Hvilke valg tar du?

Valgene man tar blir handling, handling blir vaner, vaner blir vårt liv.

Jeg skal være helt ærlig med dere; jeg pleide å være en kvinnelig versjon av mannen til venstre, jeg er ikke helt en kvinnelig versjon av mannen til høyre enda (i hvert fall ikke med six-packen…). Men akkurat mens jeg skriver dette har jeg tømt vannflaska mi, i stedet for å drikke cola, som jeg pleide, jeg skal om 10 min sette på en “affirmation video” og gjøre morgen-strekken/morgen-bevegelsene mine og jeg skal ordne havregryn til frokost. Sant nok med sjokolademelk, men halvt og halvt med vann og melk. Så dere ser, jeg er ikke helt der. 

Uansett, det jeg vil frem til, er at det ikke er for sent til å gjøre endringer og det som fungerte for meg var å endre en ting. Jeg tok kontroll på økonomien min. For deg er det kanskje å ta kontroll på treningen, eller kostholdet, eller at du slutter med ren underholdning og i stedet leser/hører lydbøker. Jeg regner med mannen til høyre nok lyttet til enten selvhjelpsbøker eller biografier av folk han beundrer. Selv gleder jeg meg til å lese Michelle Obamas bok (den er på ønskelisten min til jul) og jeg har Mindy Kalings bok “Why not me?” i lyd-bok biblioteket mitt. Har ikke hørt den enda, det er ikke den neste men nummer 2 på leselista mi.

Tilbake til hvordan jeg kom hit. Jeg begynte å ta spesifikke valg på et område i livet. Jeg trente opp selvdisiplinen min når det kom til personlig økonomi. Og mens jeg lærte om personlig økonomi, fant jeg ut at folk som er suksessfulle leser hele tiden og prøver alltid å lære seg nye ting. Siden jeg alltid leser skjønnlitteratur, og brukte mye tid på pc-en for å se underholdning, byttet jeg bare ut noen av programmene og bøkene. Jeg lærte mer om selv-disiplin, jeg lærte mer om hva man kan gjøre selv, jeg lærte mer om hva suksessfulle mennesker gjør. 

“Hvis du vil bli virkelig god i noe, find noen som allerede er god i det og gjør det de gjør.”  

Det er det jeg gjør. Det er ikke en spesifikk person jeg beundrer akkurat her og nå, det er flere. Med å lære om ulike ting man kan gjøre, vil jeg kunne finne det som passer for meg. Hva som bør være min morgen rutine, hva som bør være min kveldsrutine. Hva som bør være mine valg. Og hver ting jeg prøver hjelpe meg på vei. 

Så hva er dine valg? 

_HEnohs6yYw

#vaner #valg #handling #livsform #karriere #helse #økonomi #livsstil 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg