Inspirasjon Backbeat

Kari Westergaard og Robert Dyrnes selger Backbeat. Bildet tatt av Kent-Einar Myreng og artikkel skrevet av Hege Skog

Dagens inspirasjon er en dame som går sine egne veier og bare gjør ting selv om små-surrete klassekamerater ikke helt skjønner hva hun driver med. Dette er en tidligere studiekollega som jeg traff helt tilfeldig mens jeg studerte i Tromsø et halvt år. Jeg vet ikke en gang om hun husker meg men jeg har lat meg imponere ‘from afar’, i lang tid. 

Dette er dama som gjorde noe jeg aldri hadde hørt om før. Hun betale ned studielånet sitt før hun gikk videre på masteren og jobbet flere jobber for å unngå å ta opp nytt lån. Når jeg repeterte det jeg har blitt fortalt over alt: “Studielån er jo det beste lånet”, så hun bare litt oppgitt og trist på meg. Om hun sa det, eller jeg har tolket det slik i ettertid husker jeg ikke, men jeg sitter fremdeles igjen med svaret hennes: “Det er jo fremdeles et lån”. Jeg følte meg svært ung og uerfaren rundt henne. Gift/samboer og med stebarn, hadde jobbet mellom bachelor og master, DJ, konsert arranger, selvsikker, ja jeg vil aldri kunne være like kul som henne. Denne dama oset coolhet, ikke på andres premisser, kun på sine egne. 

Jeg hadde henne på FB noen år, men siden vi aldri kommuniserte, antar jeg at jeg har forsvunnet i noen av ryddeskauene hennes. Jeg burde ha noen av de jeg også men har ikke lyst til å risikere å utelukke noen, selv om de sikkert ville luket meg ut om de hadde gått igjennom sine lister. Jeg var i hvert fall venn med henne lenge nok til å få med meg at hun og mannen åpnet en Vinylsjappe i Tromsø: Backbeat: Kaffe og Vinyl. Og lenge nok til at jeg fikk likt og følgt butikken på FB. Slik har litt og litt nyheter fra den kanten fulgt meg i alle 7 år siden butikken ble åpnet. 

De har arrangert minikonserter, de har skjenkebevilging, de har sosialt samvær, folk kommer langveis fra for å handle hos de. Ikke bare som den eneste vinylbutikken i Tromsø og omgjeng, de er den eneste musikkbutikken, siden Platekompaniet la ned for noen år siden. 

Så denne uka kom det en ny nyhet: De ønsker å selge butikken og får de ikke solgt, legger de den ned. De har rett og slett litt for mange jern i ilen. To butikker/kafeer, eiere av ikke et, ikke to men TRE plateselskap, arrangører av diverse konserter og festivaler, familie og barn. Ja, tiden strekker ikke til. Som det står i artikkelen jeg skal linke nedenfor: “Det går ikke å jobbe 6 og en halv dag i uka i lengden. Og det har de sikkert gjort siden 2011 når butikken ble åpnet. 

Det er ikke det at butikken ikke er lønnsom. Man blir ikke rik sier de, men de er lønnsomme. De har bare ikke tid. Og det ser jeg. Så jeg håper de finner kjøpere til stedet. 

Selv om de finner kjøpere, vil det bli litt trist for min del. For det er den siste koblingen hvor jeg kan se hva en fantastisk inspirerende dame driver med. Jeg kan ikke lengre smugtitte og la meg inspirere på avstand. Men jeg får finne andre. Og kanskje tikler det ut en artikkel nå og da fra mine Facebook venner som fremdeles befinner seg i Tromsø. Hvem vet? 

Uansett: Dersom du elsker vinyl, kaffe, være vertskap, arrangere konserter, servere øl og annen drikke til folk som deler din store lidenskap, bor eller kunne tenke deg å flytte til Tromsø og har pengene til å kjøpe en vinyl-butikk: Her er din mulighet!  

Du kan trykke på bildet over for å komme til artikkelen, eller du kan trykke på linken her: Byens eneste platebutikk er til salgs.

Her har du et leserinnlegg som ble skrevet etter at nyheten ble sluppet: Bystatusen til Tromsø står for fall. Et kraftsenter i Tromsøs musikkmiljø legger ned. Det vil gjøre oss til en litt mindre by.

#folktilinspirasjon #musikklivet #Inspirasjon #entreprenør #musikkgrundere #grunder #backbeat 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg