Video: 7 ting å tenke på, før du laget et budsjett!

Det er i hvert fall 7 ting du kan tenke litt over, før du lager ditt første budsjett.

Det er mange utgifter i desember: Med julegaver, julemat, julebord, juletrefest, og juleavslutninger. For å ikke snakke om en kaldere måned, som gjør at man kanskje er nødt til å handle noe varmere klær til seg selv eller barna på romjulssalget. 

Nå har staten hjulpet oss litt på vei, med å trekke litt mer skatt alle andre måneder og dermed tar litt mindre penger i desember. For å vite hvor mye lønn du får i desember, se på forrige lønnslipp, se hvor mye du betalte i skatt, del den summen i 2 og legg dette til lønnen din. Allikevel; er du usikker på om du får råd til alt, opplever du at lønnen ikke helt strekker til på den vanlige måneden, er budsjett kjekt å ha. 

Det er ikke komplisert å sette opp et budsjett, du må egentlig bare ha tilgang til forrige måneders kontoutskrift, markere ha som er faste utgifter, hva du pleier å bruke på mat, lommepenger, klær, og andre greie ‘kategorier’ som du ser du bruker penger på, og sette sammen et enkelt regnestykke med lønnen øverst og utgiftene ligger under med minus foran. 

Jeg har også noen tips som du kan tenke på, når du ikke har lagt budsjett før. Se videoen her! (Beklager sen posting dere, jeg glemte å trykke publiser idag tidlig!)

i9XmFLA11hs

#budsjett #personligøkonomi #økonomi

2 kommentarer
  1. Tips nr.6, det må jeg få inn i budsjettet mitt! Jobber med å lage en nytt budsjett for 2019 nå, har snust litt på EveryDollar, det virker veldig bra i forhold til å ha oversikt over minibuffere 🙂

  2. anno1985: Jeg er superfornøyd med EveryDollar, og for mitt formål funker det utmerket. Minibuffere var revolusjonerene for min del. Skuldrene har sunket, jeg kan kjøpe det jeg virkelig måtte trenge, i en ‘krise’ situasjon. 🙂

   Gi beskjed om du begynner å bruke programmet og fortell meg gjerne hva du syns!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg