Gjeld og netto rapport etter september

Denne måneden flyr forbi! Og Gjeld og nettorapporten er derfor lovlig sen! Men som dere vet, det man følger med på vil gro og jeg vil at nettoen min skal gro, gjelden min skal synke. Her er oppsummeringen av hvordan nettoen lå ann 1. oktober 2018: 

Studielånutfordringen Kjersti Gulli og jeg har gående nærmer seg slutten. Tenk det Kjersti, vi har for det første kommunisert via bloggene våre i over ett år, og snart er det ett år siden romjula når vi fant ut vi skulle runde opp beløpet i betalte til studielånet for å se hvordan noen kroner ekstra påvirket lånet… Jeg er blitt mer og mer positivt overrasket skal jeg innrømme. De første to månedene merket jeg ikke noe særlig, men i disse dager går det månedlige beløpet ned med 6 kr for hver 80 kr jeg betaler ekstra… Det ruller på!

Renten på boliglånet er på vei opp, så det jeg betaler i renter er på vei opp og det som går til lån-betaling er dermed mindre… Spesielt siden jeg har valgt å betale en bestemt sum. Den originale summen jeg betalte før jeg betalte så mye ekstra i fjor.. Forhåpentligvis betyr den lille ekstra betalingen at uansett hvor mye renten øker de neste årene, så vil jeg aldri måtte betale mer enn 4660 kr (å velge å betale ekstra er noe helt annet). Fremtiden vil vise.

Til slutt, jeg betaler 2000 kr til mamma og pappa for lånet jeg fikk når jeg skulle kjøpe leiligheten. Resten setter jeg til spare for å pusse opp leiligheten. Denne uka har jeg fri, og fordi jeg tilbringer mer tid hjemme enn vanlig har tankene om hvordan jeg vil ha oppussingen bare rullet rundt og rundt! Det kommer til å bli så fint!   

Her ser dere utviklingen av lånet siden april 2017 (første gang jeg betalte fullt for boliglån) til i dag. Jeg kan ikke vise alle månedene, og den totale summen gjelder fra januar 2017 når jeg bare hadde studielånet og halve mars når jeg hadde boliglånet fra midten av mars… Poenget med denne tabellen er å vise hvordan rentene har endret seg. Nå vil den mest sannsynlig enten fortsette på samme nivå som den er (fordi jeg betaler ekstra) eller å vil den øke (fordi renten øker mer enn min ekstra betaling minker rente-beløpet). Vi får se..

Nettoen er ikke en sann netto. Jeg tar bare pengene jeg skylder og legger til pengene jeg har på konto. En sann netto vil også gå igjennom hvilke verdi eiendelene mine har, blant annet leiligheten.. Jeg har ingen planer om å selge leilighet, så jeg inkluderer det ikke i oversikten. Totalt penger spart er uansett på vei opp, fordi jeg sparer når til å pusse opp kjøkkenet. Jeg mangler 25.000 kr ca, før jeg er i mål med 100.000 kr spart. Når de pengene ryker, vil nettoen min synke dramatisk, men siden den øker unaturlig nå, går det forsåvidt greit… 

En annen måte å sammenligne netto og gjeld på.. Det jeg syns er ganke kult, er at siden jeg begynte å følge med på dette, i april 2017, er gjelden min lavere enn nettoen var når jeg begynte…. Nettoen var -1.516.501,01 men nå er gjelden min -1.466.128,87. Litt av en forbedring, ikke sant? 🙂 


Det var gjeld og netto-rapporten min for september 2018. Det går sakte, men det går sikkert og det går oppover.. Pfuu!

#økonomi #gjeldsrapport #netto #lån #gjeld 

4 kommentarer
  1. Det føles både kortere og lengre enn ett år; positivt uansett hvordan jeg ser på det 🙂
   Utrolig kult at totalgjelden din har minket så mye på så kort tid; fantastisk jobb!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg