Budsjett IRL. Uke 43. Ekte tall, Real life, real time, på video.

Hver uke oppdaterer jeg budsjettet mitt, og nå viser jeg det også på video!

Å holde budsjettet oppdatert er for meg å holde drømmene mine oppdatert, for å kunne støtte drømmene økonomisk er for meg dørstokkmilen for å i det hele tatt begynne på noe. For hvorfor jobbe mot å kjøpe en leilighet når man ikke har sjans til å spare nok penger? Hvorfor drømme om å reise, når det koster så mye? Hvorfor ønske å oppdatere seg selv, når det er for dyrt å gjøre det? 

Jeg har mange små-mål, små drømmer som jeg ønsker å gjøre. Det er også mange store mål og store drømmer jeg ønsker å gjøre. Småmålene for de neste månedene er å kunne kjøpe en robotstøvsuger, ha penger til å oppdatere garderoben min, å få klesstilen min matchende en kvinne i 30-årene, ikke en studentine. Samtidig er jeg mer og mer på Youtube, og skulle gjerne likt å hatt noe mer utstyr. Trenger strengt tatt ikke kamera, men et eksternt tastatur hadde hjulpet når jeg filmer disse videoene. Og til slutt skulle jeg gjerne likt å spart litt ekstra i fondene mine, siden markedet er så lavt nå, det er en langtidsinvestering men fordi markedet er nede NÅ, er det nå jeg bør slå til… 

Av de store målene har jeg først: Spare opp penger til å pusse opp kjøkken og deler av stua (blir gjort samtidig, da den veggen mellom kjøkken og stue må endres på uansett. Så ønsker jeg å betale ned gjelden min, samt investere heftig for fremtiden. På et eller annet tidspunkt skal jeg til en annen bolig og det hadde vært flott å ha råd til noe som ikke helt klart, uten tvil, var midlertidig. 

Uansett, det hele begynner med å ha kontroll på økonomien og la den jobbe for meg. Så hvis du er nysgjerrig hvordan jeg gjør det. Sjekk ut videoen: (Denne videoen legges forresten ut på søndagen og det er noen videoer som ikke nødvendigvis legges ut her på bloggen, så jeg anbefaler at dere går å abonnerer og ser hva annet som ligger der. 🙂 Trykk HER for komme dit. 

Så til dagens budsjettoppdatering: Og skulle du ønske å lage ditt eget budsjett, har jeg samlet ressurser fra tidligere blogginnlegg.

xaM6o0O5wYc

#budsjett #penger #plan #økonomi #livsstil  #pengeressurser #BalansereBudsjett #regnskap #personligøkonomi #minibuffer

Søndagsrutine! Siste søndag i oktober og begynn å tenk på neste måned!

Det er søndag, ikke bare det! Det er den siste søndagen i måneden og i tillegg til å legge inn utgiftene fra forrige uke, kan du godt begynne å tenke på neste måned.

Da er det greit å tenke på følgende. 

 • Julegaver
 • Black Friday
 • Vinterklær og varmere klær
 • Kostnader for høytidene. 
  • Nye finklær
  • Ekstra kostnader for mat
  • Mer drikke
  • Mer lommepenger

Du tenker kanskje, hvorfor julekostnader allerede i november? Og da svarer jeg: Hva er verst? Å ha for mye penger til en fin jul eller for lite penger til en fin jul?

Ãkonomiske rutiner for søndag à balansere et budsjett

#Søndagsrutine #nymåned #budsjett #økonomi #snartjul

Gjerrigknarken er på Youtube!

Youtubeinspirasjon med Gjerrigknarken

I forrige uke oppdaget jeg at Gjerrigknarken var på Youtube! OG han har vært her i hvert fall i to år! At jeg kan ha misset det skjønner jeg ikke. Men nå får jeg med meg alle de nye videoene hans, samt en del anbefalinger jeg får av gamle videoer. Videoen jeg deler nå er rykende fersk og handler om julegodteri i oktober. Samt litt tips til hvordan du kan spare penger når du handler. Anbefales!

XmvHuUnaxbM

#youtubeinspirasjon #gjerrigknarken #youtube #inspirasjon #tips #JuliOktober #Handleliste
 

The Frugal Freaks: Sick and tired moment

Headeren til The Frugal Freaks

The Frugal Freaks er en helt ny kanal for meg, men jeg er allerede en fan! I det siste året har de jeg begynte å følge for to år siden blitt gjeldsfri og da mister jeg litt interessen i kanalen deres. Er derfor super fornøyd med å oppdage nye! (Dersom du følger noen financial Youtubers, vennligst legg igjen en kommentar om det, jeg lengter etter nye kanaler!) Dersom du ønsker å se hvilken andre Youtube-kanaler jeg anbefaler, kan du se på denne kategorien med tidligere innlegg.

Her er en Frugal Freak, Texasboer med to barn, en reisende mann og så har de kyr. (!) En liten tvist altså! Da hun begynte å være hjemme med ungene begynte de også å passe på økonomien sin bedre og de dokumenterer reisen! Jeg elsker disse Sick and Tired filmene, for det gir en veldig god indikator på hvem disse menneskene er. De viser magen sin, det svakeste øyeblikket og vi skjønner hvor de kommer fra. Det bygger rett og slett opp til en skikkelig heltefilm! 

#Youtubeinspirasjon #tips #inspirasjon #Frugalfreaks

Trodde aldri jeg skulle skrive om outfits, men…

Photo by rawpixel on Unsplash

I det siste har jeg lagt merke til noe spesielt når Facebook minner meg om bilder tatt for 8 til 11 år siden; overraskende mange av klærne mine da finner jeg fremdeles i klesskapet mitt. Som på den ene siden betyr at jeg passer på klærne mine godt, jeg sløser ikke penger på klær og jeg bevarer miljøet med lite klesshopping. Det betyr også at klesstilen min er den samme i dag som da jeg var student i begynnelsen av 20-årene…  Jeg gikk faktisk igjennom Facebooken min fra 2008 og 2009. Disse klærne har jeg enten enda i klesskapet eller så ble de fjernet det siste året…

Klær fra 2008 og 2009 som jeg enda har i klesskapet mitt

Jeg har forsåvidt ikke brydd meg noe særlig, som en som aldri HELT har truffet på stil og look, har jeg valgt å holde meg langt unna mote og den slags. Tenk Anne Hathaway i begynnelsen på The Devil Wears Prada, bare ikke like vakker selvfølgelig. For det ser vi jo allerede med de gamle, klumpete klærne. Det er en nydelig dame! 

Uansett, i det siste har jeg lyttet på en lydbok som heter Nice girls don’t get the corner office, en bok som går igjennom ulike feller vi kvinner går i, i forretningsverdenen. Forfatteren forklarer ikke hvordan det burde vær, hun bare påpeker at slik er det. Og hvilke klær du har, betyr dessverre noe dersom du ønsker å gi folk et viss inntrykk av deg. Folks inntrykk av andre er visst nok mest styrt at hvordan du ser ut, så hvordan du høres ut når du snakker og sist er det du sier med på å påvirke inntrykket. 

Jeg er helt enig i at jeg gjerne dømmer folk fra hva de har på seg, men jeg har allikevel ikke trodd at folk dømte meg.. Det innser jeg nå. Og det har jeg tenkt å gjøre noe med. Jeg må oppdatere garderoben!

Ikke at det er bare-bare! Jeg har flere krav ser dere! 

 1. Det må være på budsjett. Dvs det kan være dyrt men da vil det ta tid før jeg får kjøpt inn nok… 
 2. Det må kunne kles varmt på en fin måte. Jeg er nemlig en frossenpinne og blir jeg kald tar jeg på meg en ullgenser, min favoritt er Ullvang ullgenser. Den passer bedre på fjellet enn på kontoret. 
 3. Den må reise bra. Som en sykkelpendler, sykler jeg til og fra jobb hver dag. Klærne må derfor kunne ligge i vesken min, rullet sammen og allikevel se bra ut når jeg kler meg på jobb. 
 4. Klærne må kunne mikses og matches på tvers av hverandre. Da får jeg flere outfits ut av få klær.
 5. De må passe min pæreformede kropp. 
 6. Det må være komfortabel og jeg må føle meg vel i det! 

Har du tatt en omvelding av garderoben din for å få en mer profesjonell garderobe? Del gjerne tips og triks med meg, jeg er helt lost! 

#Outfits #profesjonellgarderobe #klær #shopping #budsjett #økonomi #garderobe

Budsjettoppdatering uke 42. På video. Kåkånomics og utgifter

Hver uke oppdaterer jeg budsjettet mitt, og nå viser jeg det også på video!

God morgen! 

Har dere hatt en flott helg og uke? Jeg har vært på Kåkånomics: Nordens første, beste og morsomste økonomifestival. Og jeg skal love dere, det var gøy! Litt ekstra penger er gått ut men hovedsakelig er det alle regningene denne uken! 

På grunn av Kåkånomics ble denne videoen filmet på lørdags morgen og en del utgifter som gikk på lørdag og søndag er derfor ikke registrert. Oh, well! 

Da er det bare å snurre film! Og hvis du ønsker å lære mer for å lage ditt eget budsjett, har jeg noen innlegg linket nedenfor videoen. 

V7ddCpRxCM8

#budsjett #penger #plan #økonomi #livsstil  #pengeressurser #BalansereBudsjett #regnskap #personligøkonomi #minibuffer 

Søndag og søndagsrutiner! Husk å oppdatere budsjettet!

Vi er over halvveis i oktober og måneden er mot hell. Dette er uken jeg har fått lønn og masse utgifter er derfor gått ut også (som planlagt). Hvordan går din uke og dine planer for måneden? Har du klart å spare sammen litt ekstra som forberedelse til Black Friday og julegave-handling? Det er i hvert fall noe å tenke på til november! 

Ãkonomiske rutiner for søndag à balansere et budsjett

#søndagsrutine #budsjett #økonomi
 

Gikk du glipp av disse? Høydepunkt fra september

Månedens favoritter

Når man skriver så mye som jeg gjør, er det godt å gå tilbake å hente frem de innleggene som betyr litt ekstra for meg. Dette gjør at du også ganske lett kan finne innlegg fra april 2018 (første gang jeg laget dette) frem til i dag, som betyr litt ekstra og er ekstra bra (syns jeg selv). Tips til deg altså. Gå her for å finne alle i kategorien Høydepunkter.

September er en måned som kommer til å bli husket for min egen del: Det er måneden jeg begynte med Youtube! (https://www.youtube.com/user/IngriddenDigre

 

Det første innlegget er egentlig to. Dette ble like så godt ett skriftlig innlegg og den første Youtube-videoen jeg laget! Oppsummert: Som liten var drømmen om å bli voksen det samme som å drømme om å være fri. Den frihetsfølelsen og følelsen av at ting er fantastisk ønsker jeg å finne igjen. Du finner det skriftlige innlegget her og videoen på Youtube her.  

Hvordan få råd til ferie

Så noen flere Kort og godt-spørsmål: Hvordan ha råd til en fantastisk ferie? Den største hemmeligheten er at du må begynne å spare umiddelbart! Trykk på bildet eller HER for å komme til innlegget!

Hvordan håndtere studentøkonomien

Neste Kort og godt spørsmål handler om studentøkonomien. Veldig raskt, hva bør studenter tenke på når de skal håndtere sin økonomi for første gang. Trykk på bildet eller HER for å komme til innlegget. 

En sann tilståelse om hva som motiverer for økonomisk forandring

Det er skummelt å dele sine innerste tanker. Både drømmer, man er redd for at andre skal fordømme drømmene dine. Men det å dele hva man frykter er nesten enda verre, for hva som andre bekrefter at du har rett i frykten? Men jeg prøver å være modig, jeg prøver å dele min største frykt.. Les med å trykke på bilde eller trykk HER.

Det er dyrt å bo, om man eier eller leier, men leier man har man faste utgifter og man slipper å spare for å ha et vedlikehold på boligen.. Er det gått så langt at jeg angrer på kjøpet? Dette er en video, du kan se den på bloggen HER eller på Youtubekanalen min HER (uten reklame, enda ;-p) 

Tittelen her sier det hele, dette er en video: Hvorfor budsjetterer jeg? Det er viktig å ha en god grunn, en årsak til det du gjør. Og dette er mine årsaker til å budsjettere! Trykk HER for å komme til bloggens video eller trykk HER for å komme til Youtube-kanalens video. De er like, bare den ene har reklame og gir meg og blogg.no noen ører, mens Youtube-kanalen viser mine andre videoer bedre. ;-p 


Har du noen spørsmål, noen emner du ønsker at jeg skal ta opp? Bare legg igjen en kommentar, så kommer det enten et svar i kommentarfeltet, i et innlegg, eller en video! 

#høydepunkt #månedenshøydepunkt #

Buzzfeed og finansiell planlegging

Pengeekspert gir råd til milleniumsgenerasjonen.

Denne videoen fant jeg denne uken og det er ganske generelle råd. Generelle råd er alltid bra. Det er et uttrykk jeg vil at dere skal få med dere: “Priority centered life”. Selv om ideen alltid har vært nevn mye her på bloggen, har ikke uttrykket blitt brukt. Et prioriteringssentrert liv. Det betyr at du velger hva du ønsker å prioritere i livet ditt og så legger du planene rundt det. Litt som målbevisst liv men både litt mer generell og spesifikk enn det.. 

Uansett, Enjøy videoen! 

OsvD1Ohvx44

#økonomi #youtubeinspirasjon #millenials #økonomiskrådgiving #rågiver 

Gjeld og netto rapport etter september

Denne måneden flyr forbi! Og Gjeld og nettorapporten er derfor lovlig sen! Men som dere vet, det man følger med på vil gro og jeg vil at nettoen min skal gro, gjelden min skal synke. Her er oppsummeringen av hvordan nettoen lå ann 1. oktober 2018: 

Studielånutfordringen Kjersti Gulli og jeg har gående nærmer seg slutten. Tenk det Kjersti, vi har for det første kommunisert via bloggene våre i over ett år, og snart er det ett år siden romjula når vi fant ut vi skulle runde opp beløpet i betalte til studielånet for å se hvordan noen kroner ekstra påvirket lånet… Jeg er blitt mer og mer positivt overrasket skal jeg innrømme. De første to månedene merket jeg ikke noe særlig, men i disse dager går det månedlige beløpet ned med 6 kr for hver 80 kr jeg betaler ekstra… Det ruller på!

Renten på boliglånet er på vei opp, så det jeg betaler i renter er på vei opp og det som går til lån-betaling er dermed mindre… Spesielt siden jeg har valgt å betale en bestemt sum. Den originale summen jeg betalte før jeg betalte så mye ekstra i fjor.. Forhåpentligvis betyr den lille ekstra betalingen at uansett hvor mye renten øker de neste årene, så vil jeg aldri måtte betale mer enn 4660 kr (å velge å betale ekstra er noe helt annet). Fremtiden vil vise.

Til slutt, jeg betaler 2000 kr til mamma og pappa for lånet jeg fikk når jeg skulle kjøpe leiligheten. Resten setter jeg til spare for å pusse opp leiligheten. Denne uka har jeg fri, og fordi jeg tilbringer mer tid hjemme enn vanlig har tankene om hvordan jeg vil ha oppussingen bare rullet rundt og rundt! Det kommer til å bli så fint!   

Her ser dere utviklingen av lånet siden april 2017 (første gang jeg betalte fullt for boliglån) til i dag. Jeg kan ikke vise alle månedene, og den totale summen gjelder fra januar 2017 når jeg bare hadde studielånet og halve mars når jeg hadde boliglånet fra midten av mars… Poenget med denne tabellen er å vise hvordan rentene har endret seg. Nå vil den mest sannsynlig enten fortsette på samme nivå som den er (fordi jeg betaler ekstra) eller å vil den øke (fordi renten øker mer enn min ekstra betaling minker rente-beløpet). Vi får se..

Nettoen er ikke en sann netto. Jeg tar bare pengene jeg skylder og legger til pengene jeg har på konto. En sann netto vil også gå igjennom hvilke verdi eiendelene mine har, blant annet leiligheten.. Jeg har ingen planer om å selge leilighet, så jeg inkluderer det ikke i oversikten. Totalt penger spart er uansett på vei opp, fordi jeg sparer når til å pusse opp kjøkkenet. Jeg mangler 25.000 kr ca, før jeg er i mål med 100.000 kr spart. Når de pengene ryker, vil nettoen min synke dramatisk, men siden den øker unaturlig nå, går det forsåvidt greit… 

En annen måte å sammenligne netto og gjeld på.. Det jeg syns er ganke kult, er at siden jeg begynte å følge med på dette, i april 2017, er gjelden min lavere enn nettoen var når jeg begynte…. Nettoen var -1.516.501,01 men nå er gjelden min -1.466.128,87. Litt av en forbedring, ikke sant? 🙂 


Det var gjeld og netto-rapporten min for september 2018. Det går sakte, men det går sikkert og det går oppover.. Pfuu!

#økonomi #gjeldsrapport #netto #lån #gjeld