Endres: Lån, gjeld og kjøkkenoppussing!

motivasjon inspirasjon budsjett kostnad mål drøm Hvordan får jeg råd?

Drømmen om å pusse opp leiligheten og spesielt kjøkkenet har blitt nevnt i over ett år. I november/desember i fjor ble de mer konkret, ettersom jeg bestemte meg for at 60.000 kr var nok penger. Så ble jeg forklart at en elektriker koster ca 10.000 kr for en dag og jeg som trengte både en elektriker og en rørlegger, ble plutselig litt mer usikker. Derfor har jeg økt beløpet jeg ønsker å bruke til 100.000 kr. Og jeg har laget en plan for å spare opp beløpet. 

Endret betalingsplan..

Opprinnelig var planen å betale tilbake så mye som mulig, så fort som mulig, på alle lånene, fokus på lånet jeg har hos mamma og pappa. Men hvordan får sparing plass inni det? Sannheten er at bortsett fra en fast liten sum til å investere i fond, har det ikke vært mye sparing. Som til slutt gjorde at jeg traff en liten vegg. 

Problemet jeg kjente på, er at det tar tid å spare opp nok penger. Jeg er uvillig til å ta opp mer lån, ikke bare koster det meg ekstra men det vil også hindre meg mer enn lånene allerede gjør for å spare til fremtiden senere. Så uansett når jeg bestemte meg for å gjøre noe, ville det ta minst ett år før midlene var på plass. Scenarioet jeg så for meg, var at jeg kom til et punkt hvor jeg var fornøyd med mengden betalt i lån, jeg var klar til å gjøre noe annet, og så ville det ta ytterligere et år minst før jeg kunne få gjennomført noe. Det kunne hende det ville gå 8 år før jeg fikk pusset opp kjøkkenet slik. 

Det hele deprimerte ganske kraftig. Og det førte til sutring, eller la oss heller si; lufting av frustrasjon, på bloggen her. Du finner innlegget her. Det førte til et kjempe godt råd fra Frk. Frontend, som jeg først kjempet litt i mot. “Dere vet da jeg har satt meg et MÅL!  Kan ikke gjøre noe mot det målet! Det viktigste er jo alltid å betale ned lånet!” Etterhvert som ideen og tanken fikk satt seg hos meg, begynte ideene å flyte. Sånn er det ofte for meg. Umiddelbar nekt, og så sakte men sikkert, synker det i meg, og jeg lar meg inspirere. 

Etter å ha diskutert saken med mamma og pappa, fant vi ut at jeg skulle kutte ned på mengden jeg betaler de hver måned og heller spare opp penger til å bytte ut kjøkkenet. 

Ny plan…

Den nye planen er som følger: Jeg kutter ned det jeg betaler til mamma og pappa til 2000 kr og sparer minst 4000 kr hver måned, øremerket ‘Kjøkkenoppussing’. Planen er å ha over 100.000 kr spart til neste sommer, hvor ferien min, tatt enten før eller etter fellesferien, går til å pusse opp kjøkkenet. Jeg vil kunne være til stedet for å slippe inn fagfolk og forhåpentligvis være ganske effektiv i arbeidet. Jeg hadde fra før rett under 60.000 kr, denne måneden runde tallet 70.000. Regner med at pengene er klar i løpet av våren. 


Det er planen, jeg er fornøyd med den. Å ha et mer kortsiktig mål kjennes utrolig deilig ut, spesielt når jeg vet at jeg kommer til å slippe å ta oppvask mer! Det er virkelig blitt noe jeg gjør aller sist. Nå kan jeg begynne å drømme litt mer! 🙂 

Håper du har en strålende dag, både litt uperfekt og god, tross høstværet (som jeg i hvert fall hører godt igjennom to glassvindu).

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg