Klaging vs takknemlighet

Klaging gjør ikke godt. Vær heller takknemlig

Alle klager i disse dager, til og med meg, lite, mye, alle klager litt i hvert fall. Jeg vet ikke om det alltid har vært slik og jeg bare ikke har lagt merke til det før. Jeg liker å tro at sosiale medier har gjort det lettere å bare skyte ut det man er misfornøyd med umiddelbart, i stedet for å la fornuften ta igjen følelsene frem til man traff noen andre. Kanskje man i den tiden fikk mulighet til å se flere sider av saken, som man ALDRI presenterer når man klager på Facebook, Twitter, Instagram eller hvor man nå måtte være. Man kan gjerne skrive om den ‘hurpa’ som helt uforskyldt gjorde det ene eller det andre mot deg. Hadde man meditert litt over det (meditert er brukt bevisst) hadde kanskje fornuften sagt at “Nei, du fortjente virkelig ikke den behandlingen og det går i mot all logikk at behandlingen reflekterte hvem du var. Det reflekterte heller den dama, hva hun har opplevd og hva hun følte. Altså, det er synd i den dama, som har en så forferdelig dag at hun ikke klarer å la vær å la det gå ut over andre.”. 

Hvis du klarer å akseptere den tanken innenfor fem minutter fra en hendelse, så er du god. Der er i hvert fall ikke jeg. 

Jeg har hovedsakelig to problemet med klaging.  

For det første ser jeg sjeldent et godt resultat av det. Jeg legger vekt på godt resultat, det er en veldig fin måte å ødelegge en stemning på. For klagingen følger sjeldent med et forslag for forbedring. I hvert fall ikke realistisk forbedring. 

For det andre gjør det oss selv hjelpeløs, i hvert fall ganske ofte. For når jeg (og kanskje du også) kommer inn i et mønster hvor jeg klager, har jeg også tatt på skylappene og ser ikke løsningene som finnes. Jeg gjør meg selv til et offer, som ikke kan ta kontroll over meg og min egen fremtid.

Jeg liker ikke jobben min, kjæresten er en bølle, vennene mine kjenner meg ikke, jeg er overvektig, jeg har for mye stress på jobben, folk setter ikke pris på meg, jeg er så ute av form, jeg er ensom, osv. Livet er ikke rettferdig, dessverre er vi ikke lovet en rettferdig verden. Folk dør alt for ung, sykdom og relasjoner hindrer den fremtiden vi ønsket oss. Det er så mye i verden vi ikke kan kontrollere men vi kan kontrollere hvordan vi selv reagerer på det. Og for min egen del, hvis jeg kan klare å la være å klage, så er det større sannsynlighet for at jeg se en smartere løsning enn å bare presse meg igjennom hindringene. 

Takknemlighet er noe jeg øver meg på, for å fjerne skylappene, når jeg merker jeg begynner å grave meg ned i skyttergraven. Jeg tror vi alle kunne satt pris på å fokusere på hva som går rett i livene våre. Så det er noe jeg skal forsøke å lage en ukentlig innlegg om. Jeg håper du vil bli med, om ikke å skrive eller kommentere, i hvert fall tenke over hva du er takknemlig for. 

Til slutt må jeg innrømme noe: Jeg har hentet inspirasjon til dagen innlegg i videoen nedenfor. Den er fem minutter og absolutt verdt din tid!  

God helg!

xXYamqdIsc4

#takknemlig #klage #youtube #inspirasjon #Hjelpesløs #kontroll #tamakten 

2 kommentarer
  1. Tankesettet har mye å si for hvordan en håndterer hverdagen. Takknemlighet er jeg nok ikke så god på, men å fokusere på positive ting istedefor negative blir jeg bedre på. Før jeg sovner tenker jeg over dagen min, og jeg minner meg selv kun på de positive tingene som har skjedd eller jeg har gjort i løpet av dagen 🙂

  2. Kjersti: Det verste er når man skal sove og bare kommer på alle de dumme tingene du har gjort oppigjennom livet, kanskje for mange år siden! Av og til kommer jeg i en sånn liten funk når jeg skal sove at den eneste løsningen for å klare å sovne er å sette på en kjent lydbok, og sette på en stopper som gjør at den bare spiller i fem, ti eller femten minutter. Skjer heldigvis ikke ofte!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg