Trodde aldri jeg skulle skrive om outfits, men…

Photo by rawpixel on Unsplash

I det siste har jeg lagt merke til noe spesielt når Facebook minner meg om bilder tatt for 8 til 11 år siden; overraskende mange av klærne mine da finner jeg fremdeles i klesskapet mitt. Som på den ene siden betyr at jeg passer på klærne mine godt, jeg sløser ikke penger på klær og jeg bevarer miljøet med lite klesshopping. Det betyr også at klesstilen min er den samme i dag som da jeg var student i begynnelsen av 20-årene…  Jeg gikk faktisk igjennom Facebooken min fra 2008 og 2009. Disse klærne har jeg enten enda i klesskapet eller så ble de fjernet det siste året…

Klær fra 2008 og 2009 som jeg enda har i klesskapet mitt

Jeg har forsåvidt ikke brydd meg noe særlig, som en som aldri HELT har truffet på stil og look, har jeg valgt å holde meg langt unna mote og den slags. Tenk Anne Hathaway i begynnelsen på The Devil Wears Prada, bare ikke like vakker selvfølgelig. For det ser vi jo allerede med de gamle, klumpete klærne. Det er en nydelig dame! 

Uansett, i det siste har jeg lyttet på en lydbok som heter Nice girls don’t get the corner office, en bok som går igjennom ulike feller vi kvinner går i, i forretningsverdenen. Forfatteren forklarer ikke hvordan det burde vær, hun bare påpeker at slik er det. Og hvilke klær du har, betyr dessverre noe dersom du ønsker å gi folk et viss inntrykk av deg. Folks inntrykk av andre er visst nok mest styrt at hvordan du ser ut, så hvordan du høres ut når du snakker og sist er det du sier med på å påvirke inntrykket. 

Jeg er helt enig i at jeg gjerne dømmer folk fra hva de har på seg, men jeg har allikevel ikke trodd at folk dømte meg.. Det innser jeg nå. Og det har jeg tenkt å gjøre noe med. Jeg må oppdatere garderoben!

Ikke at det er bare-bare! Jeg har flere krav ser dere! 

 1. Det må være på budsjett. Dvs det kan være dyrt men da vil det ta tid før jeg får kjøpt inn nok… 
 2. Det må kunne kles varmt på en fin måte. Jeg er nemlig en frossenpinne og blir jeg kald tar jeg på meg en ullgenser, min favoritt er Ullvang ullgenser. Den passer bedre på fjellet enn på kontoret. 
 3. Den må reise bra. Som en sykkelpendler, sykler jeg til og fra jobb hver dag. Klærne må derfor kunne ligge i vesken min, rullet sammen og allikevel se bra ut når jeg kler meg på jobb. 
 4. Klærne må kunne mikses og matches på tvers av hverandre. Da får jeg flere outfits ut av få klær.
 5. De må passe min pæreformede kropp. 
 6. Det må være komfortabel og jeg må føle meg vel i det! 

Har du tatt en omvelding av garderoben din for å få en mer profesjonell garderobe? Del gjerne tips og triks med meg, jeg er helt lost! 

#Outfits #profesjonellgarderobe #klær #shopping #budsjett #økonomi #garderobe

6 kommentarer
  1. Noen nøkkelplagg som gjør det lettere å kombinere andre antrekk (og som har helfornyet garderoben min på ett år) for meg er:
   – Jeans med høyt liv
   – Svarte stoffbukser med høyt liv (typ noe sånn: https://www.zalando.no/mintandberry-bukser-black-m3221aa1s-q11.html)
   – Basic hvit t-skjorte (litt løs)
   – Blazer (med litt innsving)
   Og så kan man kombinere dette med et hav av klær man finner på bruktbutikker! Det er så mye fint 😀 En band-tskjorte blir jobbvennlig når man stapper den litt opp i en høylivsjeans med en blazer over 🙂
   Jeg handler også masse på Zalando, for der kan man bestille og så sende tilbake om det ikke står til forventningene (gratis frakt). De fører mange etiske merker og har veldig ofte salg på fine klær!

  2. Elise: Yay! Tusen takk Elise! Høyt liv er for meg helt fremmed, da jeg kom inn i tenårene akkurat på den tiden buksa skulle være lav, tangaen skulle vises over buksa og magen skulle bar. Har heldigvis droppet å vise trusa over buksekanten, men høylivsbukser er fremdeles ganske fremmed! Får se på noen bilder for å venne meg til det! 😀

  3. Veeeel, jeg gikk for mye opp i vekt, så jeg hadde klesskap stuvende fulle av alle størrelser. Jeg er nemlig også en slik som ikke kaster alt som er i orden. Jeg begynte å bedrive vektnedgang av helsemessige årsaker mens jeg også tok for meg klesskapene. Det var bare å innse at jeg neppe kommer ned i gamle dagers str 38 igjen. Dessuten, litt brutal selverkjennelse: Klarer du å bli så slank igjen, er du alt for gammel til de klærne der! Fretex fikk store mengder klær 🙂 Jeg beholdt en del av størrelser jeg aktet komme meg inn i, klær som også passer alderen. Jeg er forøvrig blitt mindre, så det går rette veien. Eier ikke stil, men det gjør ikke noe. 🙂

  4. Kjerring: Det store problemet, som du kanskje kjenner igjen, er at man har så mange kjekke minner til klærne, og det å kvitte seg med ting løser ut to reaksjoner fra meg: 1. Jeg kaster bort mange minner (som om jeg må ha klærne for å ha minnene) og 2. kaster jeg klærne kaster jeg bort muligheten til å ha en like ansvarsløs, moro opplevelse igjen senere.

  5. Som Elise sier så er høyt liv i bukser/skjørt fantastisk, jeg digger det og tipper du kommer til å se fantastisk ut med det. Ellers anbefaler jeg deg pinterest og blogger som holder på med capsule warderobe (det har du allerede sett på) og 10×10 challenge. Start med basic og legg til gøye ting etterhvert. Og jeg er sjeldent flink til å følge dette, men kjøp kvalitet over kvantitet! George kjører alltid på med det og klærne hans holder så mye lengre enn mine. De gøyale tingene kan gjerne være litt billigere for det er det man kanskje blir litt lei etter hvert.

  6. Marita: Takk for tipsene. Vi får se på høyt liv. Skjønner det i teorinen + det er varmt + det er praktisk, må bare få overbevist 14 åringen i meg som lovet opp og ned til mamma at jeg aldri ville bruke eller like bukser som var stramme i leggen (det gjør jeg ikke nå heller), eller bukser med høyt liv. (Det liker jeg på andre i hvert fall). Pinterest er en god ide, får se om jeg finner noe på pear shaped business attire for women.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg