litt større slingringsmon. Det at jeg i tillegg har fått over 4000 kr mer enn jeg turte forvente, er jo bare et bonus. Og bonus-bonus! I sommer fikk jeg brev fra banken jeg hadde mens jeg bodde i Sverige. De lurte på hva jeg ville gjøre med de kronene som sto igjen på konto der. Jeg hadde vel egentlig ikke glemt de pengene, men jeg hadde glemt de. Når jeg flyttet tilbake til Norge, viste jeg at jeg skulle tilbake litt, og jeg orket ikke stenge ned kontoen. I stedet passet jeg på at det var minimalt med penger igjen der. Når jeg fikk tilbud om å flytte det som var (uten at jeg husket hvor mye det var akkurat), til min norske konto, takket jeg selvfølgelig ja. Så det ble 450 kr det. Ikke så veldig mye, men alle munner drar! 

Minne kontobevegelse denne måneden. Jeg har vært på kurs med Røde Kors, hvor reise og mat er dekket. Det har vært utrolig givende og jeg har sovet mye etter pga det mentale arbeidet jeg har gjort i helgen. Nå er jeg mer beredt og er blitt bedre rustet til å jobbe med kollegastøtte og beredskap på det psykiske plan. Jeg kommer til å få igjen en del av pangene jeg har brukt i helgen, jeg må bare fylle ut en reiseregning. Felleskostnader, strøm, mobil, lån, forsikring. Alle de store utgiftene har gått denne måneden.

Som dere kan se, har jeg 4878,40 kr til overs å budsjettere. Studielån og boliglån er dekket, nå må jeg bare betale mamma og pappa for lånet deres. 

Jeg setter til sides 100 kr ekstra hver måned for strøm, nå frem til nyttår/januar. Årsaken er selvfølgelig at strømprisene har gått opp, usikkert hvor mye. I stedet for å øke A-strømprisen med 100 kr, beholder jeg de i min bank og tjener litt renter på de. 

Når jeg la inn den ekstra kostnaden jeg har hatt med taxi til flyplassen og buss tur-retur til flyplasshotellet ved Gardermoen, har jeg gått over på transport. Disse pengene får jeg selvføgelig igjen, men ikke før til neste måned. Så da blir det en ekstra inntekt, mens det denne måneden er en ekstra utgift.  

Siden jeg har så mye til overs denne måneden, håndteres underskuddet lett, med å øke kostnadsposten til 900 kr i stedet for 700. 

Når jeg kom til matkategorien innså jeg at jeg har glemt å legge på at jeg har tatt ut 1000 kr for å betale for mat og slikt. Så det fikset jeg raskt. 

270 kr igjen å handle for, pluss de 700 kr igjen i lommeboka. Det, pluss restaurant, blir nok brukt i løpet av uka. Pga stormen som var her på fredag, når venninnene mine og jeg skulle på 100-kr uka, ble det ingen tur (trær blåste bokstavelig ned i veien mellom oss og Sandnes sentrum, både utenfor hos meg og for to venninner). Vi skal derfor ut denne uken, til litt dyrere priser selvfølgelig. 

Forsikringen har gått ut som normalt. 

Nå har jeg allikevel over 4500 kr igjen å budsjettere. 

Vi nærmer oss jul, og jeg har i to-tre år sagt til pappa at hans julegave/bursdagsgave er penger til sykkel. To-tre år med gaver (inkludert en 60-års dag) er noen kroner. Men sykkelen er ikke kjøpt og pengene er gått til andre ting. Nå som det er høst og sykkelsalg, håper jeg å få han avgårde for å velge ut sykkel. Derfor øker jeg beløpet på gave-bufferen med 2000 kr. 

 

Resten setter jeg til det jeg sparer opp til oppussing av kjøkken. Målet er å ha 100.000 kr i løpet av våren, slik at ferien min neste år kan være å pusse opp kjøkkenet! Og som dere ser helt øverst på det bildet over, nå er hver krone brukt.


Det var rapporten for uke 38. Utgiftene har gått ut, uten problem og samtidig har jeg fått inn en god del ekstra penger. Det er alltid gøy!

Har ditt budsjett går som det skulle denne uken og måneden? Hvis ikke, må du vurdere om du må tjene mer penger eller kutte forbruket med. Det er de eneste alternativene som er. Lykke til med siste uken i september!

Og, slik jeg lovet, her er ekstra-informasjonen om budsjett jeg lovet i innledningen!

#budsjett #penger #plan #økonomi #livsstil  #pengeressurser #BalansereBudsjett #regnskap #personligøkonomi #blogg #blogger #oppussing #kjøkkenoppussing #minibuffer #julegave

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg