Ukens favoritt: Afford anything, but not everything

You can afford anything, but not everything med Paula Pant

En fantastisk podcast om økonomisk frihet ble oppdaget av undertegnede denne uken! Med introduksjonen “You can afford anything but not everything, setter Paula Pant dagsorden umiddelbart. Hver episode jeg har hørt har bestått hun som programleder hvor hun intervjuer noen som har enten oppnådd økonomisk frihet eller gjør noe litt annerledes for å få den økonomiske friheten de selv ønsker. Jeg legger vekt på den friheten de selv ønsker, for ikke alle ønsker å ‘pensjonere’ seg tidlig. Selv om ingen av de som blir intervjuet har sluttet å tjene penger. De er bare ikke avhengig av å tjene noe.. Noen av de ønsker å fortsette enten i den jobben de allerede har, ønsker å kunne gjøre mer av det de drømmer om når de har ferie/fri.

Av de ulike Podcastene jeg har hørt, har jeg hørt på et ektepar hvis stressfulle jobb var å være valgkampkoordinatorer. Noe de virkelig brant for, men det tok all tid de hadde. Så var det et ektepar i California som begge hadde vært super opptatt med å bygge karrierene sine og som oppdaget, når de fikk sitt første barn, at de plutselig hadde andre prioriteringer. Det er mannen som elsket det jobben hans egentlig besto av, men fordi han hadde avansert såpass mye, nå hadde jobben som en koordinator og ikke programmerer. Når han pensjonerte seg, fikk han lov til å jobbe hjemmefra, kun som programmerer, deltid. Så han tok familien med seg til Scotland, hvor fruen var fra, og jobber mindre og mindre, etterhvert som han finner andre ting som også gir han glede. Den siste podcasten jeg hørte på var en kvinnelig brannkonstabel (tidligere fri som fuglen loffer), som sparer over halvparten av lønnen sin, reiser når hun har ferie, leier ut en utleierbolig og investerer resten. 

Det er utrolig spennende å høre de ulike synspunktene og metodene folk har benyttet seg av, for å finne sin versjon av økonomisk frihet, og jeg anbefaler virkelig denne podcasten.

Jeg legger ved intervjuet jeg lyttet på i går, med den kvinnelige brannkonstabelen, fordi den var så ulik det jeg vanligvis forbinder med økonomisk frihet. Ikke ønsker hun å pensjonere seg tidlig(ere) (brannkonstabler pensjonerer seg tidligere allerede), ikke har hun en godt betalt jobb, og hun har ikke jobbet målbevisst mot dette siden hun var liten. 

IdHQIVfYaW0

#Youtubeinspirasjon #paulapant #økonomiskfrihet #FIREmovement #økonomi #frihet

5 kommentarer
  1. Jeg har sjelden fokus nok til å høre på podcaster, så jeg holder meg til å lese bloggen hennes når hun poster noe nytt. Absolutt en inspirerende dame!

  2. Kjersti: Hører nå på en Podcast om vaner. #156 How to build incredible habits. Hva med å høre på det når du går din daglige tur? Eller når du rydder? Anbefaler i hvert fall denne episoden til deg, siden du også er interessert i hvordan danne gode vaner. 🙂

  3. anno1985: Jeg er supert giret på henne! Hun er utrolig intelligent som stiller gode oppfølgingsspørsmål som gjør at forståelsen min blir bedre, når jeg trodde jeg allerede hadde forstått det! Jeg har til og med installert en podcast app igjen for å kunne lytte på mobilen!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg