Dilemma og prioritering: Hva skal man bruke pengene sine på?

Hva skal man prioritere pengene sine på?

Rike personer blir rik blant annet fordi de tenker langsiktig på ‘alt’ det gjør med pengene sine, spesielt om det er store innkjøp i forhold til det de tjener. Det vil si, er man allerede rik, betyr kanskje ikke mitt dilemma noe for de, de ville sikkert bare kjøpt begge deler uten å tenke noe over det. Men for meg er det en større ting. 

Og jeg snakker ikke om kjøkkenoppussingen, for det vet jeg ikke gir tilbake det jeg investerer i penge-verdi. Leiligheten kommer ikke til å stige med 100.000 kr fordi jeg kjøper et kjøkken til 100.000 for eksempel. 

Det jeg snakker om er å kjøpe en robot-støvsuger for leiligheten min vs å kjøpe et kamera + stand for å ta opp youtube-videoer med. Begge to forventer jeg kan koste mellom 2000-4000 kr og med mindre de blir et kjempe salg på Black Friday, har jeg mest sannsynlig ikke råd til begge to. Jeg må derfor prioritere. Jeg er rett og slett ikke sikker på om det er mulig å tenke langsiktig med dette, i hvert fall ikke økonomisk, MEN det er andre ting som kommer opp når man skal prioritere: 

 1. Langsiktighet: Økonomisk? 
 2. Langsiktighet: Glede i livet? 
 3. Hva om jeg kjøper den ene (støvsuger)?
 4. Hva om jeg kjøper den andre (kamera)? 

Langsiktighet på det økonomiske platå:

Begge to regner jeg med vil koste ca det samme. Kameraet er nok litt billigere men der ønsker jeg også litt ekstra utstyr. Støvsugeren vil ikke bidra noe som helst til min egen økonomi i fremtiden. Et kamera som filmer bedre KAN hjelpe med å lage bedre videoer, (lettere å stille opp andre steder enn på strykebordet mitt) som igjen KAN gjøre det lettere for meg å få nye følgere på bloggen og Youtube. Dette kan videre føre til en liten inntekt der. Det er KANSKJE på KAN på KANSKJE på Nybegynner. Jeg er helt ny i video-gamet, så det kan jo hende at jeg ikke vil fortsette med det…  Og skulle jeg fortsette med det, må jeg kjøpe litt mer også, for pc-en min er liten og lett med minimal med plass. Men jeg har jo laget en god del videoer med webkameraet på pc-en også… 

Langsiktighet med tanke på livsglede:

Jeg hater å støvsuge og jeg har mye støv i leiligheten min. Dessuten er alt på ett plan, bortsett fra balkong, bod og bad. En robotstøvsuger vil gjøre gulvene mine bedre, samlet opp støv, smågrus og smuler fra kjøkkenet som samler seg opp i leiligheten. Et kamera vil være med på å bedre kvaliteten på noe jeg har hatt lyst til å gjøre i to år men som jeg bare nylig turte å begi meg ut på. Allikevel har jeg lært at selv om jeg kan drømme om noe over lengre tid, betyr ikke det at jeg faktisk liker å gjøre det, som gartner-drømmen min. Allikevel, etter 10 videoer, har jeg ikke samme følelse som jeg hadde når jeg forsøkte meg som gartner (som hobby). Jeg får rett og slett mer energi av å lage videoer, ikke mindre… 

Oppsummert: Støvsuger gir en logiske og rasjonell livsglede, et kamera gir livsglede fordi det er en mulig drøm som nærmer seg oppnåelse. 

Hva om jeg kjøper en støvsuger?

Kjøper jeg en støvsuger vil jeg garantert prioritere å spare opp til kamera. Fordi kameraet er billigere og ikke bare er kamera men også utstyr, kan dette kjøpes etterhvert som jeg får råd til det. Annet utstyr inkluderer mikrofon, lys, og stativ. 

Hva om jeg kjøper et kamera med utstyr?

Kjøper jeg kamera med utstyr vil jeg mest sannsynlig prioritere en støvsuger etterpå. Jeg har allerede en støvsuger jeg kunne brukt, men jeg bruker den ikke… Kjøper jeg kamera med utstyr først, vil jeg kunne lage noen flere videoer som jeg har ideer for, men her og nå er det tre videoer jeg har slått fra meg fra å lage, fordi jeg ikke har kamera. Resten kan jeg lage med pc-ens webkamera…

Konklusjon

Jeg kommer til å vente til Black Friday for å kjøpe støvsugeren og så kamera-utstyr hvis jeg har penger til overs. Til slutt kjøper jeg kameraet. Slik tenker jeg på prioriteringen… Ville du ha prioritert annerledes? Gi gjerne en tilbakemelding på konklusjonene min..

#økonomi #prioriteringer #prioriteringssentrertliv #robotstøvsuger #kamera #youtube 

2 kommentarer
  1. Fantastisk at du endelig har startet med noe du har ønsket i to år! (jeg ventet omtrent like lenge med å starte min youtubekanal) Jeg kjøpte kamera etter nesten ett år, og bruker en bokstabel til å ha det på når jeg filmer…
   Å vente på salg er stort sett alltid smart og jeg skjønner godt støvsugerdrømmen! Noen ganger er det også pakketilbud i forhold til noen ting med kamerautstyr, så vi kan krysse fingrene for at du finner et skikkelig knalltilbud!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg